Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Draudimai fotografuoti geležinkelius

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Vytautas_LT Rodyti pranešimą
    Stoja Vaidotai KIK (6.33-6.34) ir Vaidotai AIK (6.39-6.40) . Bilietai iki šių stustojimų parduodami kaip iki Vaidotų stotelės.

Šaltinis: litrail.lt

Gal kas esat ten buvęs ir galit papasakot apie vietovės reljefą? Gal ten yra koks aukštesnis šlaitas, nuo kurio galima su teleskopiniu pritraukt?

Ir dar, gal galite apšviesti, kodėl modernizuoti pasirinkti ČME, o ne TEM?

Nebent į medį užsilipsi
    Buvau su mašina prie tvoros privažiavęs iš kitos pusės, kur vartai yra, tai po 5 min atbėgo apsauga pasiklaust ko aš čia ieškau. Ir sunkiai suprato, kad kitoj pusėj tvoros galiu nors ir visą parą ant ausų stovėt, neturi teisės nieko padaryt, net grasino policiją kviest. Kai pasakiau "kviesk", tai pastovėjo kelias minutes ir nuėjo. Labai jau jie ten drasūs ir jaučiasi dideliais viršininkais.

Comment

Tai kodel ten taip saugoma?

Comment

Parašė Inspiron Rodyti pranešimą
        O ko ten pašaliniams šlaistytis. Lietuviams negana ženklų, jie vis tiek eina. Pvz, Paneriuose - ženklai yra, bet nieks nežiūri, todėl visi ir eina... Kai saugo pikti dėdės, tai jau ne kiekvienas drįsta eit. O fotografuot kad draudžia, tai tas pasiryžusio "medžiotojo" nesustabdys.

Comment

Saugoma, kad butu tvarka. Gelezinkelis - pavojinga zona, neretai pasaliniai asmenys zuna po vagonu ratais, ir vien del to, kad lenda kur nereikia. Kita vertus, draudziama pasaliniams buti ir del saugumo - galima visokiu eibiu pridaryti - nuo smulkiu vagysciu is vagonu iki bombos padejimo (cia aisku krastutinumas - pas mus kol kas to nebuvo, bet nereiskia, kad to negali buti). Tad visiskai teisingai daroma, kad pasaliniai tik per tvora galetu ziureti i gelezinkeliu objekta.
          Kai LT-1 paskutini karta tikrino Vaidotu stoti, tai apsauga gal trejose vietose paprase pazymejima parodyti. Ir labai saunu, taip ir turi buti. Ateityje taip bus daugumoje gelezinkeliu objektu, o svarbiuose - visuose. Ir cia tik del imones ir kitu saugumo.
          Jei kas tuo piktinasi, kad neleidzia paslampineti po teritorija - tegu pasiziuri i kitas imones - pradedant ivairiomis tvarkingomis gamyklomis baigiant transporto objektais - uostais, oro uostais ir t.t. - greitai tokie "interesantai" butu "paristi" O slampinejantys patvoriais aisku visada itarima sukelia (nesakau, kad reikia tokius vaikyti, taciau i juos atkreipti demesi butina).
          Cia kaip sakoma - tvarka turi buti
          Paskutinis taisė LT-1; 2008.10.21, 13:48.

