Ties GV skersinis pjūvis
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Šiaurinė gatvė Vilniuje. Pašilaičiai-Šeškinė-Žirmūnai
Collapse
X
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
tikrai mažiau aktualu nei namuose.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Namuose tai ir kamščiai neaktualu.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Kamščiai ne, tarša (įskaitant ir triukšmo) taip.
Manau, tik laiko klausimas, kada visi namai tiesiog turės HEPA ar kokius ten filtrus. Jau dabar visi nauji projektai su rekuperatoriais, kuriuose yra oro filtrai, tai laikui bėgant tokie namai taps dauguma. Ir sėdėsime mes kiekvienas savo "pilyje", savo HEPA-filtruotus bezdalus kvėpuosime, o į laiką eisime tik su dujokaukėmis.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Triukšmas poilsiniame parkelyje ne mažiau, jei ne labiau, aktualu nei namuose.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Ten tiek pat "poilsinis parkas", kiek pvz. šabakštynai, kuriais nutiestas vakarinis ar pietinis aplinkkelis. Viskam turi būti sveiko proto ribos.
- 3 patinka
Comment
-
Prie prūdo - net labai rimtas poilsinis parkas. Ir tame rajone vienintelis padoresnis gamtos lopinėlis. Pačioje šiaurinės trasoje tai taip, nekažką.
- 6 patinka
Comment
-
Prūdelio niekas ir neplanuoja naikinti, o ir atstumas nuo jo iki Šiaurinės g. bus didesnis nei Japoniško sodo ar Linkmenų g. prūdeliai nutolę nuo GV gatvės. Viskam ten vietos sočiai užtenka.
Comment
-
Vietos užteks. Kalba apie atmosferą.
- 5 patinka
Comment
-
Atmosfera japoniškame sode ar prie linkmenų ežerų labai gera, tas matosi ir pagal žmonių kiekį, nors visai šalia GV. O Šiaurinė tuo labiau bus mažiau intensyvi ir žalesnė.
- 2 patinka
Comment
-
Pagal tokią logiką galim dar sakyt, kad žiūrėkit kiek žmonių Vilniaus gatvėje penktadienį. Šniojam lauk išvis tą prūdą ir užstatom
Comment
-
Parašė alga Rodyti pranešimą
Šiaip tai taip. Gyvenau Didlaukio gatvėj kelis metus, ta laukymė su bala man didelė vertybė nebuvo.
Aišku visada yra žmonių grupė kuriems tiesiog ramaus pasibuvimo gamtoj nereikia. Ar bent jų nuomone nereikia, nes psichologai turėtų ką pasakyt šita tema.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė alga Rodyti pranešimą
Šiaip tai taip. Gyvenau Didlaukio gatvėj kelis metus, ta laukymė su bala man didelė vertybė nebuvo.
- 1 patinka
Comment
-
Atmosfera japoniškame sode ar prie linkmenų ežerų labai gera, tas matosi ir pagal žmonių kiekį, nors visai šalia GV. O Šiaurinė tuo labiau bus mažiau intensyvi ir žalesnė.
- 2 patinka
Comment
-
Vietos užteks. Kalba apie atmosferą.
Šita tema atgimsta kas kokius 3 mėn., ir man visada atrodo, kad agitartoriai (praeitą kartą KEDas labai gynė žabakštynus) ten nėra vietiniai, niekad vietiniais nebuvo ir iš principo nelabai supranta (ar žino), kas ten per aplinka.Paskutinis taisė Riedutis; 2023.10.26, 18:41.
- 5 patinka
Comment
-
Iš Didlaukio gatvės geriau į Kryžių taką nueit dėl gamtos. Bet iš tos Fabijoniškių/Šeškinės pusės iki Kryžių tako jau geras kelio gabalas.
Aišku visada yra žmonių grupė kuriems tiesiog ramaus pasibuvimo gamtoj nereikia. Ar bent jų nuomone nereikia, nes psichologai turėtų ką pasakyt šita tema.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Keletą kartų buvau ten ir visą laiką beveik tuščia. Ir tai dauguma vedžiojantys šunis. Tai, ko gero, 99% to poreikio neturi. Šalia gi ~20 000 gyventojų.
Comment
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
Kokia dabar ten atmosfera? 50 metrų žabakštynų tarp balos ir būsimo kelio vietos? Keliasdešimt kartų tame "parke" esu buvęs, link būsimo kelio vietos ten niekad nebuvo jokio tikslo eiti. Visa poilsiautojų trauka yra link tos balos ir tada vingiuojantys takeliai link Šeškinės. Spekas jau teikė topografinius profilius, kelias ten būtų dauboje ir nesimatytų jo net nuo tos balos (čia gal klystu, bet toks įspūdis susidarė).
Šita tema atgimsta kas kokius 3 mėn., ir man visada atrodo, kad agitartoriai (praeitą kartą KEDas labai gynė žabakštynus) ten nėra vietiniai, niekad vietiniais nebuvo ir iš principo nelabai supranta (ar žino), kas ten per aplinka.
Comment
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
Užvakar sutemus ėjau į parduotuvę. Išėjau iš laiptinės - vėsus vakaras, ir toks gan tirštas rūkas, vizualiai vėjo pūstomas. Ir degančios gumos, plastiko, net nežinau ko, dvokas. Viską apimantis, ir viską skrodžiantis. Turbūt aplinkinės trobos (suburbijos) šiukšles degino šildymui.
Manau, tik laiko klausimas, kada visi namai tiesiog turės HEPA ar kokius ten filtrus. Jau dabar visi nauji projektai su rekuperatoriais, kuriuose yra oro filtrai, tai laikui bėgant tokie namai taps dauguma. Ir sėdėsime mes kiekvienas savo "pilyje", savo HEPA-filtruotus bezdalus kvėpuosime, o į laiką eisime tik su dujokaukėmis.
Aš tai norėčiau kad nereikėtu į lauką eiti su dujokauke, o lauke būtų mažai (mažiau nei dabar) užterštas oras. Mieste, automobiliai yra vienini didžiausių kontributorių.
Iš Didlaukio gatvės geriau į Kryžių taką nueit dėl gamtos. Bet iš tos Fabijoniškių/Šeškinės pusės iki Kryžių tako jau geras kelio gabalas.
- 1 patinka
Comment
Comment