Parašė tomczu
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[PL] Lenkijos keliai. Eismas, maršrutai ir kelių būklė
Collapse
X
-
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimąGalima kortelėmis, su Swedbank Mastercard neprašo PIN kodo, su kitomis, nežinau, tik pažiūrėk, ar parašas kitoj pusėj yra, nes pirmą kartą atsiskaitant liepė pasirašyti Galima ir eurais mokėt.
Comment
-
Parašė narushnikas Rodyti pranešimąTai geriausia kaip suprantu kortele ir kad rezervuotu sumą lenkiskais zlotais
Comment
-
Offtopic, bet aktualu keliaujantiems:
Čia naujas bankų triukas siūlyti atsiskaityti tavo kortelės valiuta, pasiūlant žiauriai nepalankų kursą. Tą patį triuką daro ir paypal perkant svarais ar usd...
O A2 kramto visas korteles, iš manęs atsiskaitant visa electron net pin kodo neprašė, buvau nustebęs, aišku suma ties Strykow buvo tik 9,90zl, gal dėlto.As much power as necessary, as much freedom as possible
Comment
-
Praeitais metais važiavau į Gdanską. Vienoj degalinej mokant už kava korteliu skaitytuvas pasiule sumokėt eurais (t.y jis pats konvertuos). O kitoje sumokėjau zlotias, ir mano bankas (SEB ) pats konvertavo i eurus. Tai kursas buvo žimiai geriasnis jeigu moku zlotais, o bankas pats konvertuoja, nei tada kai ju terminalas konvertuoja į eurus.Paskutinis taisė Diim4iik; 2016.06.16, 07:10.
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimąKiek teko atsiskaitinėti kortele Lenkijoje - visada kortelių aparatas klausė ar noriu atsiskaityti eurais. Nesu tikras ar kursas labai jau prastas, nes bankas (swedbank) sukonvertavo kursu, prastesniu nei pirma pasitaikiusi grynųjų pinigų keitykla prekybos centre.
Comment
-
Parašė Diim4iik Rodyti pranešimąO kitoje sumokėjau zlotias, ir mano bankas (SEB ) pats konvertavo i eurus. Tai kursas buvo žimiai geriasnis jeigu moku zlotais, o bankas pats konvertuoja, nei tada kai ju terminalas konvertuoja į eurus.
Mokėjimo kortelės turėtojui atliekant operacijas (pvz., atsiskaitant prekybos mokėjimo vietoje ar internetu, imant grynųjų pinigų iš bankomato) bet kuria „VISA“ ar „MasterCard“ mokėjimo kortele, jei operacijos valiuta yra ne eurais, operacijos suma keičiama į eurus pagal „VISA Europe“ ar „MasterCard International“ nustatytą valiutos keitimo kursą, kuris galioja duomenų tvarkymo dieną. Prie atitinkamo tarptautinių mokėjimo organizacijų taikomo valiutos keitimo kurso yra pridedamas banko nustatytas 2,65 proc. valiutos keitimo mokestis.
Nežinau kaip kituose bankuose.
Comment
-
Gal aš neaiškiai parašiau, bet būtent mokėti reikia tik tos šalies valiuta, kokioje šalyje esi. Tas pats Lenkijoj, Šveicarijoj, Skandinavijoj ar GB. Kartą netyčia gavosi padaryti eksperimentą, nuėmiau 2x 100zl ta pačia kortele tame pačiame bankomate tą pačią dieną. Pirmą kartą pasirinkau bankomato konversiją ir apmokėjau eurais, kitą kartą - zlotais. Skirtumas - 3 eurai, >10% nuo sumos. Pigiau aišku buvo mokėti zlotais.As much power as necessary, as much freedom as possible
Comment
-
Parašė Austras Rodyti pranešimąAha, šita laimė, bent jau SEB'e baigėsi prieš kelias savaites: https://www.seb.lt/kasdiene-bankinin...aitant-kortele
Jei neklystu SEB šitą "naujovę" įvedė nuo birželio 1 d. Turbūt per daug tautiečių pradėjo Biedronkoj kortele mokėti eurais
Nežinau kaip kituose bankuose.
Comment
-
Parašė Julijus Rodyti pranešimąSveiki,
Pro kur geriau važiuoti iki Varšuvos, pro Lomža ar Bialistoka?
Comment
-
Parašė myhorsegallery Rodyti pranešimąGal aš neaiškiai parašiau,... Pigiau aišku buvo mokėti zlotais.
Comment
-
Laba diena, planuojam kelione is cekijos Nahod pro wroclav, Lodz, warsavos, suvalkai keliu (magistrale) niekaip nerandu kiek moketi reiktu uz ta atkarta visa. gal yra kas vaziave panasiu marsrutu ir gali pasakyt kiek zlotu kainuoja ir apmokejimai kokie (punktai ar degalinese kelio mokesc. perkami)
Comment
Comment