Parašė Romas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie žiedines sankryžas
Collapse
X
-
Parašė Kaid Rodyti pranešimąGrasinantis pranešimas iš 15min.lt...
Mano galva čia vairuotojų bukumas...
Mano įspūdis važiuojant šiandien ryte - važiuoju paskui kitą automobilį buvusiu pagrindiniu keliu ir nesuku sau galvos. Žiedo ženklo, aišku, nepastebėjau (čia jau mano kaltė). Bet matau sankryžą, įvažiuoju į ją - žiūriu, kažkoks ratukas nupieštas vidury sankryžos. Pasimatė tik užvažiavus ant jos. wtf? Jie gal juokauja su tokia nesąmone?
- 4 patinka
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Nieko nepadarysi, aš bukas vairuotojas
Mano įspūdis važiuojant šiandien ryte - važiuoju paskui kitą automobilį buvusiu pagrindiniu keliu ir nesuku sau galvos. Žiedo ženklo, aišku, nepastebėjau (čia jau mano kaltė). Bet matau sankryžą, įvažiuoju į ją - žiūriu, kažkoks ratukas nupieštas vidury sankryžos. Pasimatė tik užvažiavus ant jos. wtf? Jie gal juokauja su tokia nesąmone?
- 3 patinka
Comment
-
Nieko nepadarysi, aš bukas vairuotojas
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Kaid Rodyti pranešimą
Tai, kad būtų labai aišku, gal kaip darželinukam darom?
- 2 patinka
Comment
-
Oj, kokie mes kieti moralizuotojai. Jūsų paties įkeltas video rodo, absoliuti dauguma vairuotojų buvusiu pagrindiniu keliu važiuoja taip pat. Tai tiesiog galite pasidžiaugti, kad Jūs vienas iš to nedaugelio nebukų. O tokiems bukenoms, kaip aš, būtų daug saugiau padaryti šiek tiek pastebimiau, ypač sankryžoje, kur iš pagrindinio kelio keičiama į šalutinį.
Kas moralizuoja, tai tie, kurie sako, kad projektuotojai ir meras kaltas, bet tik ne vairuotojai, kurie nesilaiko KET.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Mettal Rodyti pranešimąKažką labiau iškilesnio ten nepavyktų padaryti, nes autobusai netilps.
- 3 patinka
Comment
-
Absolučiai nieko nemoraliziuoju. Ironija reikia irgi mokėti suprasti
Kas moralizuoja, tai tie, kurie sako, kad projektuotojai ir meras kaltas, bet tik ne vairuotojai, kurie nesilaiko KET.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Lengviausia kažką kaltinti, kai infrastruktūra bloga, kažkodėl Paupio, Verkių ar Lvovo žiede nuo pat atidarymo nebuvo jokio chaoso.
Džiaukimes, kad iš viso atnaujina pavojingas ir nepatogias sankryžas į daug patrauklesnes ir saugesnes labiausiai pažeidžiamai eismo dalyvių grupei (pėstiesiems).
- 3 patinka
Comment
-
O kodėl visi žiedai turi būti su viduje augančia žole arba su trinkelėm? Kodėl jei jau kažkaip kitaip padarė, negu "buvome įpratę", tai bloga infrastruktūra?
Džiaukimes, kad iš viso atnaujina pavojingas ir nepatogias sankryžas į daug patrauklesnes ir saugesnes labiausiai pažeidžiamai eismo dalyvių grupei (pėstiesiems).
- 3 patinka
Comment
-
Tas video man kaip tik priminė tą patį, kai nuėmė žalias rodykles - daug žmonių vairuoja iš įpročio, į kelio ženklus retas žiūri. Man išvada peršasi, kad reikia greičiau daugiau gatvių drastiškai pertvarkyti, kad didėtų vairuotojų dėmesingumas važiuojant intensyvesnėse pėsčiųjų/dviračių zonose. Čia tik laiko klausimas kada nepageidaujamos permainos taps norma.
