Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė dondc Rodyti pranešimą
    ↑ Gali kas paaiškinti teisiškai: kodėl saugo duomenis apie pažeidėją, bet pažeidėjui paprašius "susipažinti su visa tyrimo medžiaga" atsiunčia visus pranešėjo kontaktinius duomenis? Pvz., man atsiuntė mane įskundusios pranešėjos el. pašto adresą. Kam man jis arba tel. nr.? Kodėl policija sudaro prielaidas dabar man ją terorizuoti, spam'inti ir taip eskaluojant padėti taikyti psihologinį smurtą?
    Jei skaitytum ką kiti rašo, jau būtum supratęs. Pasiieškok kaip ANK aprašomas protokolo turinys.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
      Iš fabijoniškių FB
      Pasėjai žolę – atsinešk ir riedulių. Nėra taip, kad savivaldybė ką nors padarytų.

Comment

epolicijoje jau porą savaičių negaliu priduoti vis besikaupiančio sąrašo šaligatvinių ir žolinių - pamiršo susimokėti už žemėlapį? Ar čia tik man šitaip? Adresų paieška, kuri ir per google, taip pat neveikia.

Click image for larger version

Name:	Screenshot_20240418_193609.png
Views:	950
Size:	232,1 kB
ID:	2125051

Name:	Screenshot_20240418_193617.png
Views:	906
Size:	7,5 kB
ID:	2125052

Comment

Iš fabijoniškių FB

Žinau šitą vietą. To namo gyventojas sako, kad toj pievoj net ne gyventojai parkuojasi, o iš kitų kiemų.

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
            epolicijoje jau porą savaičių negaliu priduoti vis besikaupiančio sąrašo šaligatvinių ir žolinių - pamiršo susimokėti už žemėlapį? Ar čia tik man šitaip? Adresų paieška, kuri ir per google, taip pat neveikia.
            Gal galėtų kas nors patvirtinti ar paneigti? Įdomu sužinoti ar tik pas mane šitaip, ar aplamai epolicija jau kokį mėnesį neveikia.

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

Gal galėtų kas nors patvirtinti ar paneigti? Įdomu sužinoti ar tik pas mane šitaip, ar aplamai epolicija jau kokį mėnesį neveikia.
              nera tiesiogines nuorodos ne po loginu? O siaip visai galimas variantas kad kazkas (jie patys ar piktavaliai) pradejo naudoti ta pati API key ir privare belekiek parodymu, dabar Google ijunge jiems billinga ant sio API ir viso gero
              Yup, web ne amzinas, viskas reikalauja prieziuros..

Comment

Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

nera tiesiogines nuorodos ne po loginu?
                gali pildyti kaip neprisijungęs vartotojas, tiesiog žymėk kaip KET pažeidimą ir eik tolyn iki žemėlapio žingsnio

Comment

O kam jums tas žemėlapis? Man jokio žemėlapio net nerodo (nežinau kodėl, gal koks uBlock'as kažkodėl išima ar kad pas mane senas Firefox'as) ir tiesiog vedu artimiausio namo adresą ir viskas išsisiunčia.

Comment

Parašė Vištagalvis Rodyti pranešimą
                    O kam jums tas žemėlapis? Man jokio žemėlapio net nerodo (nežinau kodėl, gal koks uBlock'as kažkodėl išima ar kad pas mane senas Firefox'as) ir tiesiog vedu artimiausio namo adresą ir viskas išsisiunčia.
                    Naudoju žemėlapį pažymėti tiksliai nusižengimo vietai, nes mašinos stovi kur nors kiemuose. Žemėlapio nerodo naudojant uBlocką kaip skriptų blokatorių (raudonų skaičiukų režime) be papildomų leidimų.
                    Šiaip visada maniau kad naudojant „žinomas tikslus įvykio adresas“ vis tiek naudoja googlo paslaugą iškoduoti adresą į koordinates, tačiau dabar matau kad veikia ir be googlo. Ačiū, puikus išsigelbėjimas.

Comment

Name:	20240519_172514.jpg
Views:	510
Size:	1,17 MB
ID:	2131206 Šiandien prie menų gimnazijos, naujame take. Dirba evakuatorius - very good.

Comment

Paskutiniu metu šiek tiek vaikštinėju pėsčiomis arba važinėju dviračiu po Vilnių ir per paskutines porą savaičių per Tvarkaumiesta suregistravau ~40 neeksploatuojamų mašinų vos keliose vietose. Net nebandydamas to daryti ir neturėdamas tikslo ieškoti apleistų mašinų. Tiesiog šiaip einant gatve ar pro kokį kiemą kartais pasidaro akivaizdu, kad mašina apleista. Imho, Vilniuje prasinešus pro daugiabučių kiemus ir nemokamas aikšteles rastume kažkur tarp 1000 ir 2000 tokių mašinų, kas yra gana žiauru. Vilnius realiai tapęs vienu dideliu šrotu. Tai čia jei kam įdomu ir rūpi, siūlyčiau atkreipti dėmesį ne tik į įprastus su parkavimu susijusius KET pažeidimus, bet ir apleistas mašinas, kurių knibžda ant kiekvieno kampo.

