Parašė digital
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Eismo kultūra ir saugumas Lietuvos keliuose
Collapse
X
-
Parašė digital Rodyti pranešimąIš straipsnio:
John kiek pamenu rašė, kad nelabai pėsčiuosius praleidžia. Kažkaip matyt jam nesekasi.
Comment
-
John kiek pamenu rašė, kad nelabai pėsčiuosius praleidžia. Kažkaip matyt jam nesekasi.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąBūna žmonių, kurių ir į restoraną neįleidžia arba iš parduotuvės apsauga išlydi, bet tai ne aplinka kalta . Situacija perėjose žymiai pagerėjusi - vairuotojams jau įkalta į galvas, kad pėsčiuosius reikia praleisti. Dar reikėtų padirbėti su pėsčiaisiais, nes daug tokių, kuriems saugojimasis ir elementarus atsargumas neegzistuoja.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąIš straipsnio:
If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Lietuvoje pėsčiųjų nelabai praleidžia lyginant su civilizuotomis Vakarų šalimis.Paskutinis taisė PoDV; 2019.02.03, 12:48.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Lietuvoje pėsčiųjų nelabai praleidžia lyginant su civilizuotomis Vakarų šalimis.Post in English - fight censorship!
- 2 patinka
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
Praleidžia labiau už necivilizuotas ir karštakraujų pietiečių šalis (Italiją, Turkiją, Vietnamą etc.), dėl ko tai italei eismas pasirodė labai civilizuotas (kaip ir su šiukšlėmis, italei atrodo labai švaru, bet palyginus su Skandinavija vis dar šiukšlynas), bet gerokai mažiau už civilizuotesnes šiaurės ir vakarų Europos šalimis (pvz. skandinavais, UK).
Galime (turime) pasidžiaugti savo progresu, bet nepamiršti, kad esame tik pusiaukelėje.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Problema, kad kai kurie mūsų jaunesnio amžiaus miestų naujakuriai išgirdę, kad kažkas pasakė kažką pozityvaus apie mus, ima strykčioti iš laimės ir rėkti, kaip dabar viskas jau gerai pas mus.
Aš manau, kad progresas įmanomas tik tada, kai lyginame save ne su visokiais stsilikėliais, o su lyderiais.
Tai, kad kažkoks random žmogus iš (pietų?) Italijos pasakė, kad jam patinka eismo kultūra Lietuvoje dar nereiškia, kad ta eismo kultūra yra gera. Taip, ji truputį geresnė, nei minimo žmogaus gimtojoje Sicilijoje (ar iš kokios šiknos jis bebūtų atsibeldęs). Kaip ir kinai, vietnamiečiai ar rusai irgi turbūt pasakytų tą patį apie mūsų puikius vairuotojus ir saugų eismą.
O ką sako užsieniečiai iš Švedijos, UK? Ar jie pasakytų tą patį? Į kuriuos mes lygiuojamės?
- 3 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąProblema, kad kai kurie mūsų jaunesnio amžiaus miestų naujakuriai išgirdę, kad kažkas pasakė kažką pozityvaus apie mus, ima strykčioti iš laimės ir rėkti, kaip dabar viskas jau gerai pas mus.
Aš manau, kad progresas įmanomas tik tada, kai lyginame save ne su visokiais stsilikėliais, o su lyderiais.
Tai, kad kažkoks random žmogus iš (pietų?) Italijos pasakė, kad jam patinka eismo kultūra Lietuvoje dar nereiškia, kad ta eismo kultūra yra gera. Taip, ji truputį geresnė, nei minimo žmogaus gimtojoje Sicilijoje (ar iš kokios šiknos jis bebūtų atsibeldęs). Kaip ir kinai, vietnamiečiai ar rusai irgi turbūt pasakytų tą patį apie mūsų puikius vairuotojus ir saugų eismą.
O ką sako užsieniečiai iš Švedijos, UK? Ar jie pasakytų tą patį? Į kuriuos mes lygiuojamės?
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Galys Rodyti pranešimą
Tai čia auklėjimo požiūrio klausimas. Gali vaiką auginti nuolat jam kartodamas, kad jis yra durnius ir tikėtis, kad jo vidinis užsispyrimas leis jam siekti daugiau, didelis klaustukas ar tai labai veiksminga. Turint omenyje, kiek Lietuvoje yra to negatyvaus bambėjimo, tai aš netgi galvoju, kad jis kai kuriuos žmones gali priversti elgtis atitinkamai blogai. Nesakau, kad reikia užsidėti rožinius akinius, tiesiog gal kartais galima ir gal net būtina pasidžiaugti, kai mus pavadina kažkuo geriau, nei kokia šiknaskylė.
