Parašė Maalinauskas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[LT] Kelių ir gatvių eismo saugumo priemonės - greičio matuokliai, kalneliai, ...
Collapse
X
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Tai tie kurie lenkia ir trukdo eismo saugumui.
Jeigu srautas važiuoja ne tuo pačiu greičiu, tai pavojų kelia greičiau važiuojantys, o ne lėčiau.
Turbūt ir iš stadiono ar arenos po renginio išeidinėji tarp visų lėčiau nei visas srautas? Ar ir tada jautiesi saugesnis ?
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
Pakartosiu - trukdote tuo, kad visi jus pradeda lenkti, keldami pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąDauguma? Gal aš kitais keliais važinėju nei tamsta, nes man atrodo kad tokių yra vienetai.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimąTikiuosi nereikėjo po to vaikščioti į psichologijos būrelį ir ryti aptidepresantus.Paskutinis taisė 1252; 2023.10.11, 11:03.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Kodėl jie pradeda lenkti keldami pavojų kitiems eismo dalyviams? O kai važiuoju 90 km/h ten kur nėra radaro - ką daro tie lenkėjai? nelenkia? Tikrai? Keliate visiškai dirbtinę problemą. Nebent turite kokią nors statistiką apie autoįvykių skaičių greičio matuoklių zonose.
Konkretus pvz. Važiavau sekmadienio pavakare vienu gana vingiuotu, su nedaug galimybių lenkti keliu (beveik visur ištisinė skiriamoji linija). Priešais beveik nenutrūkstamu keliu važiuoja iš kaimų ir sodybų grįžtančių miestiečių srautas. O mano važiuojama kryptimi kažkodėl 2 automobiliai rieda 60-70 km/h greičiu. Viskas OK, tegu rieda - gal negali, gal nemoka, gal amžius. Bet kodėl nesilaiko KET nuostatos, kad susidarius paskui važiuojančių automobilių kolonai, turi trauktis į kelkraštį ir praleisti galinčius, norinčius ar turinčius važiuoti greičiau?It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Man rodos malinauskas ir nekalba apie tuo, kurie važiuoja artimu leistinam greičiu, o apie tokius, kurie važiuoja žymiai lėčiau.
Konkretus pvz. Važiavau sekmadienio pavakare vienu gana vingiuotu, su nedaug galimybių lenkti keliu (beveik visur ištisinė skiriamoji linija). Priešais beveik nenutrūkstamu keliu važiuoja iš kaimų ir sodybų grįžtančių miestiečių srautas. O mano važiuojama kryptimi kažkodėl 2 automobiliai rieda 60-70 km/h greičiu. Viskas OK, tegu rieda - gal negali, gal nemoka, gal amžius. Bet kodėl nesilaiko KET nuostatos, kad susidarius paskui važiuojančių automobilių kolonai, turi trauktis į kelkraštį ir praleisti galinčius, norinčius ar turinčius važiuoti greičiau?
- 2 patinka
Comment
-
Gal būt dėl to, kad nežino tokios KET nuostatos Bet ar tai kaip nors neigiamai įtakojo jūsų vairavimo saugumą išskyrus pakrikusius nervus, kad kažkoks lochas nesugeba normaliu greičiu važiuoti?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
Saugumą įtakoja, kai koks lochas iš galo pradeda lenkti visą tokią grandinėlę vienu metu.
- 1 patinka
Comment
-
Gal būt dėl to, kad nežino tokios KET nuostatos Bet ar tai kaip nors neigiamai įtakojo jūsų vairavimo saugumą išskyrus pakrikusius nervus, kad kažkoks lochas nesugeba normaliu greičiu važiuoti?It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
O jei tai ne greičio matuoklio zona, tada tas lochas nelenkia tokios grandinėlės vienu metu?
- 3 patinka
Comment
-
Tai tie kurie lenkia ir trukdo eismo saugumui.
Jeigu srautas važiuoja ne tuo pačiu greičiu, tai pavojų kelia greičiau važiuojantys, o ne lėčiau.
Dauguma? Gal aš kitais keliais važinėju nei tamsta, nes man atrodo kad tokių yra vienetai.