Comment

Deja jas gana sunku išprašyti. Dėl vienos tokios netoli manęs kovojau daugiau nei 6 mėn kol galiausiai išvežė. Nors jau nuo pat pradžių patvirtinio kad TA nebegalioja.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                            Deja jas gana sunku išprašyti. Dėl vienos tokios netoli manęs kovojau daugiau nei 6 mėn kol galiausiai išvežė. Nors jau nuo pat pradžių patvirtinio kad TA nebegalioja.
                            Jo, procesas gali būti lėtas, bet nepaleidžiant, kažkas visgi juda. Kalbėjau telefonu su viešąja tvarka būtent dėl nenaudojamų mašinų (patys paskambino), tai tikrina visus atvejus, skiria baudas, bet kai kurie atvejai užtrunka ilgai, dalis tiesiog moka baudas ir t.t. Visgi bottom line, kad raportuojant jie tikrina ir daro pagal procesą.

Comment

Beje, šiandien sulaukiau skambučio iš Viešosios tvarkos. Panašu, kad truputuką sujudinau kažką susijusio su jų darbo krūviu ar procesais, ar dar kažkuo. Tiesą sakant, nelabai supratau jų skambinimo tikslo, bet visgi buvo malonu, kad reaguoja, nors ir truputį keista forma

Paaiškino man kaip veikia "patikrinimas" po to, kai savininkui nurodoma patraukti nenaudojamą mašiną iki konkrečios datos. Tai, pasirodo, jie tikrinti patys kaip ir neina, o laukia, kol pats savininkas praneš, kad patraukė mašiną (!!!) arba... kol pranešėjas (t.y. literaliai bet kas kitas) jiems apie tai praneš. Patys matomai neturi sistemos automatiškai tikrinti visus tokius atvejus ir, kaip supratau, nieko daugiau ir nebetikrina, kol kas nors vėl nepasiskundžia. O kadangi beveik niekas nesiskundžia, tai nieko ir nereikia daryti. Kaip supratau, bent jau iki šiol, kol nepradėjau dešimtimis per dieną raportuoti šrotus per Tvarkaumiesta.

Dar lyg tarpo kitko, man neklausiant, bandė pasakoti apie tokių automobilių savininkų gyvenimo peripetijas, kurios man visiškai nėra įdomios: kas "šalia garažiuko mašiną pasistatė", arba "kas dirba vilkiko vairuotoju ir ilgai nebūna namie" ir t.t. Na tiesiogiai to nesakė, bet suprask visko gi būna, ir gal nereiktų taip jau smarkiai pranešinėti apie visus tuos šrotus, kurie mėtosi visur Vilniuje. Galimai gal net išvis nereiktų pranešinėti? Tai aš iš savo pusės, taip pat to tiesiogiai nepasakydamas, daviau suprasti, kad taip tikrai nebus ir kad mielai siųsiu jiems sąrašus mašinų, kol išvalysim visą Vilnių nuo šrotyno

Dar pasiūlė jiems "geriau paskambinti" radus nenaudojamą mašiną, o ne raportuoti per Tvarkaumiestą. Tai sutarėm, kad gal aš visgi geriau jiems tiesiog nusiųsiu emailą su tokių mašinų sąrašu, nes skambinti kokius 30 kartų vien tik išėjus po darbo pasivaikščioti nebūtų labai efektyvus laiko leidimas iš mano pusės. Na bet sutarėm, kad aš jiems siųsiu mašinų sąrašus, o jie jau ten kažką darys, dės baudas, nutempinės ir t.t.

Anyway, kaip supratau, truputį pistelėjau į biškutį užpelkėjusią sritį, kurioje, tikėtina, buvo nusistovėjęs kokius 10x mažesnis darbo intensyvumas, nei iki šiol.
                              Paskutinis taisė John; 2024.05.24, 13:04.

Comment

, truputį pistelėjau į biškutį užpelkėjusią sritį, kurioje, tikėtina, buvo nusistovėjęs kokius 10x mažesnis darbo intensyvumas, nei iki šiol.
                                Esu vieną pranešęs, po 6 mėn. dingo, tai nežinau, ką čia sujudinai.

