Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Atsinaujinantys energijos šaltiniai Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
    kad taip bus rytoj nekeičia fakto kad tai yra reti reiškiniai
    Jų bus vis daugiau. Palygink su situacija prieš 1, 2, 3 metus ir atsižvelk į AEI statybos planais.
    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

      Yra buve atvejų kai dėl prastos logistikos ir planavimo buvo pagaminę už nulinę kainą, kai primoka tokių atvejų nėra buve, tiesiog leidžia į žemę. Atsinaujinančios nergetikos nepadaugės nei kiek jeigu jos atsipirkimo graža bus pardavinėti už nulį. Niekas nestatys jokios jėgainės nei saulės nei mazuto jeigu pajamos bus nulinės.


      Jeigu nulinė situacija tokia trumpa kad neturi įtakos jėgainės pelningumui, tai ji bus tokia trumpa kad iš jos nepagaminsi reikšmingo kiekio vandenilio ar bet ko kito.
      Hahahaha in your face...
      Tokių reiškinių kai kaina bus arti nulio ar išvis neigiama bus daugiau ir daugiau. Dėl labai paprastos priežasties - atsinaujinančios energetikos plėtros. Tai yra natūralus procesas ir niekur nuo jo nepabėgsi. Lygiai kaip Kruonis pildosi tuomet, kai kainos žemos. Naktį išvis mažai kas dirba, ir mažai kam tos elektros reikia. Irgi natūralus procesas. Kam išjunginėti vėjo jėgainę naktį, jei gali gauti pusę cento, vietoj barankos skylės...
      Ilgainiui visi procesai turėtų išsilyginti: pikinė elektra elektra kainuos tiek, kad neštų šiokį tokį pelną; perteklinė elektra kainuos tiek, kad apmokėtų kapitalo išlaidas baterinėms ir vandenilinėms jėgainėms, kurios piko/nepritekliaus metu konkuruos su saulės ir vėjo jėgainėmis.
      ​​​​​​

      Comment

      Working...
      X