Parašė Maalinauskas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Kelių eismo taisyklės
Collapse
X
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąGerai, aš netgi jums pavyzdį radau. Norite pasakyti kad čia važiuodamas pagal KET turiu kažkaip įžiūrėti tą ženklą, kurį ir dieną vos įžiūrėsi?
- 2 patinka
Comment
-
Beje, čia offtopic, bet turėtų patikti Riedutininkui - visų greičio apribojimų Lietuvoje žemėlapis. Jeigu kyla klausimų kiek galima važiuoti vienoje ar kitoje atkarpoje, galima pasitikrinti: https://speed.openmap.lt
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
aš net neabejoju kad šita sankryža yra pažymėta ženklu „šalutinis kelias iš x“. Bet taip, jeigu tokio ženklo nėra, tada reikia įžiūrėti.
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
Ne, nepažymėta: https://www.google.com/maps/@54.5833...8192?entry=ttu
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimąBeje, čia offtopic, bet turėtų patikti Riedutininkui - visų greičio apribojimų Lietuvoje žemėlapis. Jeigu kyla klausimų kiek galima važiuoti vienoje ar kitoje atkarpoje, galima pasitikrinti: https://speed.openmap.lt
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Išimtiniais atvejais jie nebūna įrengti prieš sankryžą (nulūžo, apsižiopsojo įrengti, etc.)
Jeigu įrengtas kartu su 70, tai jei nekartojamas vėliau 70, tai pagal nutylėjimą už 300 m nuo ženklo "šalutinis kelias" dingsta . Galima jaučiu ir programėles suprogramuot, kad skaitytų ne tik ribojimo ženklą, bet ir šiuos ženklus. Juos traktuoti kaip ženklus ribojimų pabaiga, bet ribojimas įsigalios už 300 m (nors gali ir 150 m, nes rengiamos 150-300 m prieš sankryžą, bet nelaikom programėlių gudresnėmis nei skaitančios kelių ženklus).
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Šio tipo ženklų (įspėjamųjų pirmumo) yra labai daug už miesto bent jau LAKD kontroliuojamuose keliuose.
Išimtiniais atvejais jie nebūna įrengti prieš sankryžą (nulūžo, apsižiopsojo įrengti, etc.)
Jeigu įrengtas kartu su 70, tai jei nekartojamas vėliau 70, tai pagal nutylėjimą už 300 m nuo ženklo "šalutinis kelias" dingsta . Galima jaučiu ir programėles suprogramuot, kad skaitytų ne tik ribojimo ženklą, bet ir šiuos ženklus. Juos traktuoti kaip ženklus ribojimų pabaiga, bet ribojimas įsigalios už 300 m (nors gali ir 150 m, nes rengiamos 150-300 m prieš sankryžą, bet nelaikom programėlių gudresnėmis nei skaitančios kelių ženklus).
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Dėl to kelio ženklų atpažinimo sistema ir "grybauja", kad neranda ribojimo pabaigos ženklo.
Comment
-
Tai kaip ir logiška, kad važiuodamas keliu kreipi dėmesį į tuos ženklus, kurie yra tavo kelyje, o ne į tuos, kurie pastatyti šalutiniuose keliuose ir į tave žiūri šonu.
O jei tarkim tas šalutinio kelio ženklas prie išvažiavimo iš degalinės yra ne prie pat kelio, o 10 metrų iki jo (ką esu ne kartą matęs) ir dar pasislėpęs už krūmų, tai iš kur turėtum jį pamatyti?
- 2 patinka
Comment
-
Parašė KEdas Rodyti pranešimą
Nustebsite, bet toks ir yra užmanymas – STOP, duoti kelią ir pagrindinio kelio ženklai taip ir sumanyti, kad jie būtų atpažįstami iš nugarinės pusės, todėl yra išskirtinės formos. Ne be reikalo pirmumo ženklų skirsnyje yra vos keli ženklai: https://eismas.eu/index.php/keliu-ei...enklai&catid=4
Bet gal daugiau apie tai nieko nekomentuosiu, kol nebus argumentų (nes be jų tai tiesiog interpretacijos). Reikės pasėdėti, bet visi instrumentai tam yra - ir puslapis su visais greičio ribojimais, ir street view. Belieka surasti vietą kurioje būtų šalutinio kelio ženklas kokiame nors kelyje, bet greičio ribojimas nesikeičia.
Jeigu nerasiu, pripažinsiu kad esu neteisus. Bet kol kas esu tikras kad ką nors pavyks surasti.
Comment
-
Iš nugarinės, ne iš šono gi. O čia kažkaip turėčiau įžvelgti ženklą iš šono, kai nepamatysi formos.
Bet gal daugiau apie tai nieko nekomentuosiu, kol nebus argumentų (nes be jų tai tiesiog interpretacijos). Reikės pasėdėti, bet visi instrumentai tam yra - ir puslapis su visais greičio ribojimais, ir street view. Belieka surasti vietą kurioje būtų šalutinio kelio ženklas kokiame nors kelyje, bet greičio ribojimas nesikeičia.
Jeigu nerasiu, pripažinsiu kad esu neteisus. Bet kol kas esu tikras kad ką nors pavyks surasti.
- 2 patinka
Comment
-
Iš nugarinės, ne iš šono gi. O čia kažkaip turėčiau įžvelgti ženklą iš šono, kai nepamatysi formos.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą...pagrindiniame jokio ženklo apie sankryžą...
Paskutinis taisė Austras; 2023.09.05, 10:07.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
Pvz. čia E67 – „Google“ žemėlapiai. Apribojimo 70 ir lenkimo draudimo pabaiga ar ne? Iš šono STOP ženklas, pagrindiniame jokio ženklo apie sankryžą. Nors kažkada nuo šios vietos buvo pakartotinis apribojimo ženklas.
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąRealiai užtenka atsiminti jog pirmumo ženklai = ribojimų pabaiga, nes nesu matęs sankryžos, kurioje būtų „šalutinis kelias iš x“ bet nebūtų pirmumo ženklų.
Comment
Comment