Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eismo kultūra ir saugumas Lietuvos keliuose

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė abruo Rodyti pranešimą

Čia taip visada yra Vilnius-Kaunas. Būti apšvitintam kokio noras pacuko kuris mano turįs teisę ant 160 spaust yra natūralus dalykas. Ir sektorinių greičio matuoklių ten kaip nėra, taip nėra. Matyt, ir Via Lietuva veikėjai mėgsta ten paspaust.
    O tu turbūt esi tas kuris važiuoja antra juosta mažesniu nei leistina greičiu ir iš principo nesitraukia..?
    Žiauru kiek yra antraeilininkų kurie jei galima važiuot 130 važiuos 120 ir nesitrauks nors tu ką. Ir nesvarbu, kad pirma juosta visiškai tuščia..

Comment

Parašė iPhone Rodyti pranešimą

O tu turbūt esi tas kuris važiuoja antra juosta mažesniu nei leistina greičiu ir iš principo nesitraukia..?
      Žiauru kiek yra antraeilininkų kurie jei galima važiuot 130 važiuos 120 ir nesitrauks nors tu ką. Ir nesvarbu, kad pirma juosta visiškai tuščia..
      Jei pirma juosta tuščia, tai važiuoji pirma juosta, bet jeigu ne (pvz ką nors lenki) tai visiškai nėra reikalo trauktis, o jeigu mane akinsite šviesomis tai aš saugumo dėlei prilėtinsiu.

Comment

Tai važiuokite 1-a juosta, jeigu tuščia.
        Ar dar geriau įsijungti "mokytojo" režimą – aplenkti "nesusipratėlį" ir dėti ant stabdžių.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Jei pirma juosta tuščia, tai važiuoji pirma juosta, bet jeigu ne (pvz ką nors lenki) tai visiškai nėra reikalo trauktis, o jeigu mane akinsite šviesomis tai aš saugumo dėlei prilėtinsiu.
          Bet jai jau išvažiavai į lenkimą tai lenk. Nes yra tokių kurie kur leidžiama 130 km/h greitis į lenkimą išvažiuoja 105 km/h greičiu ir lenkia 5 minutes.
          Per tokius "lenkėjus" ir formuojasi paskui spūstys, nes išlysdami ir stabdydami eismą antra juosta priverčiate susidaryti greičiau važiuojančių mašinų koloną.
          Tiesiog turi būti eismo kultūra ir jei nori važiuoti lėčiau - važiuok bet ir nesimaišyk tiems kurie nori važiuoti greičiau.

O lempomis - taip mirgalinsiu jei stabdysi eismą ir neadekvačiais elgsiesi kelyje.

Comment

...tiems kurie nori važiuoti greičiau...
            Greičiau iki leistinos ribos ar grečiau viršijant greitį? Tarkim situacija, galima važiuoti 130, aš važiuoju 137 ir lenkiu važiuojantį 125 plius dar matau priekyje kokias 5 mašinas prie kurių netrukus priartėsiu ir jas lenksiu, tad nešokinėju tarp juostų ir toliau būnų antroje juostoje lenkiantis paeiliui visa tas mašinas. Tarp kiekvienos iš tų mašinų yra pakankamas tarpas man įlįsti, bet būtų šokinėjimas tarp juostų. Iš paskos atlekia 160 lekiantis "kelių gaidelis" ir man mirgalina. Ir jam turiu trauktis ir dėl jo ten šokinėti į tarpus?

Comment

Parašė taspac Rodyti pranešimą

Greičiau iki leistinos ribos ar grečiau viršijant greitį? Tarkim situacija, galima važiuoti 130, aš važiuoju 137 ir lenkiu važiuojantį 125 plius dar matau priekyje kokias 5 mašinas prie kurių netrukus priartėsiu ir jas lenksiu, tad nešokinėju tarp juostų ir toliau būnų antroje juostoje lenkiantis paeiliui visa tas mašinas. Tarp kiekvienos iš tų mašinų yra pakankamas tarpas man įlįsti, bet būtų šokinėjimas tarp juostų. Iš paskos atlekia 160 lekiantis "kelių gaidelis" ir man mirgalina. Ir jam turiu trauktis ir dėl jo ten šokinėti į tarpus?
              Aš pasitraukiu, man nesunku ir negaila kad jis važiuoja greičiau.

