Parašė sankauskas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Dviračių takai Vilniuje
Collapse
X
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąNa, mano vidutinis greitis yra 35+ km/h, ir tikrai nenoriu kad kažkokie riedutininkai, važiuodami 8 km/h keltų pavojų savo ir mano gyvybei.
8 yra daug arčiau 5 (pėsčiojo greitis) nei 30 (žmogaus, dviračiu važiuojančio į darbą, greitis).
- 1 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąNa, mano vidutinis greitis yra 35+ km/h, ir tikrai nenoriu kad kažkokie riedutininkai, važiuodami 8 km/h keltų pavojų savo ir mano gyvybei.
8 yra daug arčiau 5 (pėsčiojo greitis) nei 30 (žmogaus, dviračiu važiuojančio į darbą, greitis).
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Pavyzdžiui, elektrinis paspirtukas su 25 km/h greičiu pagal KET turi važiuoti šaligatviu, nes yra pėstysis. Much logic?If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
Taigi gyventojai patys norėjo būtent tokio žvyruoto tako - negali būti jokių "nepatogu". O nupiešti linijas žinoma nepakenktų.
P.S. Tik nesupratau kuo užkliūna riedukininkai ir paspirtukai dviračių take? Ratų kiekis ne tas? Ne kojomis varomas transportas?
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Svarbu, kad jo nebūtų ant dvirtakio.
Comment
-
Diskutuojant, reikėtų orientuotis į 30 km/h greitį dviračių takuose, nes projektuojant turi būti užtikrintas būtent toks projektinis greitis ir tai dar nėra joks maksimalus leistinas greitis. Net ir tie, kurie laiko 15-20 km/h vidutinį greitį, tai pasimatuokit kiek nuokalne važiuojat. Esu įsitikinęs ir 35, ir 40 km/h bus, nebent tikslingai stabdot arba visai neminat.♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Mano vidutinis 15-20 km/h ir važinėjant kokius 5-10 kartų daugiau pats dviratininkų aplenkiu nei mane aplenkia.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
15km/h? Su kuo tu važiuoji, gal tuo vienaračiu dviračiu iš cirko?
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Juk rašiau kodėl netinka. Neskaitei ar su tekstu suvokimu problemų yra?
Bėgikas turėtų (EDIT: ar galėtų labiau, nes skiriasi stabdymo kelias) irgi naudotis dviratininkų keliu. Dėl tos pačios priežasties - greičių skirtumo.
Dėl stabdymo kelio - riedutininkų ir dviračių stabdymo kelias irgi skiriasi. O dar labiau skiriasi manevringumas.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Su sustojimais prie šviesoforų, sankryžų, bordiurų, posūkių, atsigerti, atrašyti žinutę ir pan. toks gaunasi, grynai pačio važiavimo 20 km/h, labai retai vidutinis būna virš 25 km/h, tada jau pro beveik visus kitus dviratininkus kaip pro stovinčius. 35 km/h čia profų vidutinis greitis, Tour de France vidutinio greičio rekordas berods pan. apie 40 km/h Armstrongo, su sportiniu dviračiu, perpiltu krauju ir krūva chemijos.
Comment
-
Parašė kutas Rodyti pranešimąKažkaip kitur stumia tuos vežimėlius žvyro takais ir nieko (pvz. Bernardinų sode). Kai mamos įsisąmonins, kad dėl šiek tiek patogiau riedančio vežimėlio neverta rizikuoti savo saugumu ir trukdyti greičiau judantiems dviratininkams, neliks ir problemos.
P.S. lėtai minantys dviratininkai irgi galėtų nulipt nuo asfalto ir žvyru riedėt. Netrukdytų sankauskui, man ir kitiems rimtiems sportininkams
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
O kam stumtis žvyru, jei šalia yra patogus asfaltas? Kada projektuojantys (vargu ar galima vadint projektuotojais), kad žmonės natūraliai optimizuoja kas jiems patogiau.
P.S. lėtai minantys dviratininkai irgi galėtų nulipt nuo asfalto ir žvyru riedėt. Netrukdytų sankauskui, man ir kitiems rimtiems sportininkams
Comment
-
Bet dvirtakiui svarbu ne visos kelionės greitis (stovėt reikia ne ant dvirtakio), o momentinis greitis. Ar autostradoj 130km/h irgi visos kelionės leistinas greitis, įskaičiavus kavutę statoile
Comment
-
Comment
-
Parašė kutas Rodyti pranešimą
Ta optimizacija kyla iš negalvojimo toliau nei savo vežimo ratas. Daug kas būtų patogiau, bet visų norų nesuderinsi ir tenka daryti kompromisus.
Comment
-
O kuo užkliūna mamos su vežimėliais dviratininkų take? Ratų kiekis ne tas? Ne kojomis varomas transportas?
Comment
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
Pala pala, dar prisišnekėsi iki greičio ribojimo ženklų dviračių takuose. Galėsi tada vilktis kartu su pensininkais kokiu 15km/h arba grįši atgal į gatves.
Comment
Comment