Parašė evvt
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Šiaurinė gatvė Vilniuje. Pašilaičiai-Šeškinė-Žirmūnai
Collapse
X
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Derinti parengtą planą, o po to taisyti pagal pateiktus siūlymus, po to derinti pataisytą planą...
Comment
-
Parašė evvt Rodyti pranešimą
Nu aš pvz esu eilinis mirtingasis ir tikrai nesuprantu kiek laiko užtrunka derint tokios apimties planus, todėl ta visa siūlymų ir derinimų su pataisymais raizgalynė turėtų mane priverst patikėt kad oi kiek čia darbo ar pan. Na bet realiai kiek laiko tam reiktų?
- 5 patinka
Comment
-
Parašė evvt Rodyti pranešimą
Nu aš pvz esu eilinis mirtingasis ir tikrai nesuprantu kiek laiko užtrunka derint tokios apimties planus, todėl ta visa siūlymų ir derinimų su pataisymais raizgalynė turėtų mane priverst patikėt kad oi kiek čia darbo ar pan. Na bet realiai kiek laiko tam reiktų?
Šiaip matosi, kad lyginant su ankstesnėmis tokio profilio gatvėmis, buvo ištaisyta nemažai klaidų, kurių pagrindinė buvo prie gatvės įrenginėti automobilių stovėjimo aikšteles. Šiaip jau jos turėtų po žeme būti, o jeigu labai jau reikia antžeminių, tai galima įrengti kur nors kieme, o ne prie gatvės. Tai automatiškai leidžia susiaurinti gatvės perimetrą ir ją padaryti jaukesnę. Žinoma dviračių, pėsčiųjų takai viskas kaip reikia, perimetrinis gatvės užstatymas taip pat labai svarbu. Visgi kai kur matau, kad persistengta - kam reikia 5 eilių medžių, žalumai sukurta visiškai pakanka dviejų eilių medžių, tiesą sakant jeigu jos bus 5-ios, tai jau bus nebe žaluma puošiamas miestas, o tankus miškas, kuriame jokio miesto nesimatys. Aš medžių eiles palikčiau dvi, o panaikinus tas tris nereikalingas eiles medžių gatvę galima būtų dar kažkiek susiaurinti ir padaryti jaukesne.
Comment
-
Medžiai duoda daug jaukumo ypač kol nėra užstatymo iš šonų. Pvz iš dvirtakio abiejų pusių labai gerai, sumažins vėjo gūsius. Taip pat veiks kaip triukšmo ir taršos slopinimas. Medžiai n kartų geriau nei plastikinės sienelės.
Per vidurį medžiai irgi gerai, mažiau greitkelio jausmo. Vizualiai siauresnė gatvė pasidaro ir mažiau norisi spausti.
Kokio ten miesto nesimatys? Pridengs sovietinius daugiabučius horizonte? Jei norisi spoksot į miestą - Tuskulėnų, Ukmergės, Žirmūnų gatvės laukia... Gal dar blogai, kad Vakarinį įkasė - nesimato miesto
- 4 patinka
Comment
-
Jeigu tokioje gatvėje reikėtų rinktis tarp varianto ar 5 eilės medžių ar plika gatvė - tai aš greičiausiai rinkčiausi 5 eiles medžių. Bet mano supratimu yra ir vidurinis variantas ir kad tiek daug eilių medžių nereikia, nes tiesiogine to žodžio prasme bus ne miesto, o miško gatvė. Ir čia jau turbūt skonio reikalas, bet mano skoniui labiausiai imponuoja vidurinis variantas - t.y. ne plika, bet ir ne miškas o derinys tarp miesto ir žalumos.
