Parašė Al1
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Skalūninės dujos Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąNėra čia jokio klausimo. Kančias sukels skalūninių dujų gavyba, o ne dujotiekis.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Tikrai didelis pavojus dėl dujų vamzdžio, va kokia ateitis gresia gražiems Žemaitijos miškams ir ekologiniams ūkiams: http://rt.com/usa/explosion-new-orleans-pipe-872/
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąČia tik provakariečiai taiko dvigubus standartus. Taigi, ir pats tai darai. O jankiai skalūninių dujų atveju sumokėjo ir mokės politikams. Kažkaip ar nekeista, kad Mazuronis keliavo į JAV skalūnų pramonės žvalgyti ir grįžo karštu entuziastu, nors iki tol tokiu nebuvo. Ar čia iš didelės meilės Tėvynei, o gal kur kas materialesniems dalykams įvyko tokia transformacija?
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąNa, kaip gi. Juk dėl dujotiekio teko iškirsti gerą gabalą nuostabių Žemaitijos miškų, o be to avarijos rizika yra (kiek jau tokių yra buvę): gali kilti gaisras, kuris dar ir miško gaisrą sukelti ir toje vietoje liks tik baisi išdeginta dykynė.
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKol kas kaip matom Gazpromas politikams moka daugiau, nes lieka vieninteliu tiekėju ir kelia kainas. Mazuronis pamatė, kad JAV dujų kaina 5 kartus mažesnė nei Lietuvoje, tai kaip be entuziazmo galėjo grįžti? Nebent jau minėtas variantas, kai godūs kapitalistai iš Rytų gerai moka politikams už esamos monopolinės situacijos išlaikymą jų verslui.
Nereikia mokyti Rusijos demokratijos už tai gaunant jankių pinigus, tai ir dujų kaina bus mažesnė.
Parašė Sula Rodyti pranešimąNet ne tame esmė. Tiesiog paprastas žmogus turi priešintis visiems žydomasonų išmįslams. Kam iš viso tos dujos Lietuvai, čia nėra jokios pramonės - ir ačiū Dievui. Lietuva gali pilnai apsirūpinti biokuru, supirktu iš paprastų žmonių.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąNet ne tame esmė. Tiesiog paprastas žmogus turi priešintis visiems žydomasonų išmįslams. Kam iš viso tos dujos Lietuvai, čia nėra jokios pramonės - ir ačiū Dievui. Lietuva gali pilnai apsirūpinti biokuru, supirktu iš paprastų žmonių.
Paskutinis taisė Lettered; 2013.07.12, 10:45.
Comment
-
Pravartu pasidairyti, kaip šioje srityje sekasi kaimynams lenkams.
Chevron‘ui kelią užtvėrę lenkai budi jau kelias savaites. Uždrausta tema Lenkijos žiniasklaidoje
Żurawlow miestelyje renkasi Prancūzijos, Čekijos ir kitų Europos šalių aktyvistai, palaikymą išreiškia garsūs politikos, kultūros bei visuomenės veikėjai, norintys padėti šiai Lenkijos bendruomenei.
Išduota jau virš 100 licencijų skalūnų dujų gavybai. Ši teritorija apima beveik PUSĘ LENKIJOSDujų lobistai čia atliko puikų įdirbį, priešingai nei Lietuvoje – čia smegenų plovimas buvo pradėtas nuo vietinės valdžios atstovų ir šviesuomenės – seniūnų, merų ir netgi kunigų. Valstybė agitacijai skyrė 700 000 zlotų Liublino geologijos profesoriui, kuriam buvo patikėta įkurti fondą, kurio lėšomis būtų agituojama už skalūnų dujų išgavimą – apmokyti Liublino vyskupijos kunigai ir katalikiška jaunimo draugija.Nors dar nėra aišku, kiek skalūnų dujų turi Lenkija, naują ir „daug žadančią“ verslo sritį jau drebino pirmieji korupcijos skandalai. Lenkijos Vidaus saugumo agentūra (VSA) sulaikė septynis asmenis, kurie įtariami korupcija, išduodant skalūnų dujų paieškų licencijas.
