Problema matyt ta, kad pernelyg daug žmonių vis dar paniškai bijo būti "stukačiais" ir gyvena tebesilaikydami Sovietinių zonos panetkių, nors tam nebėra jokių objektyvių priežasčių. Nesuvokdami, kad taip kenkia sau ir savo vaikams, skatindami chamus ir piktybinius pažeidėjus tuo naudotis ir tyčiotis iš visuomenės.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tvarkau miestą. Parkavimas
Collapse
X
-
Parašė Dovydas Rodyti pranešimą
Citybee pora kartu buvau nufotografaves, bet po to permasciau savo veiksmus ir daugiau ju nebefotografuoju. Nes asmeninio automobilio savininkas paprastai palieka savo masina visai dienai (arba visai nakciai). O citybee po keliu minuciu ten turbut jau nebebus, kazkas kitas bus nuvaziaves. Zinoma, negerai neleistinoje vietoje parkuoti, net ir Citybee, taciau reikia palaikyti car sharingo ideja. Bent jau kol Simasius neigyvendins lengvai randamu parkavimo vietu - galbut uz labai brangiai, bet lengvai randamu - tol Citybee bausti nereiketu.
Comment
-
Parašė Dovydas Rodyti pranešimąCitybee pora kartu buvau nufotografaves, bet po to permasciau savo veiksmus ir daugiau ju nebefotografuoju. Nes asmeninio automobilio savininkas paprastai palieka savo masina visai dienai (arba visai nakciai). O citybee po keliu minuciu ten turbut jau nebebus, kazkas kitas bus nuvaziaves. Zinoma, negerai neleistinoje vietoje parkuoti, net ir Citybee, taciau reikia palaikyti car sharingo ideja. Bent jau kol Simasius neigyvendins lengvai randamu parkavimo vietu - galbut uz labai brangiai, bet lengvai randamu - tol Citybee bausti nereiketu.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė mskapss Rodyti pranešimą
Šiaip labai gerai veikia kai koks citybee nufotografuojamas, nes tada savo dalį prie baudos dar prideda ir citybee
Dėkojame už Jūsų pastabas, tačiau tai yra mūsų taisyklės, su kuriomis Jūs sutikote.
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
Čia tai kaip pasakius dėl tų Citybee baudų... Buvau labai geros nuomonės apie Citybee kol neapturėjau su jais labai smagią patirtį. Važiavau dviračiu Pylimo gatve link stoties, ten tik A juosta ir kas sankryžą "plytos" ženklas, mane pypsėdama ir viršijant greitį aplenkė Citybee mašina, kuri taip ramiai ir važiavo per A juostą ir mažiausiai 5 "plytas" iki pat Halės turgaus. Parašiau Citybee, papasakojau kas atsitiko, pasakiau tikslų laiką, nusiunčiau automobilio nuotrauką su numeriais, kurioje jis važiuoja per "plytą", visa tai jie lengvai gali patikrint per savo GPS sistemą kurioje galima patikrinti ir maršrutą ir greitį. Už chuliganišką vairavima Citybee bauda yra vos 300 eurų (palyginimui jeigu jūs vairuosite su 0,1 promile, kas pagal KET leidžiama, Citybee jūs nubaus 2000 eurų), plius greičio viršijimas, važiavimas A juosta ir per "plytas" yra toks combo, už kurį policija galėtų atimt teises. Bet, matomai, tai buvo Citybee darbuotojas ar koks pažįstamas, nes už visą tai vairuotojas gavo tik įspėjimą, o kai paklausiau kodėl jie nepaiso savo pačių taisyklių, Citybee atsakė super logiškai:
Žodžiu aš sutikau su taisyklėmis, o jie gali jų nepaisyt, nes aš su jomis sutikau. Genialu.
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą
Čia tai kaip pasakius dėl tų Citybee baudų... Buvau labai geros nuomonės apie Citybee kol neapturėjau su jais labai smagią patirtį. Važiavau dviračiu Pylimo gatve link stoties, ten tik A juosta ir kas sankryžą "plytos" ženklas, mane pypsėdama ir viršijant greitį aplenkė Citybee mašina, kuri taip ramiai ir važiavo per A juostą ir mažiausiai 5 "plytas" iki pat Halės turgaus. Parašiau Citybee, papasakojau kas atsitiko, pasakiau tikslų laiką, nusiunčiau automobilio nuotrauką su numeriais, kurioje jis važiuoja per "plytą", visa tai jie lengvai gali patikrint per savo GPS sistemą kurioje galima patikrinti ir maršrutą ir greitį. Už chuliganišką vairavima Citybee bauda yra vos 300 eurų (palyginimui jeigu jūs vairuosite su 0,1 promile, kas pagal KET leidžiama, Citybee jūs nubaus 2000 eurų), plius greičio viršijimas, važiavimas A juosta ir per "plytas" yra toks combo, už kurį policija galėtų atimt teises. Bet, matomai, tai buvo Citybee darbuotojas ar koks pažįstamas, nes už visą tai vairuotojas gavo tik įspėjimą, o kai paklausiau kodėl jie nepaiso savo pačių taisyklių, Citybee atsakė super logiškai:
Žodžiu aš sutikau su taisyklėmis, o jie gali jų nepaisyt, nes aš su jomis sutikau. Genialu.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MindesAcc Rodyti pranešimąNorejau pasidalinti ka pries pora minuciu pastebejau prie Vingio kino teatro. Automobiliai priparkuoti tiesiai ant pagrindines gatves - Savanioriu Prospekto. Aisku, pustuste automobiliu aisktele prie McDonalds uz 50metru tai zinai, per toli.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė ttttt Rodyti pranešimą. Parašiau Citybee, papasakojau kas atsitiko, pasakiau tikslų laiką, nusiunčiau automobilio nuotrauką su numeriais, kurioje jis važiuoja per "plytą", visa tai jie lengvai gali patikrint per savo GPS sistemą kurioje galima patikrinti ir maršrutą ir greitį. Už chuliganišką vairavima Citybee bauda yra vos 300 eurų (palyginimui jeigu jūs vairuosite su 0,1 promile, kas pagal KET leidžiama, Citybee jūs nubaus 2000 eurų), plius greičio viršijimas, važiavimas A juosta ir per "plytas" yra toks combo, už kurį policija galėtų atimt teises. Bet, matomai, tai buvo Citybee darbuotojas ar koks pažįstamas, nes už visą tai vairuotojas gavo tik įspėjimą, o kai paklausiau kodėl jie nepaiso savo pačių taisyklių, Citybee atsakė super logiškai:
Žodžiu aš sutikau su taisyklėmis, o jie gali jų nepaisyt, nes aš su jomis sutikau. Genialu.Человека, облеченного властью и использующего эту власть в угоду собственных называют самодуром.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąPasirodo yra efektyvesnių priemonių už "tvarkau miestą" kovoti su nelegaliu parkavimu.
