Parašė Briedis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Eismo kultūra ir saugumas Lietuvos keliuose
Collapse
X
-
- 1 patinka
-
Parašė Briedis Rodyti pranešimąAr ten tikrai reikalingos 4 eismo juostos? Sprendžiant iš vaizdo įraše matomo eismo intensyvumo, vieną važiuojamąją dalį drąsiai galima uždaryti (konvertuoti į stovėjimo aikštelę, dviračių taką ar panašiai), kitoje padarius dvipusį eismą. Tai automatiškai sumažintų vairuotojų norą skraidyti.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Ne, geriau prieš automobilį liepti eiti su raudoną vėliavėle.
Panašiai kaip nuotraukos ant cigarečių pakelių.
Kad žinotų kas būna kai įžūliai perėjoje šoki po ratais senuinamui.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąEiti per raudoną nėra gerai, bet vairuotojas turi būti atsargus, kad nekliudytų pėsčiojo nesvarbu kaip ir kur jis eina. Dėl to, kad tai jis didelis, sunkus, greitas ir pavojingas ir gali kitus nužudyti, o ne pėstysis. Dėl lėtesnio važiavimo dar niekas nenumirė, o dėl per greito žuvusių pilnos kapinės.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąTipinis leftizmas, apie kurį buvau užsiminęs anksčiau . Dėl pėsčiųjų, kuriems neegzistuoja elementarios eismo taisyklės ir atsargumas, kyla avarijų, per kurias nukenčia ne tik jie patys, bet ir niekuo dėti aplinkiniai. Panašiai kaip į kelią iššokus briedžiui. Tai nereikia pėsčiųjų prilyginti gyvūnams, nepajėgiantiems nei įvertinti situacijos, nei apsidairyti, nei įsisavinti keleto eismo taisyklių.If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąTipinis leftizmas, apie kurį buvau užsiminęs anksčiau . Dėl pėsčiųjų, kuriems neegzistuoja elementarios eismo taisyklės ir atsargumas, kyla avarijų, per kurias nukenčia ne tik jie patys, bet ir niekuo dėti aplinkiniai. Panašiai kaip į kelią iššokus briedžiui. Tai nereikia pėsčiųjų prilyginti gyvūnams, nepajėgiantiems nei įvertinti situacijos, nei apsidairyti, nei įsisavinti keleto eismo taisyklių.
- 1 patinka
Comment
-
Manote tose šalyse, kuriose žūsta mažiausiai pėsčiųjų ar tų pačių vairuotojų, taip ir yra todėl, kad ten išsiblaškiusių žmonių yra mažiau?Paskutinis taisė senasnamas; 2019.02.05, 10:28.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Beabejo, pėstysis niekada nežus, jei eis per gatvę apsidairęs, nors ir per raudoną ar autostradą, bet žmonės ne robotai ir visada darys klaidas, eismo saugumo tikslas toks ir turėtų būti, kad nežūtų ne tik tvarkingai einantys pėstieji, bet ir "žiopliai", o tą galima pasiekti tik su gera infrastruktūra pėstiesiems ir eismo kultūra. Manote tose šalyse, kuriose žūsta mažiausiai pėsčiųjų ar tų pačių vairuotojų, taip ir yra todėl, kad ten išsiblaškiusių žmonių yra mažiau?
Comment
-
John, šiandien "apturėjau" malonumą pasiginčyti su piliete, kuri stato belekur mašiną. Įvadas į situaciją: Prie Mindaugo g. "Maxima" yra didžiulė problema, kad žmonės stato ant pesčiųjų takeliuko automobilius, bet dabar jau stato net dviem eilėm, ant tako ir ant važiojamuosios kelio dalies. "TvarkauVilnių" kažkas jau kurį laiką bando kovoti su šiuo reiškiniu, kuris niekam neįdomus, tik pėstiesiems, kurie fiziškai negali praeiti: https://tvarkaumiesta.lt/problem/87351
Tai šiand stovi auto ant tako ir šalia ant kelio dar papildomai moteris pasistatė. Kažkokia senyvo amžiaus moteris bandė su ja ginčytis, tai prisijungiau taip pat ir sužinojau kokius argumentus:
1) "jums sunku praeiti? leiskite jūs pervesiu saugiai";
2) "aš tik 5 min.";
3) jūs ant manęs rėkiate, nes esu moteris, o ant kitų, kurie čia stato nieko nesakote". Tipo aš turėčiau žinoti, kas ten pastatė akis į akį...;
4) "visi taip stato";
Ir taip jau visi metai... Taip, Maximos infrastruktūra nėra "lidl" lygio, bet kas tų žmonių galvose. Pasikartosiu: jeigu atsiras toks kandidatas į merus, kuris pakelbs karą šitam parkavimo chaosui, jis bus pasmerktas pralaimėta absoliučiai viską, nes mūsų žmonės dar tik apie savo subinę galvoja.