Aišku, nice, kai kažkas pagiria, bet nereiktų iš to daryti toli siekiančių išvadų.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
Praleidžia labiau už necivilizuotas ir karštakraujų pietiečių šalis (Italiją, Turkiją, Vietnamą etc.), dėl ko tai italei eismas pasirodė labai civilizuotas (kaip ir su šiukšlėmis, italei atrodo labai švaru, bet palyginus su Skandinavija vis dar šiukšlynas), bet gerokai mažiau už civilizuotesnes šiaurės ir vakarų Europos šalimis (pvz. skandinavais, UK).
- 1 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąLietuvoje pėsčiųjų nelabai praleidžia lyginant su civilizuotomis Vakarų šalimis.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąGal žiūrint kur, mane Vilniuje tai praleidžia.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąGal žiūrint kur, mane Vilniuje tai praleidžia.
Aš įtariu, kad tiesiog esi pripratęs prie Lietuvoje ilgą laiką visiškai dominavusio (didele dalim ir dabar tebedominuojančio) sovietinio požiūrio į pėsčiųjų ir automobilių eismo santykius. Atsiradus pagerėjimui, kuris, sutinku, įvyko ir yra pastebimas, priimi tai kaip labai gerą dalyką ir su absoliutini iki tokių teiginių kaip "mane visur praleidžia"?
Kuomet kiti, kurie pripratę prie kur kas labiau civilizuotų eismo santykių, net ir pagerėjusioje lietuviškoje situacijoje mato, kad tai tebėra problema, nes lygina ne su tuo, kaip buvo 90s Lietuvoje, o civilizuotoje Vakarų Europoje.
Could it be?
Comment
-
Gal žiūrint kur, mane Vilniuje tai praleidžia.
Comment
-
“Civilizuotoji Vakarų Europa” ...
”Didingoji civilizuotoji Vakarų Europa” ...
”Tik pažiūrėkite į tarpgalaktinę super išsivysčiusią Vakarų Europos civilizaciją ir palyginkite su necivilizuota, šiukšlina ir ubagiška Lietuva” ...
Blemba net juokas ima.
Žinot būna sindromas ne tik viską pagražinti, bet ir viską sumenkinti. Įtariu pas jus jis yra.
Praeitą savaitgalį buvau Rygoj, praktiškai visus kartus kiek teko eiti per gatvę, praleido iš karto pirmas arba pirmi du (jei dvi eismo juostos) automobiliai. Pala, ar Latvija Vakarų Europoj?
Na nebent Vakarų Europoj turbūt ne tik visi praleidžia, bet dar ir iš automobilio išlipę raudoną kilimą patiesia, tai tada mums dar tikrai toli iki Vakarų.
O šiaip linkiu nustot menkinti Lietuvą prieš Vakarų Europą, nes jūs ten negyvenat ir nežinot kaip ten yra. O čia yra gerai, asmeniškai nesikraustyčiau.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąAr gali būti, kad mes pėsčiūjų praleidimą suvokiam kažkaip skirtingai? Nes negali būti taip, kad tave visur consistently praleidžia, o manęs ir mano aplinkoje stebimų random žmonių ne.
Aš įtariu, kad tiesiog esi pripratęs prie Lietuvoje ilgą laiką visiškai dominavusio (didele dalim ir dabar tebedominuojančio) sovietinio požiūrio į pėsčiųjų ir automobilių eismo santykius. Atsiradus pagerėjimui, kuris, sutinku, įvyko ir yra pastebimas, priimi tai kaip labai gerą dalyką ir su absoliutini iki tokių teiginių kaip "mane visur praleidžia"?
Kuomet kiti, kurie pripratę prie kur kas labiau civilizuotų eismo santykių, net ir pagerėjusioje lietuviškoje situacijoje mato, kad tai tebėra problema, nes lygina ne su tuo, kaip buvo 90s Lietuvoje, o civilizuotoje Vakarų Europoje.
Could it be?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTiesiog praleidžia ir viskas. Kaip jau čia rašė, būna, kad artėju prie perėjos ir net specialiai pristabdau, kad mašina pravažiuotų, nes aš, pvz., neskubu, bet vis tiek dažniausiai sustoja mane praleisti.
1. Tu turi kažkokių supernatūralių galių.
2. Meluoji.
Comment
Comment