Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PL] Lenkijos geležinkeliai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pats Skandavos terminalas yra ne šalia magistralinės linijos, o už kokio kilometro nuo jos į rytus. Tuo tarpu magistralinė linija Skandava - Železnodorožnyj (1435 mm) praktiškai nenaudojama, nors ir palaikoma.



    Paskutinė pervaža Lenkijoje prieš sieną.



    Ties pervaža sienos su Rusija link. Iki sienos 1,9 km. Tolumoje matosi kontrolės vartai - ten siena. Kelias dešinėje 1520 mm.



    Ties pervaža, vaizdas atgal, Skandavos stoties link. 1435 mm kelias. Ten toliau anksčiau būta papildomos Vielevo stoties. Ji buvo Skandavos pasienio komplekso dalimi. Stotis buvo įrengta po Antrojo pasaulinio karo, bet ne iš karto, o išaugus eismui per sieną. Vandens bokštas buvo tai stočiai pastatytas. Šiuo metu nuo stoties tik jis ir belikęs.



    Ten pat, 1520 mm kelias į terminalą.



    Vielevo stoties vandens bokštas.

    Paskutinis taisė Al1; 2024.09.11, 21:01.

    Comment


      Kadangi ES sankcijos nuo šių metų gruodžio uždraus įvežti suskystintas dujas iš Rusijos, tai Skandava tikriausiai bus uždaryta. Kitas klausimas, kad Lenkijoje jau dabar karštligiškai ieškoma kitų dujų tiekėjų. Išvada - suskystintos dujos brangs ir Lietuvoje.

      Comment


        Bartošycų (Glomno) - Bagrationovsko pasienio perėja.
        Kaip jau anksčiau minėjau, pasienio perėja neveikia jau kažkur nuo 2000-ųjų. Formaliai visuose dokumentuose, tiek lenkiškuose, tiek rusiškuose, figūruoja Bartošycų (Glomno) pasienio perėja. Būtent su skliaustuose minima Glomno stotimi. Iš tiesų Bartošycai yra buvęs stambus geležinkelio mazgas, o Glomno stotis - vienintelė tarp Bartošyčų ir sienos su Rusija (TSRS).
        Sieną kerta abiejų vėžių bėgiai. Bet iki Bartošycų stoties lygtai jų niekada ne buvo. Bartošycų šiaurėje yra didelis elevatorius, tai iki jo tik ir ateina 1520 mm vėžė. Tarybiniais laikais jis buvo naudojamas TSRS importuojant grūdus. Dabar irgi veikia.

        Bartošycų stoties pastatas. Neseniai restauruotas. Antrame aukšte butai. Pirmam aukšte visuomeninės patalpos, tai pat autobusų stoties laukiamoji salė.
        Deja, Bartošicų stotyje eismas tik krovininis ir tas minimalus. Vieninteliai kroviniai - grūdai. Taip pat stoties keliuose laikomi seni vagonai, kurie periodiškai išvežami ir atvežami kiti.







        Vienintelis naudojamas magistralinis kelias. Vaizdas į šiaurę. Ten toliau yra elevatorius, kurio viršus matosi nuotraukoje tolumoje.



        Šiaurinis stoties kelyno galas. Tolumoje matosi tiltas per upę.



        Ten pat, vaizdas į priešingą pusę stoties link. Pavargęs nuo gyvenimo bomžas...




        Šiauriniame stoties kelyno gale buvo apvalus depas. Dabar ten autoservisas.



        Šiariau Bartošycų stoties. Ties perėja F. Nowowiejskiego gatvėje. Ten, kur ženklas - linija į Bagrationovską. Kiek toliau, jau krūmuose atsiskiria pylimas, išardytos iškart pokaryje linijos į Pravdinską (Frydlandą).
        Kairėje - privažiuojamasis kelias į elevatorių.



        Kiek paėjus už pervažos, nuo privažiuojamojo kelio vaizdas atgal.

        Paskutinis taisė Al1; 2024.10.08, 20:49.

        Comment


          Glomno pervaža. Vaizdas į šiaurę, stoties link. Kairėje - 1520 mm, dešinėje 1435 mm. Bartošycų link už pervažos eina 4 bėgių kelias (sudvejintas) iki elevatoriaus.

          hd pic upload

          Glomno stoties pastas nuo kelio pusės. Iš tikrųjų stotis yra nuošalyje nuo miestelio ir jokių gyvenamųjų namų arti nėra (bent jau nebelikę).
          Stoties pastatas griūna. Stogas kiauras ir jau įgriuvęs.



          Stoties pastatas iš kelyno puses. Dar kažkur 2017 m. nuotraukose internete peronai ir keliai buvo vos beužželiantys. O dabar jau bruzgynas.



          Pirmi du keliai nuo stoties pastato - 1520 mm. Kiti - 1435 mm.



          Ties Leidų pervaža (priešpaskutinė pervaža prieš sieną). Keturių bėgių kelias.
          Šiaip pylimas visur vienam keliui, bet tiltai, pralaidos įrengtos dviems keliams.




          O dar 2021 m. buvo rašoma, kad 2022-23 metais planuojama liniją per sieną atgaivinti ir netgi pastatyti naują pasienio stotį arčiau sienos.
          https://www.portalbraniewo.pl/artyku...tacja-towarowa
          Paskutinis taisė Al1; 2024.10.08, 20:59.

          Comment


            Ir nors nuo sienos stotis toli, bet lenkų pasieniečiams kilo klausimų. Porą valandų su jais teko bazarinti (labai normaliai ir apie visokius niekus), kol patikrino per savo bazes ir netgi šunį atsivežė patikrinti mašiną dėl narkotikų...

            Comment

            Working...
            X