Ar yra įrengta Vilniuje naujų "skritulys ir rodyklė į dešnę" ?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šviesoforų įrengimo tvarka Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė dsanto Rodyti pranešimąBe to, lentelių užtekdavo apačioje ir visi jas pamatydavo.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Austras Rodyti pranešimąIš asmeniškos patirties - yra skirtumas. Lentelę pamatydavau dar iš toli, o jau privažiavus arti šviesoforo, nepasilenkiant prie vairo, jos man nebesimato. Kadangi lentelė signalo nekeičia, jos iš arti matyti ir nebereikėdavo, užteko tiesiog žinoti, kad ji yra. Su sekcija kitaip: reikia ne tik iš toli pamatyti, kad ji yra, bet prie jos arti sustojus stebėti kada užsidegs.Show must go von!
Comment
-
Parašė VNS Rodyti pranešimą
prie STOP sustojęs nepamatysi sekcijos?
- 1 patinka
Comment
-
Šviesoforų lentelės klaipėdiečiams tapo galvosūkiu
Anot D. Aleksandrovo, Klaipėdoje dar nėra įrengta šviesoforų, kurių pagrindinis žalias signalas būtų be rodyklių, bet su papildoma sekcija į dešinę. Tačiau neatmetama galimybė, kad tokių šviesoforų gali atsirasti, kai bus nuimtos lentelės su žaliomis rodyklėmis.
Comment
-
Parašė VNS Rodyti pranešimą
prie STOP sustojęs nepamatysi sekcijos?
- 3 patinka
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Sustojus prie STOP juostos niekada nematau šviesoforo sankryžose, įrengtose pagal naujas taisykles. Turiu kaip garnys lenkti galvą į apačią ir dar į šoną, kad pamatyčiau. Gal su kitais automobiliais kitaip, bet mano atveju tai nesuvokiamas nepatogumas.
Comment
-
Parašė dsanto Rodyti pranešimą
Stovėdamas pirmoj juostoj nematai šviesoforo dešinėje?
- 3 patinka
Comment
-
Taip. Tiek pirmoj, tiek kitose juostose. Užstoja galinio vaizdo veidrodėlis ir/arba automobilio stogas.
Comment
-
Sustojus prie STOP juostos niekada nematau šviesoforo sankryžose, įrengtose pagal naujas taisykles. Turiu kaip garnys lenkti galvą į apačią ir dar į šoną, kad pamatyčiau. Gal su kitais automobiliais kitaip, bet mano atveju tai nesuvokiamas nepatogumas.
P.S. aš irgi daug kur nematau, bet ko nepadarysi dėl saugumo.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Taigi rekomenduojama sustoti ten, kur matosi, t.y. už keliasdešimt metrų nuo sankryžos.
- 1 patinka
Comment
-
Gal geriau tokiu atveju palikti mašiną kieme ir važiuoti VT
Beje, fūristai irgi skundžiasi.
Geriau prigalvosim kažką , kad tik pateisinti prastą įrengimąPaskutinis taisė Sula; 2019.11.06, 10:31.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Taigi rekomenduojama sustoti ten, kur matosi, t.y. už keliasdešimt metrų nuo sankryžos.
P.S. aš irgi daug kur nematau, bet ko nepadarysi dėl saugumo.
- 3 patinka
Comment
-
Vilniuje tai dar tokių sankryžų nėra daug. Kaune tokių daugiau negu pusė (apie 50). Kasdien važiuoju įvairiais maršrutais ir niekur man nereikia sustoti nė vieno metro toliau nuo Stop linijos. Nors vairuoju Audi TT žemu stogu (stoglangio nėra, jeigu ką ). Sustoju lygiai prieš Stop liniją. Va ką pastebiu, tai, kad žmonės nežiūri į šoninius šviesoforus. Elementari situacija su apsaugotu posūkiu į kairę. Vienas šviesoforas yra virš eismo juostos, kitas - kairėje pusėje salelėje. Ne kartą pastebėjau, kad vairuotojai tokiu atveju žiūri ne į salelės šviesoforą, kuris jam skirtas, bet užvertęs galvą į viršų.
Comment
-
Na aš vairuoju mažesnę mašiną ir gaunasi, kad sėdžiu aukštai tai į viršų matau nedaug. Šoninius dažniausiai užstoja kažkas, visa laimė, kad mano kasdieniam maršrute dauguma šviesoforų su dubliuojančias už sankryžos, gal išskyrus Griunvaldo g. kur dažnai tenka naudoti signalą arba tam, kad užsidegus žaliai (kuri dega labai trumpai) kažkas priekyje pradėtų važiuoti arba tam, kad įspėti jog nevažiuotų per raudoną (o ten dažnas reikalas nes nematant šviesoforo bando vadovautis pėsčiųjų šviesoforais). Griunvaldo gatvėje tai ir indukcinis detektorius yra labai arti šviesoforo ir dar šoninį šviesoforą užstoja apšvietimo stulpas.
Comment
-
Parašė dsanto Rodyti pranešimąniekur man nereikia sustoti nė vieno metro toliau nuo Stop linijos.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Austras Rodyti pranešimąTikėtina, kad esate neaukštas ir mėgstate vairuoti beveik atsigulęs . Beje, kairėje pusėje šviesoforai man matosi pakenčiamai. Dešinėje ir viršuje kaip ir kitiems - trukdo stogas/ galinio vaizdo veidrodėlis.
Elementari dažna situacija. Stoviu pirmoje juostoje prie Stop linijos. Antroje juostoje vairuotojas atsitraukęs per 3 metrus. Žmogau, žiūrėk į dešinįjį šviesoforą, aš tau jo tikrai neužstoju
Comment
-
Pirmas stovėdamas prie Stop linijos beveik niekada nematau šviesoforų viršuje, tai žiūriu į šoną, jei tą turėjote omenyje
Elementari dažna situacija. Stoviu pirmoje juostoje prie Stop linijos. Antroje juostoje vairuotojas atsitraukęs per 3 metrus. Žmogau, žiūrėk į dešinįjį šviesoforą, aš tau jo tikrai neužstoju
Comment
-
Jis atsitraukęs, nes nemato to tavo dešinio šviesoforo. Arba turi pasilenkti, kad netrukdytų jo paties automobilio stogas/veidrodėlis.
Comment
-
Parašė dsanto Rodyti pranešimąPirmas stovėdamas prie Stop linijos beveik niekada nematau šviesoforų viršuje, tai žiūriu į šoną, jei tą turėjote omenyje
- 1 patinka
Comment
Comment