Visiška nesąmonė. Cituotame punkte rašoma, kad negalima važiuoti per nelyg lėtai, o ne lėčiau nei greitį viršijantis srautas.
Dar vienas dalykas - tai kad spidometras rodo greičio viršijimą, nereiškia, kad tas greitis iš tiesų yra viršijamas. Aš pats dažnai taip "viršiju greitį", nes važiuoju pagal navigacijos rodomą greitį, kuris jį parodo daug tiksliau, ne pagal spidometro.
Pradedančiajam gali ir 50km/h būti ne pernelyg lėtai. Saugus greitis svarbiau nei maksimalus greitis.
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
Pradedantieni vairuotojai (su Klevo lapu) greitkeliuose gali važiuoti 90 kmh, magistralėse - 100 kmh, paprastuose keliuose - 80 kmh. Čia ne tik pateisinama priežastis, bet ir reikalavimas.
- 1 patinka
Comment
-
Ne greičio matuoklio zonose tokios grandinėlės susidaro gerokai rečiau, nes ir besibaidančių galimo greičio viršijimo mažiau, ir kam reikia apsilenkia kur reikia. O ir šiaip bent Via Baltica sektoriniai Panevėžys-Kėdainiai realiai ir stovi atkarpose kur realiausios saugios sąlygos lenkti. Visi nuotykiai prasideda toms atkarpoms pasibaigus.
- 7 patinka
Comment
-
Šiaip jau KET kiek prisimenu bent jau buvo nuostata, kad važiuojantis žymiai lėčiau už leistiną greitį turėtų pasitraukti ir praleisti už jo važiuojančius. Problema ta, kad nėra apibrėžta, kiek yra žymiai lėčiau, turbūt ir dėl šios priežasties policija šios nuostatos nekontroliuoja ir kaip minėjo forumo dalyvis bmweda ši norma yra mirusi.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Visdarlietus Rodyti pranešimąŠiaip jau KET kiek prisimenu bent jau buvo nuostata, kad važiuojantis žymiai lėčiau už leistiną greitį turėtų pasitraukti ir praleisti už jo važiuojančius. Problema ta, kad nėra apibrėžta, kiek yra žymiai lėčiau, turbūt ir dėl šios priežasties policija šios nuostatos nekontroliuoja ir kaip minėjo forumo dalyvis bmweda ši norma yra mirusi.
Net ir tokiose laukinėse valstybėse vairavimo prasme kaip Kipras ar kitos Graikijos salos yra daugiau lėtai priešais važiuojančių praleidę pasitraukdami į kelkraštį, nei Lietuvoj per 20 metų vairavimo.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė thomcius Rodyti pranešimą
Tai kame problema? Gal priekį važiavęs apsipylė kava ir stabdė, gal į kelnes pridėjo, tu laikeisi saugaus atstumo ir pristabdei, ar jeigu buvo laisva antra juosta, parodei posūkį ir aplenkei net nestabdydamas.
Tokių žmonių visada buvo yra ir bus, kurie neadekvačiai elgiasi kelyje, tad laikykis saugos greičio ir atstumo.
pvz: https://youtu.be/Q78Kb4uLAdA?si=gS0V8jekyCDPTwZ1
- 3 patinka
Comment
-
Mano nuomone pasakojate pasakas ir tiek. Nebent galite kokiais nors statistiniais duomenimis pagrįsti tą greičio matuoklių pavojingumą. O tiesa yra paprasta - jus tiesiog nervina tie greičio matuokliai ir tiek. Su esmo saugumu tai nieko bendro neturi
- 2 patinka
Comment
-
"Mano nuomone", kai trūksta argumentų, dedate į krūmus Pagal statistiką valgom cepelinus, o faktiškai turbūt plokštainį ir kotletus... Aš konstatuoju, kokius cirkus matau atkarpoje po sektorinio pabaigos ir man tai neatrodo saugu ir tiek.. Sudėjus abi atkarpas, vidutinis kelio saugumas nepasikeičia
- 1 patinka
Comment
Comment