Comment
-
Man rodos jau kažkada dėl tos taršos diskutavom ir abu pasilikom prie savo nuomonės Tau atrodė, kad jie jie valo orą, man atrodė, kad jų kiekis nėra pakankamas oro valymui, nes tas oras yra nupučiamas ir kad oro kokybėje ventiliacija yra pagrindinis faktorius. Yra dar šimtai kitų faktorių, vieniems tai garso sienelė, kitiems tai saulę užstoja, vieniems svarbiau kad nuo lietaus pasislėpt gali, kiti galvoja kad miestui yra tinkamesnių vietų kur pinigus leist nei kad ne labai vietoje ir nelabai reikalingų medžių priežiūrai ir genėjimui. Tų argumentų tiek į vieną tiek į kitą pusę galima šimtus prigalvoti, bet mano supratimu pats pagrindinis kuriuo turėtumėm vadovautis visgi turėtų būti estetika ir kiek tai suteikia jaukumo tai konkrečiai vietai.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Šiaip matosi, kad lyginant su ankstesnėmis tokio profilio gatvėmis, buvo ištaisyta nemažai klaidų, kurių pagrindinė buvo prie gatvės įrenginėti automobilių stovėjimo aikšteles. Šiaip jau jos turėtų po žeme būti, o jeigu labai jau reikia antžeminių, tai galima įrengti kur nors kieme, o ne prie gatvės. Tai automatiškai leidžia susiaurinti gatvės perimetrą ir ją padaryti jaukesnę. Žinoma dviračių, pėsčiųjų takai viskas kaip reikia, perimetrinis gatvės užstatymas taip pat labai svarbu. Visgi kai kur matau, kad persistengta - kam reikia 5 eilių medžių, žalumai sukurta visiškai pakanka dviejų eilių medžių, tiesą sakant jeigu jos bus 5-ios, tai jau bus nebe žaluma puošiamas miestas, o tankus miškas, kuriame jokio miesto nesimatys. Aš medžių eiles palikčiau dvi, o panaikinus tas tris nereikalingas eiles medžių gatvę galima būtų dar kažkiek susiaurinti ir padaryti jaukesne.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Briedis Rodyti pranešimąSkiriamojoje juostoje vietoj medžių reikia sodinti gyvatvorę - funkcionuos kaip tvora pėstiesiems ir apsauga vairuotojams nuo akinančių priešpriešinio transporto šviesų.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąJo, užveš iš Londono nurašytų (badum tsssss, medinis bajeris)
Medžių eiles (tik aišku, ne po 5) reikia sodinti prie visų didesnių Vilniaus gatvių. Gal pagaliau netoli pagrindinių arterijų gyvenantys žmonės turėtų kuo kvėpuoti. Keista, kad tai nedaryta iki šiol.
- 1 patinka
Comment
-
Su medžiais, kaip ir su Londono autobusais – vizualizacijos tik preliminaraus informacinio pobūdžio, kad negaišt laiko (neieškos gi raudonų Scania ar Solaris autobusų...). Vaizdo vizualizacijoje visur nurodo išvis tik 3 medžių eiles, vienoje vietoje yra net krūmai pašonėj, o šiaip visur po dvi išilgines vejas. Realybėje galima bus teikti pasiūlymus projektuojant kitus 2 etapus, o dabar, gali būti, kad bus daugiausiai tik po tris medžius per skerspjūvį, o dviračių taką nuo šaligatvio skirs tik 45-50 cm, tai ten net krūmai netilps. Nebent ateityje gėlytėmis užsodins. Vienoje vietoje video vizualizacijoje išvis išnykus penktoji želdynų juosta. Dabartiniame aiškinamajame rašte įvardinta abstrakčiai, kad galimos 5 želdynų juostos su augalais, neįvardina, kad būtent 5 medžių eilės, tik jas pavaizdavo schemoje.
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąJo, užveš iš Londono nurašytų (badum tsssss, medinis bajeris)
Medžių eiles (tik aišku, ne po 5) reikia sodinti prie visų didesnių Vilniaus gatvių. Gal pagaliau netoli pagrindinių arterijų gyvenantys žmonės turėtų kuo kvėpuoti. Keista, kad tai nedaryta iki šiol.Paskutinis taisė dondc; 2019.01.13, 11:49.♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąPaskutinis taisė evvt; 2019.01.13, 12:06.
Comment
-
Na gali būti įvairiai. Dar vienas pavyzdys ties Laisvės pr. su būsima Šiaurine, krūmai formuojami, atrodo tvarkingiau, taip pat būtų įdomi kombinacija krūmų tarp medžių: https://www.google.lt/maps/@54.71993...7i13312!8i6656
Turbūt, maloniausias esamas variantas mieste, gėlės L. Asanavičiūtės g.:https://www.google.lt/maps/@54.68846...7i13312!8i6656
Dar reik nepamiršt populiarėjančių laukinių žemaūgių augalų, kaip prie Verslo trikampio.♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąTurbūt, maloniausias esamas variantas mieste, gėlės L. Asanavičiūtės g.:https://www.google.lt/maps/@54.68846...7i13312!8i6656
Dar reik nepamiršt populiarėjančių laukinių žemaūgių augalų, kaip prie Verslo trikampio.
Geras pvz. yra Ogmios miestas, kur aplink visuose privažiavimuose ir gatvėse sustatė skydus nuo gatvės, kurie apsaugo pakelės augaliją.
Comment
Comment