Ar kas nors galėtumėte prašau paaiškinti kaip palyginti dujų rinkos kainą ir už kiek jas pardavinėja namų vartotojui?
Žemiau pateikiu pirminius savo bandymus pasiaiškinti ir esu beveik tikras, kad neatsižvelgiu ar į kažkokius mokesčius, ar kažką kito. O gal net neteisingai dujas lyginu. Reikia pagalbos
Tai sprendžiant iš šių lyginimų pas Ignitį 1 MWh dujų man kainuoja palei 200 eurų, o rinkoje apie 35 eurus... Negi taip gali būti? Esu beveik tikras, kad kažką ne taip darau.
Tai sprendžiant iš šių lyginimų pas Ignitį 1 MWh dujų man kainuoja palei 200 eurų, o rinkoje apie 35 eurus... Negi taip gali būti? Esu beveik tikras, kad kažką ne taip darau.
Nėra čia klaidos, taip ir yra.
Mes gi, kaip visada, prisipirkom dujų, kai jos buvo brangios. Priedo, kompensuojame nuostolius, kurie susidarė, kai dujos brangios. Ir laukiame, kad dujos greitai brangs, todėl negalim leisti kainos.
Aha, dėkui.
Jei gerai suprantu nuo 2 eurų už kubą reikia numesti 11%, 2% ir 17% (viso 30%) ir tuomet gaunasi grynai produkto kaina. Tai reiškia, kad Ignitis pardavinėja už 1,4 euro 1 kūbą. Į 60 centų kompensaciją nekreipiu dėmesio, nes kompensuojama mums mūsų pačių pinigais surinktais per mokesčius.
Reiškia rinkoje apie 35 eurai, o Ignitis už 140 eurų. Šaunu.
,,Lietuvos gyventojai už jas vis dar moka didelę kainą, o Vyriausybė antrąjį pusmetį ir toliau mokės milijonines kompensacijas. Taip atsitiko, nes 71 proc. jiems skirtų dujų antrajam šių metų pusmečiui „Ignitis“ įsigijo po 125,2 euro už MWh vidutinę kainą.''
Tai ką, šiais metais nusimato apie pusė milijardo pelno : )? Nenorėtų pseudovalstybinė įmonė numesti kokių 200 milijonų pvz kokiems viadukams nutiesti?.. Na, dar kam nors, nes čia kažkaip taip : ). Aš ne prieš, kad užsidirbtų, bet tai vat kažkaip nu žinote : ).
Lietuvai išbristi iš elektros energijos gamybos deficito yra daug svarbiau, nei nutiesti naujus viadukus. Jei tas Igničio pelnas yra į tai investuojamas - tai tada labai gerai, kad jis didesnis.
Aš suprasčiau, kad 3val pradžioje ir/ar pabaigoje veiktų priešingai, bet kokia logija vidurinės valandos viduje vartoti? Aišku gal ir yra priežastis, bet labai keistai atrodo
Aha, dėkui.
Jei gerai suprantu nuo 2 eurų už kubą reikia numesti 11%, 2% ir 17% (viso 30%) ir tuomet gaunasi grynai produkto kaina. Tai reiškia, kad Ignitis pardavinėja už 1,4 euro 1 kūbą. Į 60 centų kompensaciją nekreipiu dėmesio, nes kompensuojama mums mūsų pačių pinigais surinktais per mokesčius.
Reiškia rinkoje apie 35 eurai, o Ignitis už 140 eurų. Šaunu.
Tai kiek jie tų dujų už tokią kainą užsipirko, kad net iki 2024 pardavinės už tokią kainą?
Atrodo, kad Latvijos Inčukalnis šiais metais bus pripildytas smarkiai, jei neklystu pernai vos 55-60% ant metų galo buvo, o dabar jau 73%:
Nuo balandžio 7 dienos pradėjo didėti dujų kiekis Europos Sąjungos (ES) saugyklose, užpildymas jose per savaitę padidėjo 1,7 proc. iki 87,1 proc. Latvijos Inčukalno saugyklos užpildymas didėjo 2,5 proc. iki 72,9 proc.
Comment