Gmz.. o Zoknių neskaityčiau, kaip privalumo, nes šalia Panevėžio yra Pajuostė, kuri sovietiniais metais buvo pritaikyta būtent krovininių lėktuvų leidimuisi.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rail Baltica I. LT/PL siena - Kaunas
Collapse
X
-
Parašė Aš Rodyti pranešimą
---
Argumentai, kur turėtų driektis naujoji europinė geležinkelio vėžė (atnaujinta):
Už Panevėžį:- Kaunas neturi tiesioginės geležinkelio trasos su Panevėžiu ir atvirkščiai (su Šiauliais situacija geresnė)
- Bet Kaunas su Ukmerge ar Utena irgi neturi, tai pagal tokią logiką galima tiesti ir per kokią Uteną
manau tai nerimtas, nestiprus argumentas
- Pro Panevėžį driekiasi ViaBaltica
- Tiesiant trasą pro Panevėžį, Kaune ji eitų pro Karmėlavos oro uostą bei Kauno LEZ, kas, mano supratimu, būtų naudinga tiek minėtiems subjektams, tiek visam Kaunui
Už Šiaulius:
- Šiauliai turi oro uostą, Panevėžys - ne
Mano argumentai, kodėl naudingiau tiesti per Šiaulius:
1 Einant per Panevėžį tai naudinga tik 1 Lietuvos miestui - Panevėžiui
2 Einant per Kėdainius,(Radviliškį) Šiaulius, Joniškį naudos turėtų 3 miestai
3 Nutiesus pro Šiaulių Zoknių oro uostą, Karmėlavos oro uostą ir sujungus su Vilniumi (Europinės vėžės stotį Vilniuje planuoja įrengti prie oro uosto) būtų geležinkeliu sujungti 3 didieji Lietuvos oro uostai. Juo labiau Zuokniuose dar nemirė civilinis Šiaulių oro uostas.
4 Zuokniuose yra pagrindinis Lietuvos karinis oro uostas, kuriam svarbu turėti galimybe esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms atvežti greitai ir didelius krovinius iš kitų NATO šalių.
5 Nutiesus europinę vėžę nuo Vilniaus iki Šiaulių panaudojant ES lėšas, netiek jau daug liktų ir iki pajūrio nutiesti ir paleisti greitąjį traukinį (Vilnius-Kaunas- Šiauliai- Klaipėda) tai daug pigiau kainuotų Lietuvos biudžetui nei tiesiant nuo Panevėžio ar Kauno atšakų.
Taigi žiūrint Lietuvos, o ne tik Kauno naudos tikrai naudingesnė trasa būtų per Šiaulius.
Parašas :)
Comment