Comment

Parašė AB13 Rodyti pranešimą
            Buvau su mašina prie tvoros privažiavęs iš kitos pusės, kur vartai yra, tai po 5 min atbėgo apsauga pasiklaust ko aš čia ieškau. Ir sunkiai suprato, kad kitoj pusėj tvoros galiu nors ir visą parą ant ausų stovėt, neturi teisės nieko padaryt, net grasino policiją kviest. Kai pasakiau "kviesk", tai pastovėjo kelias minutes ir nuėjo. Labai jau jie ten drasūs ir jaučiasi dideliais viršininkais.
            Parašė LT-1 Rodyti pranešimą
            Saugoma, kad butu tvarka. Gelezinkelis - pavojinga zona, neretai pasaliniai asmenys zuna po vagonu ratais, ir vien del to, kad lenda kur nereikia. Kita vertus, draudziama pasaliniams buti ir del saugumo - galima visokiu eibiu pridaryti - nuo smulkiu vagysciu is vagonu iki bombos padejimo (cia aisku krastutinumas - pas mus kol kas to nebuvo, bet nereiskia, kad to negali buti). Tad visiskai teisingai daroma, kad pasaliniai tik per tvora galetu ziureti i gelezinkeliu objekta.
            Kai LT-1 paskutini karta tikrino Vaidotu stoti, tai apsauga gal trejose vietose paprase pazymejima parodyti. Ir labai saunu, taip ir turi buti. Ateityje taip bus daugumoje gelezinkeliu objektu, o svarbiuose - visuose. Ir cia tik del imones ir kitu saugumo.
            Jei kas tuo piktinasi, kad neleidzia paslampineti po teritorija - tegu pasiziuri i kitas imones - pradedant ivairiomis tvarkingomis gamyklomis baigiant transporto objektais - uostais, oro uostais ir t.t. - greitai tokie "interesantai" butu "paristi" O slampinejantys patvoriais aisku visada itarima sukelia (nesakau, kad reikia tokius vaikyti, taciau i juos atkreipti demesi butina).
            Cia kaip sakoma - tvarka turi buti
            Taip, geležinkelyje tvarka turi būti. Tokiuose kelynuose, kokie yra Panerių, Vaidotų, Palemono ir dar kai kuriose stotyse, žmonėms šlaistytis pavojinga, tai apsauginių buvimą suprasti galima.
            Kai apsauginis mato žmogų, lūkuriuojantį už tvoros (ne geležinkelio teritorijoje), jo pareigos jausmas ateiti ir pasiteirauti, ko norima. Ir nereikėtų skubėti sakyti "tu čia neturi teisės" ar pan., o paprasčiausiai - noriu paspoksoti į traukinus" ir tiek. Jeigu tas imtų viršyti įgaliojimus, tikslinga pasiteirauti pavardės. O policiją lai kviečia, ta nusikaltimo sudėties neatras. Jei kažkiek savo galią viršys eiliniai policininkėliai, tai jie dar ne visagaliai - yra komisarai. Manau, dėl kiekvieno apsauginio "pasišakojimo" ne vietoje būtų galima kreiptis į "Galsaugos" valdžią - jie savo pavaldiniams taip pat reiklūs.
            Man asmeniškai pasitaikė atvejis, kai apsauginis priėjo Palemono stotyje belaukiant keleivinio traukinio. Paklausė, ko reikia, atsakiau kad elektrinio traukinio į Kaunas1, jis atsakė, kad palaukti teks visą pusvalandį, pasiūlė važiuoti 39 autobusu arba 56 mikriuku, aš atsakiau pasiryžęs sulaukti el.traukinio, jis parodė, į kurį kelią atvyks... Viskas tuo ir baigėsi...
            Paskutinis taisė Vitas; 2008.11.09, 01:03.

Comment

Parašė Vitas Rodyti pranešimą
              Taip, geležinkelyje tvarka turi būti. Tokiuose kelynuose, kokie yra Panerių, Vaidotų, Palemono ir dar kai kuriose stotyse, žmonėms šlaistytis pavojinga, tai apsauginių buvimą suprasti galima.
              Kai apsauginis mato žmogų, lūkuriuojantį už tvoros (ne geležinkelio teritorijoje), jo pareigos jausmas ateiti ir pasiteirauti, ko norima. Ir nereikėtų skubėti sakyti "tu čia neturi tšeisės" ar pan., o paprasčiausiai - noriu paspoksoti į traukinus" ir tiek. Jeigu tas imtų viršyti įgaliojimus, tuikslinga pasiteirauti pavardės. O policiją lai kviečia, ta nusikaltimo sudėties neatras. Jei kažkiek savo galią viršys eiliniai policininkėliai, tai jie dar en visagaliai - yra komisarai. Manau, dėl kiekvieno apsauginio "pasišakojimo" ne vietoje būtų galima kreiptis į "Galsaugos" valdžią - jie savo pavaldiniams taip pat reiklūs.
              Man asmeniškai pasitaikė atvejis, kai apsauginis priėjo Palemono stotyje belaukiant keleivinio traukinio. Paklausė, ko reikia, atsakiau kad elektrinio traukinio į Kaunas1, jis atsakė, kad palaukti teks visą pusvalandį, pasiūlė važiuoti 39 autobusu arba 56 mikriuku, aš atsakiau pasiryžęs sulaukti eltraukinio, jis parodė, į kurį kelią atvyks... Viskas tuo ir baigėsi...
              Tik priėję galėtų bent elementarų "laba diena" pasakyt, o ne "ko čia stovi" ar "dink iš čia nes policiją iškviesiu"...

Comment

Na, manęs dar joks apsauginis nepagavo ir nevijo iki šiol. Neįkliuvau ir Minsko metro stotyse (kažkas forume rašė, kad tris kartus per dieną aiškinosi). Tačiau, Baltarusijos geležinkelio stotyse net nebandžiau, bijojau... Kai grįžinėjau iš Ukrainos traukiniu į Vilnių ir fotkinau ties VNO, viens rusakalbis man sako: nuo tiek iki tiek metų už fotografavimą per važiuojančio traukinio langą tarybiniais metais grėstų gauti...
                Paskutinis taisė Romas; 2009.10.17, 11:22. Priežastis: Kopija iš temos "Geležinkelių fotografavimas"

Comment

Perskaičius šią istoriją supratau, kad Vilniaus geležinkelių nuotraukos darytos carinės valdžios metais yra aukso vertės:
                  Po to, kai 1899 m. liepos 28 d. Adomas Daukša, remdamasis tuo, kad “fotografijų mėgėjai nuolatos teiraujasi Vilniaus ir jo apylinkių nuotraukų”76, paprašė atitinkamo leidimo, Vilniaus gubernatorius kreipėsi į Vilniaus karinės apygardos štabo viršininką, norėdamas sužinoti, kokie yra fotografavimo Vilniaus gubernijoje apribojimai.