- 6 patinka
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąJohn, šiandien "apturėjau" malonumą pasiginčyti su piliete, kuri stato belekur mašiną. Įvadas į situaciją: Prie Mindaugo g. "Maxima" yra didžiulė problema, kad žmonės stato ant pesčiųjų takeliuko automobilius, bet dabar jau stato net dviem eilėm, ant tako ir ant važiojamuosios kelio dalies. "TvarkauVilnių" kažkas jau kurį laiką bando kovoti su šiuo reiškiniu, kuris niekam neįdomus, tik pėstiesiems, kurie fiziškai negali praeiti: https://tvarkaumiesta.lt/problem/87351
Tai šiand stovi auto ant tako ir šalia ant kelio dar papildomai moteris pasistatė. Kažkokia senyvo amžiaus moteris bandė su ja ginčytis, tai prisijungiau taip pat ir sužinojau kokius argumentus:
1) "jums sunku praeiti? leiskite jūs pervesiu saugiai";
2) "aš tik 5 min.";
3) jūs ant manęs rėkiate, nes esu moteris, o ant kitų, kurie čia stato nieko nesakote". Tipo aš turėčiau žinoti, kas ten pastatė akis į akį...;
4) "visi taip stato";
Ir taip jau visi metai... Taip, Maximos infrastruktūra nėra "lidl" lygio, bet kas tų žmonių galvose. Pasikartosiu: jeigu atsiras toks kandidatas į merus, kuris pakelbs karą šitam parkavimo chaosui, jis bus pasmerktas pralaimėta absoliučiai viską, nes mūsų žmonės dar tik apie savo subinę galvoja.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąAtšvaitų/ryškių drabužių rekomendavimas maždaug tai ir atitinka. Bet, aišku, tai yra piliečių teisų pažeidimas ir orumo įžeidimas aiškinti, kaip jie turėtų rengtis.
Comment
-
Ko tikėtis iš eilinio vadzycelio, kai net pats meras Remigijus Šimašiaus paklaustas apie parkavimo chaosą ir nebaudžiamumą, nuleidžia akis ir pradeda teisinti įstatymų pažeidėjus bei meluoti, kad gal neturi kur kitur žmonės statyti mašinų. Žmogus pats teisininkas pagal išsilavinimą.
Man nesuprantamas mero ir savivaldybės požiūris teikti prioritetą betvarkei ir panetkėms, o ne įstatymams. Suprasčiau, jei tas šaligatvis būtų panaikintas ir vietoje jo įrengtos parkingo vietos. Arba vietoje žalių plotų ar dviračių takų atsirastų legalūs parkingai (pavyzdžiui Stanevičiaus g.). Arba bauskit už nelegalų parkavimą, arba, jeigu esama tvarka nėra logiška ir praktiška, ją keiskite ir legalizuokite. Arba viena arba kita ne?
Dabar pasirenkamas tiesiog visko ignoravimas. Sunku suprasti tokią logiką.Paskutinis taisė John; 2019.02.05, 16:00.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąŽmogus pats teisininkas pagal išsilavinimą.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąKo tikėtis iš eilinio vadzycelio, kai net pats meras Remigijus Šimašiaus paklaustas apie parkavimo chaosą ir nebaudžiamumą, nuleidžia akis ir pradeda teisinti įstatymų pažeidėjus bei meluoti, kad gal neturi kur kitur žmonės statyti mašinų. Žmogus pats teisininkas pagal išsilavinimą.
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
O kuris meras-kandidatas pazadejo, kad pazabos parkuotojus-nelegalus?
Comment
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąJohn
sugėdinti, reikia sau atsakyti - ar aš tą patį tokioj pačioj situacijoj pasakyčiau ambalui, ar tik dabar drąsiai einu, nes moteris, neagresyvus smulkesnio sudėjimo jaunuolis ar pan, jeigu taip - tai viskas ok, eik ir kalbėkis, jeigu ne - tai geriau susilaikyk nuo diskusijų, nes bandydamas padėti visuomenei, iš tikrųjų darai visuomenę tokią, kur agresyvus veidas ar elgesys tau leidžia gyventi geriau.
Comment
-
Tai va taip ir gaunasi. Neiseina but graziam ir protingam ir dar islikti poste. Zalieji koriai siai dienai skamba daug patraukliau abiem puses. Tol kol zmones nesuvoks ar jiems nebus isaiskinta, kad savivaldybei rupintis senu namu parkingais nepriklauso, tol geriau sitos temos net ir neliesti. Todel, nera sutapimas ar netiketumas, kad jos ir neliecia. Nenoriu but blogas pranasas, taciau John dar ilgai sapnuos situos kosmarus net ir atsimerkes.
Comment
-
Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
Šiaip neginu moters, nes pažeidė taisykles, bet labai geras jos pastebėjimas. Kai moteris nusižengia, gali iškart net keliese prisistatyti sugėdinti. Jeigu taip mašiną numestų agresyvaus veido ambalas, turbūt niekas nieko jam nepasakytų. Čia visiems kurie eina išsirėkti ir
sugėdinti, reikia sau atsakyti - ar aš tą patį tokioj pačioj situacijoj pasakyčiau ambalui, ar tik dabar drąsiai einu, nes moteris, neagresyvus smulkesnio sudėjimo jaunuolis ar pan, jeigu taip - tai viskas ok, eik ir kalbėkis, jeigu ne - tai geriau susilaikyk nuo diskusijų, nes bandydamas padėti visuomenei, iš tikrųjų darai visuomenę tokią, kur agresyvus veidas ar elgesys tau leidžia gyventi geriau.
Comment
Comment