Be to atitvarai gerokai per arti tako.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Dviračių takai Vilniuje
Collapse
X
-
Parašė Eimantas Rodyti pranešimąBe to atitvarai gerokai per arti tako.
Aš tai spėju, kad čia taip "kvailokai" daroma tik todėl, kad tai laikinas sprendimas ties šia vieta. Kai bus rekonstruojama krantinė iš pagrindų ir už miesto pinigus, o ne už SBA, tai tada šioje vietoje dar turėtų praplatėti, kad dviračių takas eitų atskirai, o ne kaip dabar gan siauru šaligatviu.
Comment
-
Parašė ArtisLT Rodyti pranešimąVis tiek belekiek nesąmonių pridaryta:
1. Takelis pėsčiųjų palei dviračių taką užsisuks kampu per dviračių taką, nors toliau dar yra laiptai žemyn prie upės. Juo pasiekti reikės - per dviračių taką;
Parašė ArtisLT Rodyti pranešimą4. Ir kas man paaiškins kam reikalingi visur tie metaliniai atitvarai?? Negi taip bijoma, kad kas nusibalnos. Ar tikrai tai yra pirmos būtinybės daiktai leisti pinigus, nors mano manymu, jų apskritai nereikia. Geriau jau už tuos pinigus prailgintų patį taką.
Comment
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimąViskas teisingai. Tai yra techniniai laipteliai tilto priežiūrai. Pėstiesiems ten ir neskirta vaikščioti.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimąJeigu laiptai eina iki pat krantinės ir nėra skirti žmonėms, tai tuomet tai yra labai prasto dizaino pavyzdys.
Comment
-
-
Parašė vėkas Rodyti pranešimątik panašu, kad dviračių takas pamirštas.
Comment
-
Parašė Mindzius-LT Rodyti pranešimąJau ne kartą diskutuota - dviračių takas eis priešingoje kelio pusėje (Vakarinio aplinkelio šiaurinis Pilaitės pr. viadukas dėl to ir yra platesnis). Šiuo metu įrenginėjamas ir nauja dviračių tako atkarpa.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąNarbuto g. takas eina pietinėje dalyje. Realiai reiktų tako abiejose Pilaitės pr. pusėse, kad būtų patogu važiuojantiems tiek senosios, tiek naujosios Pilaitės gyventojams.
Comment
-
Teko ir man vakar vakare ir šiandien perpiet pro šalį prasukti. Labai panašūs dalykai ir man užkliuvo:
1. Laipteliai šalia tilto. Galėjo pratęsti šaligatvį iki tų laiptelių ir 90 laipsnių kampu padaryti dviračių tako kirtimą tiesiai į pėsčiųjų perėja. Dabar gausis belekaip.
2. Jegeirmeister 4 nuotraukoje (pasiskolinu, kad nereiktų scrolinti) nuvažiavimas "banguotas". Kokio velnio - taip ir nesupratau. Patogumas ir saugumas tikrai neišaugs. Nusileidimas, panašu, kad ~1,25 metro (na atitinka dviračio juostos minimumą). Tikiuosi iš šonų, ant betono neįrengs sienelių...
Beje, kampas įvažiuoti į dviračių taką irgi galėjo būti kiek švelnesnis..
3. Po tiltu važiavimas bus... nejaukus. Iš vienos pusės - betoninė siena, iš kitos - atitvaras. Įdomu kaip bus prasilenkti?
4. Šiandien per pietus pravažiuojant, kaip tik darė duobes sienelei prie pat dviračių tako ir po tiltu! Deja, nebuvo laiko sustoti ir paklausti, kodėl jie taip arti tuos atitvarus įrenginėja, jei galima bent 25-50 cm atitraukti. Parašiau Anton Nikitin, pažiūrėsim ar bus pokyčių.Paskutinis taisė Mindzius-LT; 2016.07.14, 13:44.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąNarbuto g. takas eina pietinėje dalyje. Realiai reiktų tako abiejose Pilaitės pr. pusėse, kad būtų patogu važiuojantiems tiek senosios, tiek naujosios Pilaitės gyventojams.
Parašė vėkas Rodyti pranešimąMaps.lt žymi dviračių taką ištisai pietinėj pusėj. Jei takas šokinės nuo vienos prospekto pusės iki kitos ir atgal - tai bus dar vienas "įdomus" projektuotojų sprendimas.
Comment
-
Parašė Mindzius-LT Rodyti pranešimąT
2. Jegeirmeister 4 nuotraukoje (pasiskolinu, kad nereiktų scrolinti) nuvažiavimas "banguotas". Kokio velnio - taip ir nesupratau. Patogumas ir saugumas tikrai neišaugs. Nusileidimas, panašu, kad ~1,25 metro (na atitinka dviračio juostos minimumą). Tikiuosi iš šonų, ant betono neįrengs sienelių...
Comment
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimą2. Tai ten sujungė jį taip, kad atrodo kaip dviračių nuvažiavimas, o realiai padarytas pagal neįgaliųjų panduso reikalavimus. Dar garantuotai turėklus abiejose pusėse statys.
Comment
-
Parašė miniMauglis Rodyti pranešimąPozityvūs pokyčiai Islandijos.g
http://www.vilnius.lt/index.php?3243931415
Tik realiai reiketu ne perkelti automobiliu parkavimą į dešinę o pasekti Danijos pavyzdžiu ir juos ten apskritai uždraust parkuot.
Atvaizdas
107. Važiuojamosios dalies pakraštyje pažymėtu dviračių taku, kuris nuo gretimos eismo juostos nėra atskirtas veja, borteliu, atitvarais ir panašiai, dviračio ar mopedo vairuotojui leidžiama važiuoti tik ta pačia kryptimi, kuria vyksta eismas gretima juosta.
Comment
-
Na, kituose punktuose nurodyta, kad eismo dalyvis turi vadovautis kelio žymėjimu (kelio ženklais, ar horizontaliuoju žymėjimu).
Kitas dalykas turbūt įdomu kiek realiai tas dviračių takų eismo žymėjimas turi teisinės galios? Na, pvz. jeigu aš įlendu į dviračių taką ir mane nutrenkia juo "prieš eismą" važiuojantis dviratininkas. Tai aš kaltas ar dviratininkas, nes jis pats nesilaikė taisyklių, ko pasekoje aš negalėjau jo pastebėti (nes tarkim nesitikėjau, kad atvažiuos iš priešpriešinio eismo).
Comment
-
Parašė Mindzius-LT Rodyti pranešimąBet juk čia ne neįgaliesiems įrengė? Nes nėra tikslo toje vietoje įrenginėt..
Comment
-
Universiteto gatvė tampa draugiškesne dviratininkams – analogiškai prieš mėnesį Islandijos gatvėje įvykusiems eismo pakeitimams, kairėje Universiteto gatvės pusėje paženklintas dviračių takas, kuriuo dviračiai galės važiuoti prieš automobilių eismą.
http://www.ivilnius.lt/naujienos/tra...69643d34333438
Comment
-
Vilniaus dviračių takų kuriozai https://www.facebook.com/groups/7379...3629962327374/
Yra foto ir pasipiktinimas bei daug komentarų...♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
Comment