Ups - 70t, nulį pražioplinau ir tik dabar pamačiau O aš turiu omenyje ekstra atvejus, tokius kaip super kranai ar kitas spec. transportas, kuris viršija 60-70t.
Iš politinės pusės, tai labai jau daug straipsnių prieš merą padaugėjo.
Man tai labai užkliūna kabinimasis prie statybų sukeliamų nepatogumų. Jų visada bus, nesvarbu kur ir kokį projektą vykdysi. Statyk Goštauto, Konstitucijos pr. ar Žalgirio g./Ukmergės g. viaduką - vistiek bus nepatogumai vairuotojams. Platink gatves naujoms A juostoms - vėl bus nepatogumai. Tad ar jais galima remtis skaičiuojant kažkokią naudą - na, nežinau. Abejoju.
Galima ramiai kentėti jei nusimato reali nauda, kaip pvz.: Pilaitės viadukas dėl Vakarinio. Goštauto gi yra didžiausia kažkokio klerko klaida ar tikėjimasis gauti otkatą. Vyriausybė ir savivaldybė sumoka labai didelę dalį 14 mln už šį spuogą, kai tuo tarpu pietinio aplinkelio atveju tik 15% iš 204mln => 30mln. Kita dalis iš EU fondų.
Galima ramiai kentėti jei nusimato reali nauda, kaip pvz.: Pilaitės viadukas dėl Vakarinio. Goštauto gi yra didžiausia kažkokio klerko klaida ar tikėjimasis gauti otkatą. Vyriausybė ir savivaldybė sumoka labai didelę dalį 14 mln už šį spuogą, kai tuo tarpu pietinio aplinkelio atveju tik 15% iš 204mln => 30mln. Kita dalis iš EU fondų.
Nu labas rytas. ES pietiniam aplinkkeliui skyrė ~50% reikalingos sumos - ~143 mln. litų, bendra vertė - ~270 mln. litų. Vilniaus savivaldybė skyrė ~113 mln. litų. Kitos lėšos atėjo iš Vyriausybės.
Nu labas rytas. ES pietiniam aplinkkeliui skyrė ~50% reikalingos sumos - ~143 mln. litų, bendra vertė - ~270 mln. litų. Vilniaus savivaldybė skyrė ~113 mln. litų. Kitos lėšos atėjo iš Vyriausybės.
As remiuosi sia info:
Bendra Vilniaus pietinio išorinio aplinkkelio trijų etapų preliminari kaina - 203,9 mln. litų. 85 procentai šios sumos - ES parama.
As remiuosi sia info:
Bendra Vilniaus pietinio išorinio aplinkkelio trijų etapų preliminari kaina - 203,9 mln. litų. 85 procentai šios sumos - ES parama.
Goštauto viadukas statomas už Europinius pinigus, o ne už savivaldybės. Statybos buvo pradėtos nesulaukus Vakarinio aplinkelio pabaigos, nes lėšas skirtas šiam viadukui privaloma panaudoti iki 2014m.
Vienas klerkas pyksta, nes kažkoks projektas vykdomas ne prie jo kiemo, o kažkur šalia kito klerko. Čia kaip ir miesto opozicija teigia, kad dėl VT reformos auto srautas išaugo ir remiasi pačių išpeiktos eismo valdymo sistemos duomenimis
Jo didesnė nauda kai moki 100% Visi tie pinigai yra mūsų ir niekeno kito, ir svarbu kad tik kuo daugiau ir geriau padarytų už juos.
Kažką ne taip supratai. Aš turėjau mintyse, kad yra 1'000'000 kartų didesnė nauda kai sumoki 30 mln kaip 15% dalį už Pietinio tiesimą nei 44% dalį už šį tikrai mažiausiai reikalingą viaduką. Jau geriau būtų kokį iš Žalgirio peršokti GV ir tiesiai į Ukmergės g. Mažiau žemės darbų, manyčiau, gal panaši kaina gautusi, o nauda nesulyginima.
Kažką ne taip supratai. Aš turėjau mintyse, kad yra 1'000'000 kartų didesnė nauda kai sumoki 30 mln kaip 15% dalį už Pietinio tiesimą nei 44% dalį už šį tikrai mažiausiai reikalingą viaduką. Jau geriau būtų kokį iš Žalgirio peršokti GV ir tiesiai į Ukmergės g. Mažiau žemės darbų, manyčiau, gal panaši kaina gautusi, o nauda nesulyginima.
Aš jau daugelį metų pastebiu tokias tendencijas - kai kažkas pradedama nepatenkintų labai daug. O kai projektas baigiasi tie patys nepatenkinti juo pradeda naudotis. Čia kaip su kokia skalbimo mašina - kokybę gali įvertinti tik išbandęs...
Aš jau daugelį metų pastebiu tokias tendencijas - kai kažkas pradedama nepatenkintų labai daug. O kai projektas baigiasi tie patys nepatenkinti juo pradeda naudotis. Čia kaip su kokia skalbimo mašina - kokybę gali įvertinti tik išbandęs...
Tai, kad yra naudojamasi vienu ar kitu objektu nereiškia, jog jis tinkamai pastatytas, juolab kad kalbama apie viešąją infrastruktūrą.
Comment