Comment

Dar lyg tarpo kitko, man neklausiant, bandė pasakoti apie tokių automobilių savininkų gyvenimo peripetijas, kurios man visiškai nėra įdomios: kas "šalia garažiuko mašiną pasistatė", arba "kas dirba vilkiko vairuotoju ir ilgai nebūna namie" ir t.t. Na tiesiogiai to nesakė, bet suprask visko gi būna, ir gal nereiktų taip jau smarkiai pranešinėti apie visus tuos šrotus, kurie mėtosi visur Vilniuje. Galimai gal net išvis nereiktų pranešinėti? Tai aš iš savo pusės, taip pat to tiesiogiai nepasakydamas, daviau suprasti, kad taip tikrai nebus ir kad mielai siųsiu jiems sąrašus mašinų, kol išvalysim visą Vilnių nuo šrotyno
                                  Labai įdomus gyvenimo peripetijų traktavimas iš jų pusės. Neeksploatuojamas automobilis, tai toks, kuris atitinka bent vieną požymį: išregistruotas, be TA, neturi draudimo ir pan. Jeigu automobilis registruotas, su TA ir apdraustas, tai niekas nedraudžia jo laikyti kažkur pastatyto. Tik kaip kažkas išvažiavęs į reisą ar pasistatęs prie garažo sugeba jį paversti nebeeksploatuojamu.

Comment

Paskutiniu metu šiek tiek vaikštinėju pėsčiomis arba važinėju dviračiu po Vilnių ir per paskutines porą savaičių per Tvarkaumiesta suregistravau ~40 neeksploatuojamų mašinų vos keliose vietose. Net nebandydamas to daryti ir neturėdamas tikslo ieškoti apleistų mašinų. Tiesiog šiaip einant gatve ar pro kokį kiemą kartais pasidaro akivaizdu, kad mašina apleista. Imho, Vilniuje prasinešus pro daugiabučių kiemus ir nemokamas aikšteles rastume kažkur tarp 1000 ir 2000 tokių mašinų, kas yra gana žiauru. Vilnius realiai tapęs vienu dideliu šrotu. Tai čia jei kam įdomu ir rūpi, siūlyčiau atkreipti dėmesį ne tik į įprastus su parkavimu susijusius KET pažeidimus, bet ir apleistas mašinas, kurių knibžda ant kiekvieno kampo.
                                    Kažkada svarsčiau, ar tas klausimas man, kaip neturinčiam automobilio, turėtų rūpėti. Nusprendžiau, kad ne ir toliau pranešu tik stovinčius ant žolės, šaligatvio ir pan. Ta prasme, žinoma, daryčiau gerą darbą pranešdamas apie stovinčius šrotus, bet čia pirmiausia turėtų būti „nežinančių, kur parkoci“ rūpestis. Gal po kelių baudų vienas kitas supras, kad vietoj žolės maurojimo galima tiesiog paprašyti išvežti pusmetį stovintį šrotą ir atsistot jo vietoje.
                                    Paskutinis taisė Valandininkas; 2024.05.24, 13:26.

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą
                                      Labai įdomus gyvenimo peripetijų traktavimas iš jų pusės. Neeksploatuojamas automobilis, tai toks, kuris atitinka bent vieną požymį: išregistruotas, be TA, neturi draudimo ir pan. Jeigu automobilis registruotas, su TA ir apdraustas, tai niekas nedraudžia jo laikyti kažkur pastatyto. Tik kaip kažkas išvažiavęs į reisą ar pasistatęs prie garažo sugeba jį paversti nebeeksploatuojamu.
                                      Traktavimas manau yra toks: nei šio nei to, vietoj įprastų 3-4 atvejų per mėnesį su nenaudojamais automobiliais, pasidaro 50 ir, panašu, tas skaičius gali išlikti tokiame lygyje, kol visokie pilietiški nerdai tuo užsiims. Nu ir kažkaip reikia suktis iš situacijos, bandant susimažinti darbo krūvį sau.

Comment

Parašė Valandininkas Rodyti pranešimą

Kažkada svarsčiau, ar tas klausimas man, kaip neturinčiam automobilio, turėtų rūpėti. Nusprendžiau, kad ne ir toliau pranešu tik stovinčius ant žolės, šaligatvio ir pan. Ta prasme, žinoma, daryčiau gerą darbą pranešdamas apie stovinčius šrotus, bet čia pirmiausia turėtų būti „nežinančių, kur parkoci“ rūpestis. Gal po kelių baudų vienas kitas supras, kad vietoj žolės maurojimo galima tiesiog paprašyti išvežti pusmetį stovintį šrotą ir atsistot jo vietoje.
                                        Nepraneš, nes "nežinantys kur parkoci" ir statantys ant žolės, gyvena pagal paniatkes "aš ne stukačius" ir niekam nieko nepraneš.

Comment

Daugelis, žinoma, nepraneš. Bet matau, kad gyventojai vis dažniau skundžiasi apleistais automobiliais ir tame pačiame skunde prirašo apie tai, kad dėl tokių automobilių jie „būna priversti statyti ant žolės“ ir pan. Kažkokia, nors ir lėta, slinktis tvarkos link vyksta.

Comment

Working...
                                          X