Didžiausia bėda yra su tais kurie važiuoja toli iki leistino greičio jausdamiesi labai svarbūs ir jokiais būdais nesitraukia. O kai lenki pirma juosta (nes ji būna tuščia) dar į tave piktai žiūri ir ką nors parodo. Arba lenkimo metu arba po aplenkimo pradeda spausti ir vėl lenkti tave...

Comment

Iš paskos atlekia 160 lekiantis "kelių gaidelis" ir man mirgalina.
                Neturi

Comment

Iš paskos atlekia 160 lekiantis "kelių gaidelis" ir man mirgalina. Ir jam turiu trauktis ir dėl jo ten šokinėti į tarpus?
                  Aš daugmaž gerbiu tuos erelius-gaidelius, kurie sugeba patys pranerti, meistriškai išlaviruoti. Matosi, kad žmogus tikrai skuba arba yra patyręs greičio mėgėjas, o ne dirba "mokytoju".
                  Be to, iš kur tokia nuostata, kad važiuojant 200 km/h privalo būti kraštinėje kairėje juostoje?

Comment

Jei yra tarpas įlįst, praleist ir grįžt lenkimui nestabdant tai būtų gražu, bet nebūtina. Jei reiktų pristabdyt, tai tarpas vienareikšmiškai per mažas.

Comment

Greitkeliu pirma juosta važiuoja kolona 90-100 km/h greičiu, antra juosta važiuoja kolona 130-140 km/h greičiu. Už jos rikiuojasi kolona, norinti važiuoti 150-170 km/h greičiu. Trečios juostos nėra.
                      Kaip išspręsti šį galvosukį?

Comment

Pastebėjimas - dviejų juostų vienpusio eismo kelyje nėra lenkimo.

Comment

Tai kaip suprantu mes visi toleruojame lakstančius 160-170 km/h? T.y. jau grubiai pažeidinejančius taisykles. Kažkaip diskutuotami apie tuos praleidimus niekas nekvescionuojame to fakto, kad jie +30-50 km/h viršija leistriną greiti. Su tuo viskas ok?

Suprantu, kad greiti turi kontroliuoti policija, radarai ir pan., o ne keliu "mokytojai/teisuoliai". Bet net ir grubaus taisykliu pažeidimo atveju, gaunasi, kad tie, kurie važiuoja leistinu greičiu ar nedaug (iki 10 km/h) viršydami (nekalbu apie važiuojančius smarkiai lėčiau), turi vaizdžiai tariant "patiesti kilimą" grubiems pažeidėjams? Mano akimis tai nėra teisinga. Lėk tu, jei nori, 160-170 km/h, bet nereikalauk kitų protingai važiuoajnčiu tau "nuslenkinėti". Specialiai tau netrukdysim, bet ir dėl tavės neturime keisti savo tvarkingo važiavimo.
                          Paskutinis taisė taspac; 2024.08.07, 11:24.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                            Greitkeliu pirma juosta važiuoja kolona 90-100 km/h greičiu, antra juosta važiuoja kolona 130-140 km/h greičiu. Už jos rikiuojasi kolona, norinti važiuoti 150-170 km/h greičiu. Trečios juostos nėra.
                            O kur čia galvosūkis? Ar tie 150-170 pažeidėjai turi kažkokį pirmumą? Mano akimis važiuoja antra juosta su visais 130-140 ir nesiparina.

Comment

Tai kaip suprantu mes visi toleruojame lakstančius 160-170 km/h? T.y. jau grubiai pažeidinejančius taisykles. Kažkaip diskutuotami apie tuos praleidimus niekas nekvescionuojame to fakto, kad jie +30-50 km/h viršija leistriną greiti. Su tuo viskas ok?