Iš atsakymo paaiškėja, kad “kariuomenės vadas, pristačius jam 1897 m. fotografavimo Vilniaus karinės apygardos ribose reikalą, nusprendė esant reikalinga Vilniaus gubernijoje uždrausti fotografuoti:

1. Visas geležinkelio linijas su visais juose esančiais statiniais ir vietovę dviejų varstų atstumu nuo jų;

2. Nemuno upę su krantais 5 varstų atstumu.
                  http://www.vu.lt/Vilnius/izanga_junevicius.htm

Comment

Parašė railman Rodyti pranešimą
                    Iš atsakymo paaiškėja, kad “kariuomenės vadas, pristačius jam 1897 m. fotografavimo Vilniaus karinės apygardos ribose reikalą, nusprendė esant reikalinga Vilniaus gubernijoje uždrausti fotografuoti:

1. Visas geležinkelio linijas su visais juose esančiais statiniais ir vietovę dviejų varstų atstumu nuo jų;
                    Sprendžiant iš užrašų stotyje, tai šito nurodymo griežtai laikomasi.

Comment

nori pasakyti, kad šiais laikais liko 1897m. draudimai?

Comment

Taip, tikrai liko, ypač Vilniaus geležinkelio stotyje. Pabandyk išsitraukti fotoaparatą ir pafotografuoti traukinius.

Comment

Na ir kas, aš išsitaukiu ir fotografuoju, niekas nebuvo priėjęs dar, beje tik per naujo maršruto į oro uostą atidaryma....
                          Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

Comment

Parašė kaskas Rodyti pranešimą
                            Na ir kas, aš išsitaukiu ir fotografuoju, niekas nebuvo priėjęs dar, beje tik per naujo maršruto į oro uostą atidaryma....
                            Su muiline dar bala nematė, gali pasistengti, kad niekas nepamatytų. Aš su DSLR ten pasišvaistau kartais pro apsauginius. Niekas nieko nesako.

Comment

Kaip buvo naujo maršruto į oro uostą atidarymas, tai ten kur praėjimas saugomas buvo norėjau nufotografuoti, bet deja priėjo ir pasakė, kad negalima čia fotografuoti...

Comment

Tarybiniais laikais už fotografavimą per važiuojančio traukinio langą grėsė keli meteliai belangėje. Na o dabar, jei ir turime pasisaugoti fotografuodami stotyse, bet važiuodami traukiniu pyškinam per langus kiek norim... Tuo tarpu Rusijoje, vienas railfanas vos išsisuko, kai prie jo prisikabino vagone važiavęs milicininkas (be uniformos), kitam railfanui palydovė iškvietė traukinio apsaugą...
                                Šaltinis: http://www.parovoz.com/newgallery/?ID=149724&LNG=RU

Giruliai 2008 10

Comment

Parašė railman Rodyti pranešimą
                                  Tarybiniais laikais už fotografavimą per važiuojančio traukinio langą grėsė keli meteliai belangėje. Na o dabar, jei ir turime pasisaugoti fotografuodami stotyse, bet važiuodami traukiniu pyškinam per langus kiek norim... Tuo tarpu Rusijoje, vienas railfanas vos išsisuko, kai prie jo prisikabino vagone važiavęs milicininkas (be uniformos), kitam railfanui palydovė iškvietė traukinio apsaugą...
                                  Šaltinis: http://www.parovoz.com/newgallery/?ID=149724&LNG=RU

Giruliai 2008 10
                                  Atvaizdas
                                  Nieko nuostabaus, jei dirba tokie milicininkai (kaip pavyzdys):

Comment

Parašė robertas Rodyti pranešimą
                                    Nieko nuostabaus, jei dirba tokie milicininkai (kaip pavyzdys):

Youtube video
                                    Lietuvoje dar netokiu galima rasti...

Comment

Į Kena
                                      Atvaizdas

Kenos stotyje

Atvaizdas

Atvaizdas
                                      Sekmadienį buvai? Apsauginiai nepurtė? Aš paskutinįkart kai buvau tai nors ir nefotkinau, vis tiek pradėjo klausinėt.

Koks 2TE10U numeris?

Comment

Parašė Vytautas_LT Rodyti pranešimą
                                        Sekmadienį buvai? Apsauginiai nepurtė? Aš paskutinįkart kai buvau tai nors ir nefotkinau, vis tiek pradėjo klausinėt.

Koks 2TE10U numeris?
                                        buvau sekmadieni, purte purte ,asmens dokumentu paprase, o juos masinoj buvom palike, bet pasikalbejom ir nereikejo rodyt

Comment

O aš 2008 metų rugsėjį buvau nuvažiavęs, ir niekas "nekniso" man proto.

Comment

Working...
                                          X