Comment
-
Parašė Zygis Rodyti pranešimąNorėčiau paklausti - jei yra noras, kad atsirastų parkavimą draudžiantis ženklas gatvėje, į ką reiktų kreiptis?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė themanual Rodyti pranešimąSmagu, bet noriu tikėti, kad buvo išnaudotos visos priemonės iki tokio žingsnio, nes gana sunku jį pateisinti (bmw vairuotojas visgi turbūt tikras Lietuvos patriotas). Aišku jeigu būtų pastoviai baudžiama ir didelėmis baudomis galbūt to būtų išvengta.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Esmė ne baudos dydis, o baudžiamumas. Gali ir tie patys 30 eurų likti, jeigu būtų nubaustas kiekvieną kartą negerai statantis, o ne 1 kartą iš 100, tai ir tokios baudos užtektų ir nustotų parkuotis netinkamai.
Neturi būti žaidimų, kad parkuosiu neleistinai tol kol tai man atperka stovėjimo mokestį ar kol pagaus dešimt kartų į metus nes tik tuomet viršys aikštelės nuomos mokestį. Ir žinoma idealiausia, kad baudos dydis būtų proporcingas pajamoms, bet minimali vis tiek būtų bent dvigubai ar net trigubai didesnė nei dabar.
Turi būt ypač didelės baudos jei parkuoji ant šaligatvio, dviračių tako,žolės, įvažiavimų ar perėjos, kur nesaugu arba naikinama ne automobilių infrastruktūraPaskutinis taisė themanual; 2019.11.26, 12:01.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
Bet bent pradžioje reiktų beprotiškai daug resursų, kad visus visada ir visur bausti taip dažnai, jog pasijustų skirtumas ir ta prevencija turėtų labai ilgai tęstis, kad žmonės priprastų. Be to su didesnėmis baudomis sumažėja santykiniai vienos baudos administravimo kaštai.
Neturi būti žaidimų, kad parkuosiu neleistinai tol kol tai man atperka stovėjimo mokestį ar kol pagaus dešimt kartų į metus nes tik tuomet viršys aikštelės nuomos mokestį. Ir žinoma idealiausia, kad baudos dydis būtų proporcingas pajamoms, bet minimali vis tiek būtų bent dvigubai ar net trigubai didesnė nei dabar.
Turi būt ypač didelės baudos jei parkuoji ant šaligatvio, dviračių tako,žolės, įvažiavimų ar perėjos, kur nesaugu arba naikinama ne automobilių infrastruktūra
Taip, resursų reikėtu daugiau, nors kai kuriuos atvejus galima supaprastinti. Pvz sėkmingai naudojamasi gyventojų resursais per visokius tvarkaumiesta.lt. Beje baudos administravimas ir neprivalo atsipirkti. tai nėra pelno siekiantis veiksmas. Baudos yra ne tam kad padidinti biudžetą o kad nubausti neteisingai besielgiantį.
Kai baudos dydis proporcingas pajamoms tai dauguma tokių parkuosis betkaip nes officialių pajamų nėra tai ir bauda bus minimali.
Pradžiai gal užtektų kad išvis baustų parkuojant ant žolės ar dviračių tako, o ne policija aiškintų kad gi čia jokios žalos nėra tai nebausim.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Bauda ir taip didesnė nei aikštelės nuoma (neskaitant neskaitant didmiesčių centrų). Nesvarbu kokio dydžio bauda bus jeigu tik vienas iš šimto bus nubausti.
Taip, resursų reikėtu daugiau, nors kai kuriuos atvejus galima supaprastinti. Pvz sėkmingai naudojamasi gyventojų resursais per visokius tvarkaumiesta.lt. Beje baudos administravimas ir neprivalo atsipirkti. tai nėra pelno siekiantis veiksmas. Baudos yra ne tam kad padidinti biudžetą o kad nubausti neteisingai besielgiantį.
Kai baudos dydis proporcingas pajamoms tai dauguma tokių parkuosis betkaip nes officialių pajamų nėra tai ir bauda bus minimali.
Pradžiai gal užtektų kad išvis baustų parkuojant ant žolės ar dviračių tako, o ne policija aiškintų kad gi čia jokios žalos nėra tai nebausim.
Aš ne prieš logiškas baudas, bet dabar turim neapibrėžtą tvarką plius daugybę beprasmių stovėjimą gatvėje(ypač naktį) draudžiančių ženklų.
- 1 patinka
Comment
Comment