Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Energetika

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Suprasčiau plius minus dėl vėjo, bet saulės elektrinių turėtojai kažką sprendžia: "ai, rytoj negaminsiu, pigoka elektra".
    Sprendžia ir dar kaip. Gi tu turi pasakyti kiek parduosi, tai jie privalo skaičiuoti pagal prognozes kiek švies saulė ir kiek turėtų pagaminti, taip pat turi nuspręsti savo elektros kainą, kad prašovus su prognoze turėtų už ką nusipirkti papildomo pagaminimo/suvartojimo. Realiai tas pats kaip vėjas.

Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Arba, kitas klausimas, kad optimistinės reliacijos dėl AEI tenkinamos didelės dalies paklausos gal yra gerokai perdėtos?
    Viskas priklauso nuo vėjo ir saulės. Pvz. dabar nelabai pučia, saulė beveik trigubai daugiau generuoja už vėją.

Comment

Rytoj kaina nuo 225 EUR/MWh iki minusinės.

Comment

Jei ne tie supersti veltėdžiai pasaugotojai saulininkai, rytoj kaina būtų nuo 225 Eur / MWh iki 220 Eur / MWh. Tik atkreipiu dėmesį į šį faktą, kai vėl 99-ą kartą bus bambėjimai Atsinaujinantys energijos šaltiniai Lietuvoje temoje.

Lengvai hiperbolizuoju, aišku, ir nesidedu pranašu, kas būtų jeigu būtų.

Comment

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
          Jei ne tie supersti veltėdžiai pasaugotojai saulininkai, rytoj kaina būtų nuo 225 Eur / MWh iki 220 Eur / MWh. Tik atkreipiu dėmesį į šį faktą, kai vėl 99-ą kartą bus bambėjimai Atsinaujinantys energijos šaltiniai Lietuvoje temoje.

Lengvai hiperbolizuoju, aišku, ir nesidedu pranašu, kas būtų jeigu būtų.
          džiaugiuosi kad nesidedate pranašu, nes didmeninė elektros kaina nuo pasaugotųjų nepriklauso

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

džiaugiuosi kad nesidedate pranašu, nes didmeninė elektros kaina nuo pasaugotųjų nepriklauso
            Kaip ne? Pasigamina sau numušdami viešą vartojimą ir dar kitiems tikėtina pagamina vėlgi numušdami perkamą kiekį. Su nordpool formule kiekvienas sutaupytas procentu kas gali ryškiai numušt kainą.

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Kaip ne? Pasigamina sau numušdami viešą vartojimą ir dar kitiems tikėtina pagamina vėlgi numušdami perkamą kiekį. Su nordpool formule kiekvienas sutaupytas procentu kas gali ryškiai numušt kainą.
              Aš šiaip apie pasaugotojus kalbėjau, o ne apie saulininkus...

Comment

Aš šiaip apie pasaugotojus kalbėjau, o ne apie saulininkus...
                Ar galima būti pasaugotoju nebūnant saulininku?

Comment

Ar galima būti pasaugotoju nebūnant saulininku?
                  Gali būti saulininku kuris nėra pasaugotojas. Saulininkus tikrai įskaito į elektros poreikį, tačiau pasaugotojai sėdi ant tiekėjo pečių, tad jų poveikį galima išvysti tik mažmeninėje kainoje, bet ne didmeninėje.

Comment

Čia, man atrodo, bandai išieškoti kažkokią semantiką, kur jos nėra. Puikiai supranti, ką turėjau omeny, ir kokia įtaka iš viso to yra.

Comment

Čia, man atrodo, bandai išieškoti kažkokią semantiką, kur jos nėra. Puikiai supranti, ką turėjau omeny, ir kokia įtaka iš viso to yra.
                      Tai aš ir sakau, pasaugojimo sistema net metering Lietuvoje neturi įtakos didmeninėms elektros kainoms.

Comment

Savitarnos kasa

Originalus postas:
                        Jei ne tie supersti veltėdžiai pasaugotojai saulininkai...
                        Veiksnys: saulininkai.

Tu bandai išvartyti, jog teiginio veiksnys buvo "pasaugojimo sistema". Ar būtina taip "durnių išmetus" kito žmogaus žodžius kraipyti?
                        Paskutinis taisė Riedutis; Vakar, 08:13.

Comment

Savitarnos kasa

Originalus postas:

Veiksnys: saulininkai.

