Parašė Sula
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Atliekų rūšiavimas ir tvarkymas
Collapse
X
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Bet ar tai mano problema? Tegul sukuria darbo vietas ir atlieka tą atliekų rūšiavimą.
O kodėl neišmetate šiukšlių tiesiog pro langą? Juk žymiai patogiau.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Tikslas - mažiau užteršti gamtą atliekomis. Kiek žinau, Lietuvoje nerūšiuotų atliekų jau niekas neperrūšiuoja ir viskas keliauja į kapinyno tipo savartyną.
Comment
-
Tikslas - mažiau užteršti gamtą atliekomis. Kiek žinau, Lietuvoje nerūšiuotų atliekų jau niekas neperrūšiuoja ir viskas keliauja į kapinyno tipo savartyną.Paskutinis taisė Lettered; 2019.01.14, 10:10.
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimą
Taigi dabar stato kogeneracines, kuriose degins ir atliekas. Degint nerūšiuotų negali, todėl turės būti perrūšiuojamos. Bet berods ir dabar kažkokią atliekų dalis prieš jas laidojant sąvartynuose rūšiuojamos.
Kogeneracinės kaip tik ir leistų tokias atliekas palyginti saugiai sunaikinti. Skaičiau, kad net senus savartynus gali atverti, bet abejoju ar tai Lietuvoje greitai įvyks, neatsiradus meodernesnėm technologijom.
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Deginsim šiukšles kaip švedai, danai, suomiai, kokios problemos ir tikslas griūti kryžium prieš atliekų deginimo elektrines? Iš vienos pusės skundžiamės, kad šiukšlių per daug, o kai nori statyti atliekų deginimo elektrinę, tada jau rėkiam, kad atliekų joms neužteks ir nėra tikslo statyti. Arba dar geriau, Gariūnuose neva užterš aplinką, kai Kopenhagoje, Vienoje miesto centre jos niekaip nekliūna ir neteršia.Paskutinis taisė Sula; 2019.01.14, 10:18.
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimą
Taigi dabar stato kogeneracines, kuriose degins ir atliekas. Degint nerūšiuotų negali, todėl turės būti perrūšiuojamos. Bet berods ir dabar kažkokią atliekų dalis prieš jas laidojant sąvartynuose rūšiuojamos.
Comment
-
Tik maža dalelyte gali būti, ir tai - ateityje. Kol niekas nevers/nedraus jūsų to daryti.
O kodėl neišmetate šiukšlių tiesiog pro langą? Juk žymiai patogiau.
Aš čia aišku kalbu eilinio mikrorajono gyventojo žodžiais, pats turiu supratimą apie rūšiavimą ir kažkiek tai darau, bet turiu pasakyti, kad ir aš nelabai matau tame didelio tikslingumo. Norint tai įgyvendinti, turi būti stipriai pagerinta infrastruktūra, o taip pat kiekvienam aiškiai suvokiamos naudos/prievolės tai daryti. Kitaip tai tik žaidimas.
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Na, per langą negražu, nepriimta taip daryti. Be to jokio reikalo, vamzdis šalia. O vat kuo man naudinga gaišti nemažai laiko ir pastangų jas rūšiuojant ir vežant į rūšiavimo konteinerius, kai galiu tvarkingai išmesti į bendro naudojimo konteinerius, taip ir neišgirdau.
Aš čia aišku kalbu eilinio mikrorajono gyventojo žodžiais, pats turiu supratimą apie rūšiavimą ir kažkiek tai darau, bet turiu pasakyti, kad ir aš nelabai matau tame didelio tikslingumo. Norint tai įgyvendinti, turi būti stipriai pagerinta infrastruktūra, o taip pat kiekvienam aiškiai suvokiamos naudos/prievolės tai daryti. Kitaip tai tik žaidimas.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Na, naudos kaip ir aiškiai apibrėžtos: daugiau šiukšlių perdirbama ar kitaip sutvarkoma, mažiau teršiama gamta. Nelabai aišku kokių kitokių naudų reikėtų tikėtis... Finansinė nebent? Berods kuo daugiau rūšiuoji ir kuo mažiau sudarai buitinių atliekų, tuo mažiau moki (rūšiuojamas berods nemokamai išveža?).Paskutinis taisė Ginthus; 2019.01.14, 10:40.
