Parašė digital
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Eismo kultūra ir saugumas Lietuvos keliuose
Collapse
X
-
Parašė digital Rodyti pranešimąIr kam tas Reductio ad absurdum? Negalima normaliai diskutuoti?
- 2 patinka
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTai aš puikiai suprantu, ir sakau, kad jei visi važiuotų idealiai, tai to nereikėtų daryti, taip?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
Matyt ne visiems matyt lemta suprast... +10 km/h, kad atitolti yra tikrai žymiai saugiau nei furos žibintai bagažinėj kokį pusvalandį. Čia jau kas kaip saugiau jaučiasi, jums rinktis.
Didesnė bėdą dėl fūrų yra mieste ar ten, kur yra ribojimai 70 60 ar pan.
Comment
-
Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimąDaugeliu atveju taip... nes dažniausiai važiuojant pagal ženklus arba pasiveji neadekvačius arba tokie pasiveja tave. Ir norint išlaikyti saugų atstumą nuo jų turi kurį laiką viršyti greitį. Jei sulėtinsi tai saugumo tikrai nepadaugės, kai visi ir visaip ims tave lenkti.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Tai važiuok bent 90 km/h ir nebūt tų žibintų bagažinėj - normalios fūros daugiau +-80 km/h nepavažiuoja, nebent nuo kalno.
Didesnė bėdą dėl fūrų yra mieste ar ten, kur yra ribojimai 70 60 ar pan.
- 1 patinka
Comment
-
Daugeliu atveju taip... nes dažniausiai važiuojant pagal ženklus arba pasiveji neadekvačius arba tokie pasiveja tave. Ir norint išlaikyti saugų atstumą nuo jų turi kurį laiką viršyti greitį. Jei sulėtinsi tai saugumo tikrai nepadaugės, kai visi ir visaip ims tave lenkti.
- 1 patinka
Comment
-
Na žinok ne tu vienas keliais važinėji, tai gali pasakų nepasakot
Pvz. Girtekos visus fūros net iki 80 neįsibegėja vardan ekonomijos - 75 (visi skaičiai yra realus greitis, ne spidometro rodomas) ar kiek ten maks suprogramuota. Tai šitas gal ir pasiveji lengviau.
Jei pats važiuoji neviršydamas, griežtai 90 pagal spidometrą - ilgai tu tas fūras vysies, nes tavo realus greitis bus kokie 86 (mano mašinos realus 90 kmh greitis yra kai spidometras rodo 95-96), o fūra važiuos realius 81 kmh/ ir dar nuo kalno kiek daugiau.
Čia maždaug taikoma į europa važiuojančioms, vietinių žvyravežių visokių yra - bet jie už miesto nelabai važinėja.
Taip taip, dar pridėk kad gal mano spidometras xuj..., gal padangos per mažos...kažin kada, pagaliau baigsis ta mantra apie furas su +-80km/h. Puikiai matosi kurios su ribotuvais, pasiveji ir apsilenki. O ribojimų zonose sutinku ten tragedija, todėl ir stengiesi būti atsiplėšęs prieš šias zonas.Paskutinis taisė Nitro; 2023.03.01, 11:45.
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimąNa žinok ne tu vienas keliais važinėji, tai gali pasakų nepasakot
Pvz. Girtekos visus fūros net iki 80 neįsibegėja vardan ekonomijos - 75 (visi skaičiai yra realus greitis, ne spidometro rodomas) ar kiek ten maks suprogramuota. Tai šitas gal ir pasiveji lengviau.
Jei pats važiuoji neviršydamas, griežtai 90 pagal spidometrą - ilgai tu tas fūras vysies, nes tavo realus greitis bus kokie 86 (mano mašinos realus 90 kmh greitis yra kai spidometras rodo 95-96), o fūra važiuos realius 81 kmh/ ir dar nuo kalno kiek daugiau.
Čia maždaug taikoma į europa važiuojančioms, vietinių žvyravežių visokių yra - bet jie už miesto nelabai važinėja.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Beje, pvz. Octavia Mk IV, spidometras rodo realų greitį, nėra jokios paklaidos.
Comment
-
man tai "patinka" pasiteisinimai, ne aš kaltas, mane priverčia viršyti greitį, kiti gi kalti
Aš jeigu kada apsilenkinėju leistinu greičiu kitą transporto priemonę, ypač fūrą ir koks beprotis viršijantis greitį man mirksi šviesomis, tai aš nespaudžiu gazo, o arba pabaigiu manevrą nei trupučio nedidindamas greičio (išprovakavo gi) arba netgi lėtai mažinu greitį, sugrįžtu atgal už lenkiamos priemonės ir praleidžiu "gaidelį" ir man px, kad jis ten mašinoje putojasi ar gimdo.
Tad kaltinti kitą, kad jis nevažiuoja maximaliu leistinu greičiu ir taip teisinti savo pažeidimus yra kvaila.
Prilimpa prie šiknos? įjungiu galinius priešrūkinius ir greit matai kaip sulėtina greitį, nes tą sekundę nesupranta ar čia stabdžiai ar kokios lempos
Taip automobilių saugumas gerėja, bet ir gamintojai mažina greitį automobiliuose, jau retas kuris naujas auto gali važiuoti max 250km/h. Tokie gamintojai kurių siekis 0 žuvusių jų automobiliuose naujausias auto XC90 isibėgėja iki 180km/h. O miestų infrastuktūros ir kuriamos taip kad greitis mažėtų.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė thomcius Rodyti pranešimąTaip automobilių saugumas gerėja, bet ir gamintojai mažina greitį automobiliuose, jau retas kuris naujas auto gali važiuoti max 250km/h. Tokie gamintojai kurių siekis 0 žuvusių jų automobiliuose naujausias auto XC90 isibėgėja iki 180km/h. O miestų infrastuktūros ir kuriamos taip kad greitis mažėtų.