Sulaikyti Vidaus reikalų ir administracijos ministerijos bei Aplinkos ministerijos valdininkai bei trys vieno turtingiausių lenkų – Ryszardo Krauze įmonės darbuotojai. Tarp sulaikytų valdininkų yra ir Aplinkos ministerijos Geologijos ir geologinių licencijų departamento vadovas. Bendrovės Silurian, kuri priklauso R. Krauze energetikos koncernui Petrolinvest, darbuotojai kyšius ministerijų valdininkams mokėjo nuo 2011 metų pavasario iki rudens. Valdininkai gaudavo po keliasdešimt tūkstančių litų.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimą
Iš esmės taip, biokurą deginant Lietuva gali apsirūpinti visu 100 procentų šiluminės energijos ir iš dalies elektros (kogeneracija). Ir už mažesnę kainą nei dujų. Be to būtų sukurta daug darbo vietų, o keli milijardai Lt kasmet liktų šalyje.
O tai investuojantiems į biokurą - nepatinka.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąPravartu pasidairyti, kaip šioje srityje sekasi kaimynams lenkams.
Chevron‘ui kelią užtvėrę lenkai budi jau kelias savaites. Uždrausta tema Lenkijos žiniasklaidoje
Aišku, visus juos nupirko Gazpromas.
Visi tapimo "antrąja Norvegija" atributai: propaganda, korupcija, žiniasklaidos kontrolė, stambioms įmonėms palankių įstatymų priėmimas.
Tegu žvalgo.
Comment
-
Skalūnų dujų šalininkai man panašūs į neturtingą ir naivų Lenkijos ūkininką Januszą Kateką
Vienas iš jų Janusz Katek. Jis neatskleidžia, kiek jam buvo sumokėta ir kiek ilgam išnuomota. Bet jis patvirtina, kad negalės ūkininkauti tose žemėse porą metų. Janusz sako, kad turėjęs pasinaudoti galimybe užsidirbti, lyginant su kaimynais, jo namai skurdoki ir žemės jis turi gana nedaug. „Aš nedirbu tame versle, detalių nežinau. Nežinau ar tai gerai, ar blogai. Aš tikiu mūsų valstybe – jeigu jie jau davė leidimus gręžti, reiškia jie žino ką daro. Juk tie, kurie sėdi ministerijose turėtų žinoti, pavojinga tai ar ne… Iš kur man žinoti? Jeigu jau gavo leidimus, reiškia nieko baisaus čia nėra“ – samprotauja Janusz. „Aš vis dar kalbuosi su kaimynais, bet aš netikiu viskuo, ką jie sako, nes pareigūnai yra man minėję, kad kita kompanija, greičiausiai Gazprom moka jiems, kad neleistų čia gręžti…“
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąVajė, Gazpromas ir lenkus nupirko...
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąSkalūnų dujų šalininkai man panašūs į neturtingą ir naivų Lenkijos ūkininką Januszą Kateką
Aš nedirbu tame versle, detalių nežinau. Bet tikrai žinau, kad tai labai, labai blogai. Aš netikiu mūsų valstybe – jeigu jie jau davė leidimus gręžti, reiškia patarnauja amerikonams arba gavo kyšius...
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąTaip, nieko nepapirkinėja, Gazpromas ne pelno siekianti organizacija, tikslas aprūpinti žmones dujomis už kuo mažesnę kainą ir visiems ten sėdintiems oligarhams jokie ne pinigai ir pelnai galvoje.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąGeriau pasidomėk Chevrono "darbeliais" visokiose bananų respublikose.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąVajė, Gazpromas ir lenkus nupirko...
Comment
-
Na bet 180 kampu priešinga kombinacija kaip tik būdingesne mūsiškiams, perfarzuojant:
Aš nedirbu tame versle, detalių nežinau. Bet tikrai žinau, kad tai labai, labai blogai. Aš netikiu mūsų valstybe – jeigu jie jau davė leidimus gręžti, reiškia patarnauja amerikonams arba gavo kyšius...Paskutinis taisė senasnamas; 2013.07.12, 12:58.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąSkalūnų dujų šalininkai man panašūs į neturtingą ir naivų Lenkijos ūkininką Januszą Kateką
Comment
Comment