Comment
-
Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
Gyventum pvz. Šveicarijoje tai net toks klausimas nekiltų. Mano giminės gyvena ten, tai iki rūšiavimo stoties (privaloma ten nuvežti) automobiliu 15 min. reikia važiuoti. Dar daugiau: nuvežęs neteisingai surūšiuotas šiukšles (pvz. spalvotą stiklą įdėjęs prie nespalvoto arba spalvotą metalą prie nespalvoto) gauni baudą už neteisingą rūšiavimą, kurį čia pat vietoje dar ir susimokiNa o jei į bendruosius konteinerius įmeti rūšiuotinas šiukšles (beje rūšiavima daug sudėtingesnis: reikia atskirti spalvotą stiklą ir nespalvotą, spalvotą metalą ir nespalvotą, plastmasės kelias rūšis atskirai reikia rūšiuoti ir t.t.) gauni tokią baudą, kad žagsėti pradedi.
Comment
-
Bėda tame, kad pagal dabartinę tvarką (bent jau privačiuose namuose) už nerūšiuotų šiukšlių išvežimą mokama kol kas grynai pagal kv.m. Tai mano kaimynai ir nerūšiuoja. Meta viską vienan kaip MikasRidikas ir nesiparina.
Comment
-
Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
Ir kaip jie tas baudas adminisruoja? Prie kiekvieno konteinerio stovi 4k raiskos kameros? Jei konteineriai prie nuosavu namu dar aisku, bet jei daugiabutis, kas tada? Ok, gauna bauda daugiabucio bendrija, paskirsto ja per 100 butu. Visi susimoka, kaltu nera.
Comment
-
Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Na, naudos kaip ir aiškiai apibrėžtos: daugiau šiukšlių perdirbama ar kitaip sutvarkoma, mažiau teršiama gamta. Nelabai aišku kokių kitokių naudų reikėtų tikėtis... Finansinė nebent? Berods kuo daugiau rūšiuoji ir kuo mažiau sudarai buitinių atliekų, tuo mažiau moki (rūšiuojamas berods nemokamai išveža?).
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąBėda tame, kad pagal dabartinę tvarką (bent jau privačiuose namuose) už nerūšiuotų šiukšlių išvežimą mokama kol kas grynai pagal kv.m. Tai mano kaimynai ir nerūšiuoja. Meta viską vienan kaip MikasRidikas ir nesiparina.
O paprastai tai jei vienu konteineriu naudojasi keleta butu, tavo siuksliu kiekis nieko nesprendzia, uztenka kad dauguma nerusiuotu ir tau jau neverta parintis, vistiek mokesi vienodai.
Comment
-
Jeigu patys gyventojai veža į šiukšlių priemimo punktą (tiesa sakant kažkoks absurdas), tai gal ten vietoje ir prakontroliuoja?♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimąO jei neturi mašinos?
Taip mano klausimas debiliškas, bet nedaugiau už tamstos
Comment
-
Parašė dondc Rodyti pranešimą
Aš taip pat supratau, kad patys veža. O jei neturi mašinos?
Comment
-
Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
Ir kaip jie tas baudas adminisruoja? Prie kiekvieno konteinerio stovi 4k raiskos kameros? Jei konteineriai prie nuosavu namu dar aisku, bet jei daugiabutis, kas tada? Ok, gauna bauda daugiabucio bendrija, paskirsto ja per 100 butu. Visi susimoka, kaltu nera.
Parašė SulaBėda tame, kad pagal dabartinę tvarką (bent jau privačiuose namuose) už nerūšiuotų šiukšlių išvežimą mokama kol kas grynai pagal kv.m. Tai mano kaimynai ir nerūšiuoja.
Žinoma, kaip tokią sistemą įgyvendinti daugiabučių kvartale sunkiai įsivaizduoju.
Comment
-
Parašė MartynasT Rodyti pranešimąO gal kas galit paaiškint, kaip yra su rušiuotų šiukšlių išvežimu? Ta prasme, kai atvažiuoja išvežt šiukšlių, gi vistiek supila viską į vieną konteinerį. Tai paskui vėl viską atgal atrušiuoja ar kaip?
Comment
Comment