Comment
-
Parašė thomcius Rodyti pranešimąman tai "patinka" pasiteisinimai, ne aš kaltas, mane priverčia viršyti greitį, kiti gi kalti
Aš jeigu kada apsilenkinėju leistinu greičiu kitą transporto priemonę, ypač fūrą ir koks beprotis viršijantis greitį man mirksi šviesomis, tai aš nespaudžiu gazo, o arba pabaigiu manevrą nei trupučio nedidindamas greičio (išprovakavo gi) arba netgi lėtai mažinu greitį, sugrįžtu atgal už lenkiamos priemonės ir praleidžiu "gaidelį" ir man px, kad jis ten mašinoje putojasi ar gimdo.
Tad kaltinti kitą, kad jis nevažiuoja maximaliu leistinu greičiu ir taip teisinti savo pažeidimus yra kvaila.
Prilimpa prie šiknos? įjungiu galinius priešrūkinius ir greit matai kaip sulėtina greitį, nes tą sekundę nesupranta ar čia stabdžiai ar kokios lempos
- 3 patinka
Comment
-
Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimąNa šiaip dar niekados nesusidūriau, kad lenkiant kas iš galo mirksėtų. Nebent magistralės antra juosta yra lenkimas? Tai sėkmės toliau kelių teisuoliu vaidentis. Neviršijant greičio "labai saugiai" furas lenkt. Jei jau toks šventas taisyklių besilaikantis, tai kokius čia tada auklėjimus su priešrūkiniais išradinėji? Juk pats nusižengimą darai ar ne?
- 3 patinka
Comment
-
Na dažnai tenka važiuot +10km/h kaip tik dėl saugumo, daugiau nereik, per akis. Bet ir to nebūtų JEIGU:
1. Važiuojantis priekyje nesivilktų pliurpdamas telefonu.
2. Važiuojantis priekyje sugebėtų palaikyti pastovų greitį (nes dažnam autopilotas yra neatrastas auto privalumas)
3. Važiuojantis priekyje nesibaidytų kelio ženklų ir nekirstų per stabdžius 100m iki ženklo.
4. Važiuojančios priekyje (te nesupyksta kai kurios damos) nesibaidytų "numetant greitį" prasilenkiant su fura
5. Jei nereikėtų važiuoti įsirėmus į furos galą 85km/h, dar geriau per lietų.
6. Arba atvirkščiai, grožėtis furos gamintojo ženkliuku per visą galinį stiklą.
Seniai neteko matyti fūros kuri važaiuotu mažiau nei 90, Ribotuvai lietuvoje yra užmirštas reikalas.
Matyt ne visiems matyt lemta suprast... +10 km/h, kad atitolti yra tikrai žymiai saugiau nei furos žibintai bagažinėj kokį pusvalandį. Čia jau kas kaip saugiau jaučiasi, jums rinktis.
Parašė Nitro Rodyti pranešimąPvz. Girtekos visus fūros net iki 80 neįsibegėja vardan ekonomijos - 75 (visi skaičiai yra realus greitis, ne spidometro rodomas) ar kiek ten maks suprogramuota. Tai šitas gal ir pasiveji lengviau.
Parašė thomcius Rodyti pranešimąman tai "patinka" pasiteisinimai, ne aš kaltas, mane priverčia viršyti greitį, kiti gi kalti
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
Su mūsų magistralėmis yra bėda, kad juostų tik 2, o greičio režimų - 3: fūristai ant 90, didžioji masė 110-130 ir mirksentojai, kuriems visi kiti yra lopai, teisuoliai, antraeilininkai ir šiaip žemesnė rasė
- 2 patinka
Comment
-
"Lakūnų" kategorija atskira tema, ir į ją su +10 tikrai nedatempiu O ale "teisuoliai" ne ką mažiau pavojingi už lakūnus. Eisme pagrindinis dalykas - netrukdyk. Važiuoji lėtai, važiuok, kas reikės apsilenks. Matai, kad traukinuką darai, saugioj vietoj prilėtink, leisk aplenkt. Palik tarpą paskui tokį pat važiuojantį prieš tave. Tiesiog reik gerbt aplinkinius ir nereiks žemesne rase jaustis.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Seniai neteko matyti fūros kuri važaiuotu mažiau nei 90, Ribotuvai lietuvoje yra užmirštas reikalas.
Idomu tada kodėl girtekos fūra mane šį mėnesį bandė lenkti panevežio aplinkelyje. Mano greitis buvo 90.
-
Comment
-
"Lakūnų" kategorija atskira tema, ir į ją su +10 tikrai nedatempiu O ale "teisuoliai" ne ką mažiau pavojingi už lakūnus. Eisme pagrindinis dalykas - netrukdyk. Važiuoji lėtai, važiuok, kas reikės apsilenks. Matai, kad traukinuką darai, saugioj vietoj prilėtink, leisk aplenkt. Palik tarpą paskui tokį pat važiuojantį prieš tave. Tiesiog reik gerbt aplinkinius ir nereiks žemesne rase jaustis.
- 1 patinka
Comment
Comment