Parašė Ginthus
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Eismo kultūra ir saugumas Lietuvos keliuose
Collapse
X
-
Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
Sutinku, tik didesnio tikslumo dėlei, dar reik šiek tiek pratęsti. Pervertinti savo vairavimo įgūdžius gali pasirenkant ne tik greitį, bet ir padangas, ir mašinos techninį stovį, ir savo savijautą ir netgi prisiimamą riziką, pvz. lenkiant
- 1 patinka
Comment
-
Ties nusukimu į Gariūnus iš A1 piko metu pirma juosta stovi dažnai iki Maxima bazės. Kaip visada, ten greitį numetu iki 50-60 km/h, nes būna, kad iš pirmos lenda į antrą. Šiandien debilas su balta amerikietiška Bmw nutarė, kad mano pasirinktas greitis yra per daug saugus ir informavo mane apie tai ilgosiomis šviesomis. Kadangi buvau apakintas, greitį numečiau iki 40 km/h, bet ir toliau buvau informuojamas apie Bmw vairuotojo nepasitenkinimą Morzės abėcele. Pravažiavus nusukimą, Bmw grįžo į pirmą juostą prieš mane, laukiau, kol pis ant stabdžių, bet nepiso.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimąTies nusukimu į Gariūnus iš A1 piko metu pirma juosta stovi dažnai iki Maxima bazės. Kaip visada, ten greitį numetu iki 50-60 km/h, nes būna, kad iš pirmos lenda į antrą. Šiandien debilas su balta amerikietiška Bmw nutarė, kad mano pasirinktas greitis yra per daug saugus ir informavo mane apie tai ilgosiomis šviesomis. Kadangi buvau apakintas, greitį numečiau iki 40 km/h, bet ir toliau buvau informuojamas apie Bmw vairuotojo nepasitenkinimą Morzės abėcele. Pravažiavus nusukimą, Bmw grįžo į pirmą juostą prieš mane, laukiau, kol pis ant stabdžių, bet nepiso.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
Įsirengi registratorius ir po to tokius "mokytojus" per epoliciją priduodi.
O vat kai BNV lenkia dvi fūras per kelkraštį, tada būna geresni registratoriaus rezultatai - pagal straipsnį turėjo atimti teises metams-dviem, bet pasirodo vairuotojas ir taip buvo be teisių, lygtais tada gręsia numylėto BNV konfiskacija
- 2 patinka
Comment
-
Įsirengi registratorius ir po to tokius "mokytojus" per epoliciją priduodi.
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimą
Iš įrašo matytųsi "mirgalinimas"? Ta vieta plius dar apšviesta.
Comment
-
Parašė Bmweda Rodyti pranešimą
Iš įrašo matytųsi "mirgalinimas"? Ta vieta plius dar apšviesta.
(Servise dariau, kad nekabėtų po to laidai, man per salono vidurį, tai jie gražiai pajungė ten prie elektros įvadų ties lubų lemputėmis, tai dabar visiškai vaizdo vairuojant neužstoja).
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
na sakyčiau morzės abėcėlės labai nėra kažkoks stebuklas, ypač kai net nepiso ant stabdžių. Toks per vidury - nelabai mandagus, bet ir ne asilas.
O vat kai BNV lenkia dvi fūras per kelkraštį, tada būna geresni registratoriaus rezultatai - pagal straipsnį turėjo atimti teises metams-dviem, bet pasirodo vairuotojas ir taip buvo be teisių, lygtais tada gręsia numylėto BNV konfiskacija
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąKai riedučiais riedi irgi registratorių naudoji?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąKai riedučiais riedi irgi registratorių naudoji?
Comment
-
Riedučiais riedant išvengi pavojingiausio eismo dalyvio - BMW (retesniais atvejais - Audi) vairuotojo, tai kažkaip dar poreikis neatsirado.
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
Nu jau nu jau. Už Avensį, Sharaną ar Touraną nieko pavojingiau nėra
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
Sudėk juos visus, pridėk BMW su Audi ir tai vis tiek nebus taip blogai, kaip Priusai.
Juk visiems žinoma, koks dažniausias Priuso vairuotojo vardas (tam tikros religijos tam tikro pranašo).
- 1 patinka
Comment
-
Uuhhhh, čia jau artėjame prie rasizmo
Juk visiems žinoma, koks dažniausias Priuso vairuotojo vardas (tam tikros religijos tam tikro pranašo).
Comment
-
Uuhhhh, čia jau artėjame prie rasizmo
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąMan tai įdomu, ar tie, kurie pristabdo eidami per perėjas taip pat pristabdo važiuodami per žalią šviesoforą? Nes nu tai gi nežinai, gal koks girtas atlėks per raudoną. Tai važiuoji, tau žalia, bet sustoji, pasižiūri, ar tiems, kuriems raudona, tikrai tave praleidžia. Jei praleidžia, važiuoji toliau. Taigi nesunku, laiko nesugaišti, o saugumo - gauni.
Comment
-
Parašė dsanto Rodyti pranešimą
Kaip matau su tokiu daugelio šio forumo lankytojų mąstymu, ir toliau užtrauktuko taisyklė neveiks. Tas bereikalingas pirmos eilės kimšimas iš anksto užkemša prieš tai esančias sankryžas, didina kamščius. Be to, nežinantis susiaurėjimo "antraeilininkas", bijodamas pasirodyti "mandras", kala ant stabdžių ir neprivažiavęs iki galo pradeda rodyti posūkį, kad jį įleistų, taip blokuodamas antrą juostą ir didindamas kamštį ir joje. Nors jeigu jau nespėjai persirikiuoti iš anksto, tai ir važiuok iki galo.
Suvažiuojant vienodai į abi juostas ir po to užtrauktuko principu suvažiuojant į vieną eismas vyksta žymiai sklandžiau, nes maksimaliai išnaudojamas kelio plotas, o važiuojant užtrauktuko principu abi juostos juda vienodu greičiu. Bet kaip matau "pirmaeilininkų" požiūrį ir šiame forume į "antraeilininkus": "mandras", "davaj chebra darom užtrauktuką", tai artimiausiu metu nesitikiu porveržio. Sėkmės.
Dar būna išvis super situacijų kur kliūties vieta kas dien keičiasi - geras pavyzdys tunelio g. Kaune per paskutinius didelius remontus ši pavasarį/vasarą. Visos gatvės atkarpoje budavo 3-4 vietos kas dien vis kitoj vietoj kur reikia persirikiuoti tai į vieną tai į kitą pusę. Kelininkai sugalvojo puikią idėja kasdien pries kiekviena kliūtį iš anksto pastatinėti laikiną 627 tipo kelio ženklą, bet ne tokį kuris rodytų teisingą informaciją bet visiškai iš lempos, tiesiog dėl geltonos spalvos turbūt. Pvz. stovi ženklas sakantis kad reikia persirikiuot į pirmą juostą, visi rikiuojasi ir ten - kliūtis.Paskutinis taisė Kukumalu; 2023.12.01, 17:17.
- 5 patinka
Comment
-
Panaši situacija jau turbūt daugiau nei mėnesį vyksta Minsko pl. Važiuodamas ryt niekad nežinai, ar šįkart pirma, ar jau antra juosta uždaryta. Gelbėja tai, kad stovi didelė mirksinti rodyklė, nurodanti, į kurią juostą reikia persirikiuoti, tai po kelių savaičių kamščių rytais ten nebebūna (bent jau man nebepasitaiko užtaikyt).Lietuva visiems.
- 1 patinka
Comment
Comment