Tu bandai išvartyti, jog teiginio veiksnys buvo "pasaugojimo sistema". Ar būtina taip "durnių išmetus" kito žmogaus žodžius kraipyti?
                          išties nepastebėjau, tačiau galėčiau ir toliau teigti, jog buvau dalinai teisus, nes veltėdžiais galima pavadinti tik pasaugotojus

Comment

Gali būti saulininku kuris nėra pasaugotojas. Saulininkus tikrai įskaito į elektros poreikį, tačiau pasaugotojai sėdi ant tiekėjo pečių, tad jų poveikį galima išvysti tik mažmeninėje kainoje, bet ne didmeninėje.
                            Galimybė pasaugotoju buvo (yra?) viena iš didelių motyvacijų saulininkų dauginimuisi. O tas jau veikia kainas. Tai logiškai imant ir pasaugotojai veikia kainas

Comment

Galimybė pasaugotoju buvo (yra?) viena iš didelių motyvacijų saulininkų dauginimuisi. O tas jau veikia kainas. Tai logiškai imant ir pasaugotojai veikia kainas
                              Tai ir sakau, veikia, bet tik mažmenoje, nes tiekėjai už tą saugojimą atsakingi. Didmeninių kainų neveikia.

Comment

Tai ir sakau, veikia, bet tik mažmenoje, nes tiekėjai už tą saugojimą atsakingi. Didmeninių kainų neveikia.
                                Galimybė būti pasaugotoju skatina atsirasti daugiau saulininkų-pasaugotojų. O augantis saulininkų kiekis mažina poreikį ir dar patys paduoda į tinklą. Sumoj veikia ir didmenines kainas.

Comment

Galimybė būti pasaugotoju skatina atsirasti daugiau saulininkų-pasaugotojų. O augantis saulininkų kiekis mažina poreikį ir dar patys paduoda į tinklą. Sumoj veikia ir didmenines kainas.
                                  Per tokią prizmę sutinku. Tik bėda tame, kad jie didmeninę kainą mažina, bet mažmeninę didina įdomu ar į pliusą yra išeinama?

Comment

Aš gal idiotas esu, nu bet niekaip nesuprantu, kaip šimtai MW instaliuotos pasaugotojų saulinkų generacijos gali neįtakoti kainų. Gi pasaugotojai saulininkai su fūra neatvažiuoja ir savo energijos nesusirenka, kad po to ją po žeme užkasti ir niekam nenaudoti. Čia galimi tik du variantai:
                                    1. Pasaugotojų saulininkų elektra patenka į rinką, t.y., didėja pasiūla, dėl ko turite geresnes kainas (o ne 220 Eur / MWh vidury dienos);
                                    2. Pasaugotojų saulininkų elektra nepatenka į rinką (tarkime), bet dėl to mažėja vartotojų paklausa, dėl ko vis tiek bendros kainos turėtų kristi.

Vartyk nevartęs.

Comment

Per tokią prizmę sutinku. Tik bėda tame, kad jie didmeninę kainą mažina, bet mažmeninę didina įdomu ar į pliusą yra išeinama?
                                      Įtariu, kad taip. Biržos planuose perekupų maržos yra nykstamai mažos. Mano dabartinės sutarties - 1.8ct/kwh, be papildomų mokesčių. Ir tie centai tikrai ne tik pasaugotojų kompensacijoms nueina. Jei saulininkai-pasaugotojai bent kokį kartą per mėnesį numuša kainų piką - sakyčiau man kaip eiliniam vartotojui atsiperka.

Comment

Aš gal idiotas esu, nu bet niekaip nesuprantu, kaip šimtai MW instaliuotos pasaugotojų saulinkų generacijos gali neįtakoti kainų. Gi pasaugotojai saulininkai su fūra neatvažiuoja ir savo energijos nesusirenka, kad po to ją po žeme užkasti ir niekam nenaudoti. Čia galimi tik du variantai:
                                        1. Pasaugotojų saulininkų elektra patenka į rinką, t.y., didėja pasiūla, dėl ko turite geresnes kainas (o ne 220 Eur / MWh vidury dienos);
                                        2. Pasaugotojų saulininkų elektra nepatenka į rinką (tarkime), bet dėl to mažėja vartotojų paklausa, dėl ko vis tiek bendros kainos turėtų kristi.

Vartyk nevartęs.
                                        būtų daugiau didelių parkų tiesiog tuščia rinka nebūtų, o šiandien kaina maža nes vėjas idealiai papildo saulę ir nėra šansų Igničiui šudo malt.

Comment

Vartyk nevartęs.
                                          Vėlgi kalbam apie du skirtingus dalykus. Aš kalbu apie pasaugojimo mechanizmą, kuris krenta ant tiekėjų pečių. Žinoma jog saulės elektrinės mažina didmeninę kainą.

Comment

Working...
                                          X