Man tik idomu ar lietuvoje daug zmoniu uzsiema traukiniu stebeju kaip sitam filmuke? ir kokios vietos lietuvoje tam tinkamiausios ?
kažkodėl pažiūrėjęs šį filmuką prisiminiau seną (nu nelabai) rusišką filmą, kai visas miestelis kiekvieną vakarą išsipuošdavo ir eidavo į stotį žiūrėti greitojo traukinio (ekspreso). gimnazistėm, tai buvo griežtai, o stoties viršininko didžiausia svajonė, buvo, kad vieną kartą šis traukinys sustos jo stotyje, ir.....
šiaip čia apie meilę filmas
Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai
- Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
- Rusija su Amerika kariauja.
- Ir ką, kaip ten reikalai?
- Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
- O amerikiečiai?
- Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.
Man tik idomu ar lietuvoje daug zmoniu uzsiema traukiniu stebeju kaip sitam filmuke? ir kokios vietos lietuvoje tam tinkamiausios ?
Vat kas ten per lokomotyvas, man įdomu. Iš pažiūros labai panašus į modernizuotą ČME3. Bet kokiu atveju, keista, kad manevrinis tempia keleivinį traukinį...
Čia toks pats, atrodo.
Nebent pas suomius tokie magistraliniai. Kad nereikėtų lakstyti iš vienos kabinos į kitą.
Vat kas ten per lokomotyvas, man įdomu. Iš pažiūros labai panašus į modernizuotą ČME3. Bet kokiu atveju, keista, kad manevrinis tempia keleivinį traukinį...
Ne kartą mačiau kaip į Šeštokus lenkišką keleivinį traukinį atitempia manevrinis šilumvežis SM42. Tikriausiai toks atitempia nuo Suvalkų (kiek žinau, šioje stotyje lokomotyvai keičiami).
Yra daug folmukų, kuriuose matyti kaip Lenkijos geležinkeliuose keleivinį traukinį tempia manevrinis SM42.
Lietuvoje tokia keleivinių traukinių trauka nepaplito. Kažkada labai seniai esu matęs Vilniaus geležinkelio stotyje stovintį traukinį į Druskininkus, o priekyje buvo prikabintas lyg tai ČME. Kažkiek anksčiau buvau matęs tą patį keleivinį traukinį (su vagonais iš Maskvos ir Sankt.Peterburgo) į Druskininkų stotį atitempiamą garvežio.
[LTU] Geležinkelių stebėjimai (Filmavimai)
Nėra temos apie filmavima geležinkelių, todėl manau butų puiku čia dėti video nuorodas filmuotų traukinių.
Pirmasis mano važiuojant iš N. Vilnios į Vilnių (Pajudama iš N.Vilnios)
gal kaikurie jau matyti taciau negalejau susilaikyti neidejas senai tokios temos reikejo. nuotraukos yra o video ne
- O amerikiečiai?
Pas mane šiuo metu irgi susikaupę šviežių, šiais metais filmuotų geležinkelio vaizdų, tačiau neturiu reikiamos įrangos persirašyti filmuotos medžiagos į kompiuterį. Todėl šiuo metu galiu pateikti peržiūrai senesnių (ir įdomesnių) kadrų:
Seno dažymo DR1A-289 (Turmantas - Vilnius) Naujosios Vilnios stotyje
Buvęs estų, o dabar BČ (Baltarusijos geležinkeliams) priklausantis šilumvežis su tranzitiniu traukiniu "Jantar" netoli Vilniaus stoties
BČ "Teplovoznaja klassika" TEP60-0630 su traukiniu Vilnius - Maskva
- O amerikiečiai?
Gal juokauji? B Panevėžys yra didžiausias Lietuvos miestas, neturintis normalaus keleivinio geležinkelių transporto. Pro Panevėžį kasdien pravažiuoja du dyzeliukai į Šiaulius ir du į Rokiškį. Mes net šiame forume minėjome, kad maršrutas Klaipėda - Peterburgas turėtų būti ne su persėdimu Vilniuje, o Daugpilyje (reikia maršruto Daugpilis - Panevėžys - Šiauliai - Klaipėda). Dabar Panevėžys daug vilčių deda į RailBaltica, bet pastaruoju metu daugėja signalų, kad ši vėžė eis tik nuo Lenkijos iki Kauno. P.S.: O šiaip elektriniai važiuoja tik iš Naujosios Vilnios į Kauną ir į Trakus.
prie ko cia panevezys ten net elektros linijos ner nutiesta ar yra ?
- O amerikiečiai?
Gal juokauji? B Panevėžys yra didžiausias Lietuvos miestas, neturintis normalaus keleivinio geležinkelių transporto. Pro Panevėžį kasdien pravažiuoja du dyzeliukai į Šiaulius ir du į Rokiškį. Mes net šiame forume minėjome, kad maršrutas Klaipėda - Peterburgas turėtų būti su persėdimu ne Vilniuje, o Daugpilyje (reikia maršruto Daugpilis - Panevėžys - Šiauliai - Klaipėda). Dabar Panevėžys daug vilčių deda į RailBaltica, bet pastaruoju metu daugėja signalų, kad ši vėžė eis tik nuo Lenkijos iki Kauno. P.S.: O šiaip elektriniai važiuoja tik iš Naujosios Vilnios į Kauną ir į Trakus.
Pranešimas kažkodėl pasikartojo. Ups, taip neturėjo būti...
Paskutinis taisė Wycka; 2008.10.22, 18:07.
Priežastis: Pasikartojimas
- O amerikiečiai?
- O amerikiečiai?
Comment