Parašė MedinisStrazdas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Energetika
Collapse
X
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Niekas neateina
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Na net per karantiną pas mano tėvus atėjo, tai gal jūsiškis tiesiog patingėjo?If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Na net per karantiną pas mano tėvus atėjo, tai gal jūsiškis tiesiog patingėjo?
Comment
-
Ar kas nors galėtumėte prašau paaiškinti kaip palyginti dujų rinkos kainą ir už kiek jas pardavinėja namų vartotojui?
Žemiau pateikiu pirminius savo bandymus pasiaiškinti ir esu beveik tikras, kad neatsižvelgiu ar į kažkokius mokesčius, ar kažką kito. O gal net neteisingai dujas lyginu. Reikia pagalbos
Igničio kaina - 2 eur 1 kūb m.
Natural Gas EU Dutch TTF (EUR/MWh) - 35 eur
100 kūb m dujų - 1 MWh:
Tai sprendžiant iš šių lyginimų pas Ignitį 1 MWh dujų man kainuoja palei 200 eurų, o rinkoje apie 35 eurus... Negi taip gali būti? Esu beveik tikras, kad kažką ne taip darau.Paskutinis taisė spekas; 2023.12.03, 22:26.
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimąTai sprendžiant iš šių lyginimų pas Ignitį 1 MWh dujų man kainuoja palei 200 eurų, o rinkoje apie 35 eurus... Negi taip gali būti? Esu beveik tikras, kad kažką ne taip darau.
Mes gi, kaip visada, prisipirkom dujų, kai jos buvo brangios. Priedo, kompensuojame nuostolius, kurie susidarė, kai dujos brangios. Ir laukiame, kad dujos greitai brangs, todėl negalim leisti kainos.
- 2 patinka
Comment
-
Rudenį užpirko gal po 110 išsigandę potencialaus trūkumo ir buvusios max kainos po 340.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
Jei gerai suprantu nuo 2 eurų už kubą reikia numesti 11%, 2% ir 17% (viso 30%) ir tuomet gaunasi grynai produkto kaina. Tai reiškia, kad Ignitis pardavinėja už 1,4 euro 1 kūbą. Į 60 centų kompensaciją nekreipiu dėmesio, nes kompensuojama mums mūsų pačių pinigais surinktais per mokesčius.
Reiškia rinkoje apie 35 eurai, o Ignitis už 140 eurų. Šaunu.Paskutinis taisė spekas; 2023.07.07, 22:27.
Comment
-
LRT yra nepatikimas šaltinis, bet valdžia apie save turėtų dalintis patikimais skaičiais. Taigi:
2022 Igničio pelnas raportuojamas „Ignitis grupės“ pelnas pernai didėjo 83 proc. iki 293 mln. eurų''.
O vien per pirmąjį 2023 ketvirtį jau prisuko ,,Valstybės valdoma energetikos grupė „Ignitis grupė“ pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 127,2 mln. eurų grynojo pelno''.
: )
Tai ką, šiais metais nusimato apie pusė milijardo pelno : )? Nenorėtų pseudovalstybinė įmonė numesti kokių 200 milijonų pvz kokiems viadukams nutiesti?.. Na, dar kam nors, nes čia kažkaip taip : ). Aš ne prieš, kad užsidirbtų, bet tai vat kažkaip nu žinote : ).Paskutinis taisė spekas; 2023.07.07, 22:37.
Comment
-
,,Lietuvos gyventojai už jas vis dar moka didelę kainą, o Vyriausybė antrąjį pusmetį ir toliau mokės milijonines kompensacijas. Taip atsitiko, nes 71 proc. jiems skirtų dujų antrajam šių metų pusmečiui „Ignitis“ įsigijo po 125,2 euro už MWh vidutinę kainą.''
https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...elektros-kaina
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimąTai ką, šiais metais nusimato apie pusė milijardo pelno : )? Nenorėtų pseudovalstybinė įmonė numesti kokių 200 milijonų pvz kokiems viadukams nutiesti?.. Na, dar kam nors, nes čia kažkaip taip : ). Aš ne prieš, kad užsidirbtų, bet tai vat kažkaip nu žinote : ).
- 3 patinka
Comment
-
TTF dujos nuvažiavo <30
EU saugyklos užpildytos 79% jau. Iš 1128 bendros talpos jau yra 892, kai prieš metus buvo 680Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 2 patinka
Comment
-
Šiandien elektros kaina jau buvo iki -5,6 cnt.
Keistas aspektas tame, kad 10-13val Kruonis ir vartojo, ir kaupė https://transparency.entsoe.eu/gener...+/+EEST+(UTC+3)Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąNebūtinai vienu metu, tik valandos bėgyje.
Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Comment
-
Parašė spekas Rodyti pranešimą
Aha, dėkui.
Jei gerai suprantu nuo 2 eurų už kubą reikia numesti 11%, 2% ir 17% (viso 30%) ir tuomet gaunasi grynai produkto kaina. Tai reiškia, kad Ignitis pardavinėja už 1,4 euro 1 kūbą. Į 60 centų kompensaciją nekreipiu dėmesio, nes kompensuojama mums mūsų pačių pinigais surinktais per mokesčius.
Reiškia rinkoje apie 35 eurai, o Ignitis už 140 eurų. Šaunu.
Comment
-
Atrodo, kad Latvijos Inčukalnis šiais metais bus pripildytas smarkiai, jei neklystu pernai vos 55-60% ant metų galo buvo, o dabar jau 73%:
Nuo balandžio 7 dienos pradėjo didėti dujų kiekis Europos Sąjungos (ES) saugyklose, užpildymas jose per savaitę padidėjo 1,7 proc. iki 87,1 proc. Latvijos Inčukalno saugyklos užpildymas didėjo 2,5 proc. iki 72,9 proc.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė tad Rodyti pranešimąAtrodo, kad Latvijos Inčukalnis šiais metais bus pripildytas smarkiai, jei neklystu pernai vos 55-60% ant metų galo buvo, o dabar jau 73%:
https://www.15min.lt/verslas/naujien..._medium=copied
- 1 patinka
Comment
Comment