Suprantu, kad greiti turi kontroliuoti policija, radarai ir pan., o ne keliu "mokytojai/teisuoliai". Bet net ir grubaus taisykliu pažeidimo atveju, gaunasi, kad tie, kurie važiuoja leistinu greičiu ar nedaug (iki 10 km/h) viršydami (nekalbu apie važiuojančius smarkiai lėčiau), turi vaizdžiai tariant "patiesti kilimą" grubiems pažeidėjams? Mano akimis tai nėra teisinga. Lėk tu, jei nori, 160-170 km/h, bet nereikalauk kitų protingai važiuoajnčiu tau "nuslenkinėti". Specialiai tau netrukdysim, bet ir dėl tavės neturime keisti savo tvarkingo važiavimo.
                              Aš, jei lenkiu kelias mašinas važiuodamas realiu pagal gps 135 km/h greičiu ir matau, jei iš nugaros kažkas jau mirksi, tai specialiai negrįžtu į pirmą juostą, net jei teoriškai nemažinant greičio spėčiau vėl į antrą juostą grįžti sekančiam lenkimui. Aišku, jei nelekia be proto, nemirksi ir neįsterikuoja prilipęs, tai praleidžiu.
                              Flickr

Comment

nereik čia demagogijų, jei lenkia 120 ar 130 niekam tikrai nekliūna. problema tie kurie iššoka besivelkantys 80-90. Ir fūros kuriem apskritai visam kely ženklai kad antron eilėn draudžiama. O toks labai greit padaro koloną ir stabdo eismą. ejigu jau velkies tai ir vilkis pirma eile.
                                *censored*

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Aš, jei lenkiu kelias mašinas važiuodamas realiu pagal gps 135 km/h greičiu ir matau, jei iš nugaros kažkas jau mirksi, tai specialiai negrįžtu į pirmą juostą, net jei teoriškai nemažinant greičio spėčiau vėl į antrą juostą grįžti sekančiam lenkimui. Aišku, jei nelekia be proto, nemirksi ir neįsterikuoja prilipęs, tai praleidžiu.
                                  Aš tai praleidžiu savo tuos isterikuojančius su mirksinčiomis šviesomis. Mano vis vien tikslas kelyje yra saugumas ir visokius džigitus tikrai saugiau turėti nulėkusius toli kelyje negu sau už nugaros. Aišku specialiai ten į mažus tarpelius nelandau, bet pirmai galimybei atsiradus praleidžiu ir nesuku galvos toliau dėl jų.

Comment

nėra tos trečios kolonos čia atmazas kad nesitraukt Pavieniai kurie važiuoja 140+, ir jie įprastai nesiparina.
                                    *censored*

Comment

Dar užknisa situacijos, kur antroj juostoj važiuojantis neatlaiko streso, spaudimo iš kelių gaidelio. Pvz važiuoji pirma juosta su ACC, jis antra panašiu greičiu, panašiai toj pačioj vietoj, tai jeigu iš galo pamirgina, tai jis jau iš karto rikuojasi ir vos ne stumia nuo kelio tave važiuojantį pirmoje juostoje. Suveikia tada ACC stabdžiai, prilėtina auto greiti ir t.t., o kartais ACC net nesuvokia kas čia daros kai du metrai prieš rikuojasi nelaikantis streso. Va tokius nardančius tarp juostų tai irgi reikia bausti.

Tai nepatariu irgi nardyti tarp juostų, ypač į normalius 30-60 m tarpus tarp auto, nes automatiškai ACC stabdo ir furų ir lengvųjų, tada visa pirmos juostos kolona susibalamutina.

O be ACC vairuotojas dar ir žioplį pagauna, tada staigūs stabdymai ir t.t.
                                      Paskutinis taisė booraz; 2024.08.07, 12:57.
                                      AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

Comment

Nėra ką čia spręst - paskutinė kolona laukia, kol antra sulįs į pirmą juostą.

Comment

Aš tai tokius greitus ir įsiutusius noriu matyti tik griovyje. Tik juos pačius, be jokių pašalinių žmonių, medžių ir gyvūnų

Comment

Working...
                                          X