Parašė themanual
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kelių eismo taisyklės
Collapse
X
-
Prieš dėstant tokius pareiškimus reiktų bent pavairuot ar pasivaikščiot Rusijoje ar kitos beviltiškai atsilikusiose šalyse.
Parašė John Rodyti pranešimą
Tas tiesa. Taip pat tiesa, kad daugelis vairuotojų ignoruoja šviesoforų signalus ir važiuoja 70km/h gyvenamojoje zonoje. Deja, Lietuvos vairavimo kultūra ir vairuotojų įgūdžiai tebėra Rusijos ir kitų beviltiškai atsilikusių šalių lygyje.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimąPrieš dėstant tokius pareiškimus reiktų bent pavairuot ar pasivaikščiot Rusijoje ar kitos beviltiškai atsilikusiose šalyse.
Comment
-
Parašė dsanto Rodyti pranešimą
Pritariu. Ką tik grįžau iš Atėnų. Pėstieji ten neturi jokių teisių. Net reguliuojamose sankryžose einant per žalią sukančių automobilių vairuotojai nepraleidžia pėsčiųjų. Pėstieji praleidžia mašinas. Mačiau situaciją, kai turistų grupelė ėjo per reguliuojamą perėją, o sukantis į kairę automobilis ne tik kad nepraleido jų, bet dar ir apvažiavo.
Comment
-
Lietuvoje automobilių vairuotojai ne tik nepraleidžia pėsčiųjų sukdami į dešinę, bet apskritai važiuoja tiesiog per raudoną. Lietuvoje anarchija tiek įprasta, kad žmonės to nebeoastebi.
- 3 patinka
Comment
-
Nu aš kažkodėl grįžęs į Lietuvą pasijaučiau civilizacijoje, kai mane praleido per perėją prie Vilniaus oro uosto
Na ir dar prisideda tai, kad iškart puolam lyginti su visokiomis išvietėmis (įskaitant Graikiją), į kurias mes nei lygiuojamės, nei iš jų ko nors mokomės.
Comment
-
Nežinau su kuo reikia lyginti, kad matyti jog situacija yra bloga. Praleidžia ir pėsčiuosius (bent jau aš 99 proc. atvejų nesusiduriu su problemomis dėl to), praleidžia bei užleidžia ir kitus vairuotojus. Gal netgi pernelyg daug "kultūros" atsirado pas vairuotojus, kurie labai jau geranoriškai įleidžia kitus apvažiuojančius spūstis per A juostas, kelkraščius ir kt. Ir patys dėl tokių užleidimų 2x ilgiau stovi eilėje.
Parkavimas ar smulkūs pažeidimai, jau kitas klausimas. Bet čia nieko keisto, nes jei žinai, kad už tai niekas nenubaus, tai tarsi ir skatina nepaisyti tokių taisyklių.
- 1 patinka
Comment
-
Ką apie tai sako KET:
Nu o jeigu reikia labai trumpo atsakymo - taip.
https://www.google.com/maps/@54.6450...7i13312!8i6656
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimąNežinau su kuo reikia lyginti, kad matyti jog situacija yra bloga. Praleidžia ir pėsčiuosius (bent jau aš 99 proc. atvejų nesusiduriu su problemomis dėl to), praleidžia bei užleidžia ir kitus vairuotojus. Gal netgi pernelyg daug "kultūros" atsirado pas vairuotojus, kurie labai jau geranoriškai įleidžia kitus apvažiuojančius spūstis per A juostas, kelkraščius ir kt. Ir patys dėl tokių užleidimų 2x ilgiau stovi eilėje.
Parkavimas ar smulkūs pažeidimai, jau kitas klausimas. Bet čia nieko keisto, nes jei žinai, kad už tai niekas nenubaus, tai tarsi ir skatina nepaisyti tokių taisyklių.
O kyginam su normaliomis šalimis: Švedija, Norvegija, Danija, UK, Vokietija etc.
- 2 patinka
Comment
-
Lenkijoje koks nors DK61 ar DK8 irgi nepanašūs į jaukius kelius, bet Lenkija, irgi nepanašu, kad patenka į mums pavyzdines šalis apart kaip teisingai statyt ekspresowkas ir tvarkyt tam tikrus urbanistinius dalykus. Gal dar kažkas, bet nebe esmė. Galų gale vis tiek mūsų abejų akys bus į tas pačias Vokietijas ir panašias šalis.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimąNežinau su kuo reikia lyginti, kad matyti jog situacija yra bloga. Praleidžia ir pėsčiuosius (bent jau aš 99 proc. atvejų nesusiduriu su problemomis dėl to), praleidžia bei užleidžia ir kitus vairuotojus. Gal netgi pernelyg daug "kultūros" atsirado pas vairuotojus, kurie labai jau geranoriškai įleidžia kitus apvažiuojančius spūstis per A juostas, kelkraščius ir kt. Ir patys dėl tokių užleidimų 2x ilgiau stovi eilėje.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąPraleidžia, bet nenoriai.Paskutinis taisė Lettered; 2019.10.08, 13:59.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Taip, kažkas aišku praleidžia, bet pirmas vairuotojas dažniausiai nepraleidžia. O praleidus matosi iš nepasitenkinimo susukta morda. Kaip John'as minėjo, kol normali praktika bus parkuoti antomobilius bet kaip ir bet kur, tol ir praleisti (turiu omenyje iš anksto sustoti, o ne kai žmogus jau gatvėje ir nebėra fiziškai vietos, kur pralįsti) nebus norma.
Kartais mašinos nespėja sustoti, ir pralekia. Beveik fiziškai galiu pajusti kaip akimirkai šoferiukui sustoja širdis.
Bet dažniausiai kerta per stabdžius, žviega padangos, o vairuotojas gauna KET taisyklių priminimą ir žodinį priekaištą.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Nelabai dar praleidžia, praktiškai kiekvieną kartą kur nors einant per perėją ar važiuojant paspirtuku, eini kaip ir mūšį, kur turi arba kantriai laukti, kol sustos, arba naglai eiti ant perėjos ir fiziškai priversti sustoti. Sukantys į dešinę dažniausiai apskritai į pėsčiuosius net nežiūri.
- 2 patinka
Comment
-
Mes turbūt skirtingose Lietuvose gyvenam.
Lietuvoje automobilių vairuotojai ne tik nepraleidžia pėsčiųjų sukdami į dešinę, bet apskritai važiuoja tiesiog per raudoną. Lietuvoje anarchija tiek įprasta, kad žmonės to nebeoastebi.
Comment
-
Pagal Joną, tai matyt pataikei ant vairuojančio vokiečio
Nu aš kažkodėl grįžęs į Lietuvą pasijaučiau civilizacijoje, kai mane praleido per perėją prie Vilniaus oro uosto
Comment
-
Pro ten kasdien važiuoju - kaip vairutojas esu ne kartą praleidęs dviratininkus, o pesčiųjų nesu ten matęs. Kaip dviratininkas to tako kertamose gatvėse (link maximo bazės, ar nuo garų link kauno) esu buvės praleistas gal porą kartų
Reikia pripažint - tame take mažai šansų būt praleistam - per didelis greitis, per daug rizikos gaut šiknon.
Šitoje vietoje niekada joks automobilis manęs nėra praleidęs:
https://www.google.com/maps/@54.6450...7i13312!8i6656
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimąMes turbūt skirtingose Lietuvose gyvenam.
- 1 patinka
Comment
Comment