Be to, projektas dar nebaigtas. Bus ir laikini ir ne laikini elementai.Paskutinis taisė Riedis; 2021.10.27, 17:11.
- 5 patinka
Comment
-
Daug nereikia, kad būtų visiems aišku:
Lazdynai, Erfurto g. prie "Neste" degalinės
https://maps.app.goo.gl/HbzPVJVRLGi1zey99
- 1 patinka
Comment
-
Mažuose žieduose turi būti koks nors ženklas, ar bent pastebimas iškilumas. Jei to padaryti negalima dėl tr.priemonių gabaritų ir žiedo dydžio, tada lieka UK variantas, kai ant asfalto papaišomos rodyklės.
Reikia vengti kaip maro to nuodingo lietuviško eismo organizavimo, kad "vietiniai žinos taip, o visi kiti kaip gausis".
- 2 patinka
Comment
-
Parašė k0fis Rodyti pranešimąDaug nereikia, kad būtų visiems aišku:
Lazdynai, Erfurto g. prie "Neste" degalinės
https://maps.app.goo.gl/HbzPVJVRLGi1zey99Parašė PoDV Rodyti pranešimąMažuose žieduose turi būti koks nors ženklas, ar bent pastebimas iškilumas. (...)
Reikia vengti kaip maro to nuodingo lietuviško eismo organizavimo, kad "vietiniai žinos taip, o visi kiti kaip gausis".
Ta Naugarduko - Vytenio gatvėse esanti absurdiška "žiedinė sankryža" (jei nepavadinti stipriau) nėra aiškiai matoma, ypač jei yra ištisinis srautas.
Kad važiuojant į sankryžą matomas ne žiedas, o toks pats "skaidrus" vaizdas kitoje sankryžos pusėje.
http://www.facebook.com/gazas.lt/vid...3619550080819/[
Parašė Kaid Rodyti pranešimąTai, kad būtų labai aišku, gal kaip darželinukam darom?
Projekto savininko pareiga pasirūpinti informavimu apie pokyčius. Dabar nebuvo jokio informavimo.
Norėta padaryti "kaip geriau ir darniau", o gavosi dar vienas nevykęs "projektas", kurį vos pabaigus teks iš naujo perdarinėti.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Riedis Rodyti pranešimą
Comment
-
15min.lt 2021.10.27
Vilniaus eisme – sumaištis: valdžia pirma padarė, o tada nuspręs, kaip geriau
Vilniečiai ir miesto svečiai pastaraisiais metais neišvengiamai pastebi daug pakeitimų sostinės eisme. Nesvarbu, ar tai vairuotojas, dviratininkas, ar pėsčiasis, miesto valdžios noras išpopuliarinti viešąjį transportą palietė jau turbūt visus. Tiesa, šio gražaus ir toliaregiško tikslo dažnai siekiama skubotais bei daug abejonių keliančiais veiksmais. Kai kurie įgyvendinti darbai sukėlė daugiau pasipiktinimo ir diskusijų nei realios naudos, o iš savivaldybės komentarų kartais atrodo, kad valdininkai patys nesupranta, kodėl viena ar kita buvo padaryta.(...)
Eksperimentas, sukėlęs chaosą: nubraižė apskritimą ir pastatė ženklus
Vienas tokių atvejų – neseniai perdaryta (perpiešta) Naugarduko ir Vytenio gatvių sankryža, kuri staiga pavirto žiedine. Sraunią Naujamiesčio mikrorajono sankryžą kasdien kerta tūkstančiai automobilių, o po ten vykusių darbų daugelis vairuotojų sulaukė to, ko mažiausiai tikėjosi. Prieš įvažiavimą į sankryžą vairuotojus pasitiko naujai sustatyti ženklai, nurodantys eismą ratu, bet pirminis kelio vaizdas beveik nepakito. Vienintelė užuomina į žiedinę sankryžą šioje vietoje tapo ant kelio nubraižytas apskritimas. (...)
http://www.15min.lt/gazas/naujiena/g...-221-1587998#_
- 2 patinka
Comment
Comment