O man atrodo nesąmonė visus geležinkelio riedmenis (vagonus, lokomotyvus ir traukinius) dažyti viena ir ta pačia schema. Mano nuomone, šių spalvų derinys geriausiai dera keleiviniams vagonams, dyzeliniams ir elektriniams traukiniams, bet ne šilumvežiams.
O man atrodo nesąmonė visus geležinkelio riedmenis (vagonus, lokomotyvus ir traukinius) dažyti viena ir ta pačia schema. Mano nuomone, šių spalvų derinys geriausiai dera keleiviniams vagonams, dyzeliniams ir elektriniams traukiniams, bet ne šilumvežiams.
Būčiau linkęs pritarti visu šimtu procentų.
Nes anksčiau kai traukinius stebėdavau Šiauliuose (nors kelis kartu įsitikinau, kad šiame karinių objektų pilname mieste tokius stebėtojus stebėdavo geležinkelio milicijos darbuotojai), tai greitai nusibosdavo tas spalvų vienodumas: prekiniai traukiniai su žaliais M62 arba TE3, tranzitiniai keleiviniai su "vyšniniais" TEP60 ir žaliais keleiviniais vadonais ir raudoni D1.
Kur kas didesnę spalvų įvairovę pamatydavau Jelgavoje ir Rygoje, todėl manyje ir susiformavo Latvijos geležinkelių trauka.
Vilniuje traukinių spalvų gama pranoko matytą Šiaulių mazge, bet ilgai pasigesdavau DR1A, nors ir tranzitiniai keleiviniai atvažiuodavo ne vien žaliais vagonais. Tiesa, kažkiek išimtimi buvo dabar jau nostalgijai prilygstantis traukinys "Žuvėdra", važinėdavęs maršrutu Talinas-Ryga-Šiauliai-Vilnius-Minskas.
Na as irgi pritarciau, nebutina visko vienodinti.. Antras dalykas, tai labai nepraktiska spalva - paziuresite visi, koks tas 2M62-1161 bus po pusmecio ar metu kitu eksploatacijos.. Bus visas murzinas, ypac stogas.. Tamsiai zalia spalva ir tamsus stogas dabar labai neblogai is praktiskumo puses - nesimato taip to purvo, kuris beje nelabai paskui ir nusiplauna svariai..
Na as irgi pritarciau, nebutina visko vienodinti.. Antras dalykas, tai labai nepraktiska spalva - paziuresite visi, koks tas 2M62-1161 bus po pusmecio ar metu kitu eksploatacijos.. Bus visas murzinas, ypac stogas.. Tamsiai zalia spalva ir tamsus stogas dabar labai neblogai is praktiskumo puses - nesimato taip to purvo, kuris beje nelabai paskui ir nusiplauna svariai..
Gal nebūtinai labai murzinas, jei bus Caterpillar'io variklis.....
Na, tą priekio dalį ties lempomis ir žemiau tai galėjo irgi nudažyti ta "sidabrine" spalva.
„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Nu dabar naujau atrodo bet apacia sidabrine galejo.
- Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
- Rusija su Amerika kariauja.
- Ir ką, kaip ten reikalai?
- Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
- O amerikiečiai?
- Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.
Comment