Parašė USA
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[PL] Lenkijos keliai. Eismas, maršrutai ir kelių būklė
Collapse
X
-
Važiavau praėjusią savaitę. Vykom pro Bialystoką (Balstogę). Google maps meta kažkokį kampo nukirtimą per Korycin, bet man pasirodė labai jau menkas tas kelias, tai važiavau tiesiai iki Balstogės ir į greitkelį. Nuo Augustavo iki Balstogės - kaip pasiseks. Mūsų kryptimi beveik nebuvo automobilių, tai aplenkti kokį vilkiką buvo paprasta. O jau išvažiavus į greitkelį labai komfortiškas važiavimas - srautas labai nedidelis, kelias kokybiškas, nuvalytas. Man asmeniškai smagiau nei per Lomžą.
Comment
-
Parašė Fish-Bone Rodyti pranešimąVažiavau praėjusią savaitę. Vykom pro Bialystoką (Balstogę). Google maps meta kažkokį kampo nukirtimą per Korycin, bet man pasirodė labai jau menkas tas kelias, tai važiavau tiesiai iki Balstogės ir į greitkelį. Nuo Augustavo iki Balstogės - kaip pasiseks. Mūsų kryptimi beveik nebuvo automobilių, tai aplenkti kokį vilkiką buvo paprasta. O jau išvažiavus į greitkelį labai komfortiškas važiavimas - srautas labai nedidelis, kelias kokybiškas, nuvalytas. Man asmeniškai smagiau nei per Lomžą.Paskutinis taisė PoDV; 2019.01.07, 15:46.
Comment
-
Parašė Fish-Bone Rodyti pranešimąGoogle maps meta kažkokį kampo nukirtimą per Korycin,
- 2 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Kelias nr. 671 (kampo per Balstogę nukirtimas), kiek žiūriu palydovines foto, yra atnaujinamas. Bent jau tarp Knyszyn ir Ježewo Stare yra visai geras kelias. Jei per Street View kelias atrodo prastai, tai per palydovą matosi, kad danga buvo atnaujinama, paženklintos juostos.
- 1 patinka
Comment
-
Man vis kažkaip išeina, kad grįžtant Varšuvą kertu vėlai vakare, tada naktį nuo Ostrów Maz. per Lomžą, Grajevą, Augustavą važiuoju iš esmės vienas tuščiu keliu, nesakyčiau, kad vargina labiau, nei Baltstogės kombo. Trumpesnio, lėtesnio kelio dar vienas privalumas -- mažesnės degalų sąnaudos. Tiek kilometrų mažiau, tiek sąnaudų vidurkis žemesnis. Gal net kokie 5€ susitaupo.
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimąKad del gyvunu nebent atkarpa nuo sienos iki Augustow kazkuo pavojinga.
Comment
-
Parašė vaidute224 Rodyti pranešimąSveiki. Vasario mėnesį važiuojame į parodą Poznanėje. Važiuosime pirmą kartą. Koks būtų geriausiaižs maršrutas?Ačiū
http://keliaujantiems.eu/salys/lenkija-45/lt/
arba rinktis nemokama 92 kelią
Comment
-
Parašė vaidute224 Rodyti pranešimąAčiū už nuorodą ir informaciją. Dar vienas dominantis klausimas.Važiuosime su autobusiuku, kurio svoris daugiau nei 3,5 t. "Peugeot Expert". (tiek aš tesuprantu). Ar reikalingas dar koks papildomas mokestis?
Mašinos svoris nesiekia 2,7t. Kadangi >3,5t nesveria, jokie papildomi mokeščiai neturėtų būti taikomi. Lengviems automobiliams priešingai nei sunkvežimiams viaToll mokestis nėra taikomas.
Štai daugiau informacijos apie tai:
Ir galiausiai jeigu vistik pasirinksit A2 savo kelionėj į Poznane, galit žvilktelt į štai šį tinklalapį dėl daugiau informacijos.
https://www.autostrada-a2.pl/
Kad būtų lengviau orientuotis, iš tinklalapio ištraukio štai tokia lentele kuri pateikia visa svarbiausia informacija:
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąPagal dokumentus yra bendroji masė iki 3,5 t. Bet komersantai ją dažnai viršija. Tačiau lenkų kelių inspekcija dažnai sveria mobiliomis svarstyklėmis, tai galima užsirauti ant nemenkos baudos.
Peugeot Expert talpina max. 9 žmones. Pagal informacija pateikta viaToll.pl, galima daryti išvada kad mašina traktuojama kaip lengvasis automobilis. Kadangi Peugeot Expert mikroautobusas traktuojamas kaip lengvasis automobilis, viaToll jam nereikia.
Vairuotojai, vairuojantys transporto priemones arba transporto priemonių junginius, kurių bendras leistinas svoris didenis nei 3,5 tonos, negali mokėti rinkliavos rankiniu būdu. Šių transporto priemonių vairuotojai privalo naudotis elektronine kelių rinkliavos sistema viaTOLL.
Rankine kelių rinkliavos sistema gali naudotis vairuotojai, vairuojantys:
- Mikroautobusas, kuriame sėdimų vietų skaičius 9 arba mažiau (kartu su vairuotoju)
- Mikroautobusas, kuriame sėdimų vietų skaičius 9 arba mažiau (kartu su vairuotoju) su priekaba, kai transporto priemonės ir priekabos bendras leistinas svoris ≤ 3,5 tonos
Comment
Comment