Parašė 2Pack
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LG bilietų pardavimas internetu ir kitos paslaugos
Collapse
X
-
Parašė 2Pack Rodyti pranešimąUž pavedimą (t.y. bilieto pirkimą internetu) imamas 1 Lt mokestis, taip kad kol pusė kaina - ok, bet jei vėliau perkant internetu bus taikoma tik standartinė 5 proc. nuolaida, tikrai geriau pirkti bilietą kasoje.
Comment
-
Parašė booraz Rodyti pranešimąPaysera galėtų įdiegti, tai ten tada nebūtų pervedimo mokesčio.
Comment
-
Šiek tiek įspūdžių.
Vakar važiavau vakariniu Vilnius-Klaipėda traukiniu iki Šiaulių. Laipinantis į traukinį, konduktorė elektroninių bilietų netikrino, sakė, patikrins, kai jau važiuosime. Kol iki manęs priėjo, jau traukinys buvo kažkur apie Jonavą, toks jausmas, kad, toli gražu, ne kiekvienas vagonas turi po savo atskirą skanerį. Bilietą turėjau telefone, pabandė 3 kartus nuskanuoti QR kodą, nepavyko. Taip ir likau važiuoti iki Šiaulių normaliai nepatikrintas.
Apie pačius bilietus. Pastebėjau, kad susidomėjimas tikrai nemažas. Nemažai žmonių turėjo ant A4 lapo atspausdintus bilietus, bet telefone, be manęs, tame pačiame vagone, bilieto daugiau niekas neturėjo.
P.S. Nemačiau, kad bandytų skanuoti atspausdintus bilietus, nors greta manęs sėdintis tokį turėjo, tikrai būčiau pastebėjęs. Toks jausmas, kad "validavo" įplėšimo būdu.
P.P.S Konduktorė sakė, kad rytiniame reise pavyko nuskanuoti telefone esančius bilietus ir nusistebėjo, kodėl dabar nebepavyksta.
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąNe LG kaltas. Taip yra todėl, kad bankai Lietuvoje neleidžia atsiskaityti kortelėmis Lietuvoje, kiša banklinkus, kad nereikėtų mokėti užsienio kontoroms, nereikėtų prisiimti atsakomybės jei prekė/paslauga nebus pateikta. Išnyko galutinai, kai Swedbank nudegė po LAL bankroto.
Parašė =GB= Rodyti pranešimąBent jau Barbora.lt leidžia atsiskaityti kreditine.
Parašė 2Pack Rodyti pranešimąUž pavedimą (t.y. bilieto pirkimą internetu) imamas 1 Lt mokestis, taip kad kol pusė kaina - ok, bet jei vėliau perkant internetu bus taikoma tik standartinė 5 proc. nuolaida, tikrai geriau pirkti bilietą kasoje.
Čia ne kažkoks ultra pigių paslaugų pirkimas, kuris ten visaip apaugęs mokesčiais, kad tik paslaugos kaina atrodytų kuo pigesnė. Tai normalios paslaugos pirkimas už normalią kainą.
Comment
-
Parašė nesekasi Rodyti pranešimą^^ Pateik prašau pavyzdį, kur yra "geroji verslo praktika", ir atsiskaitant internetu pardavėjas sumoka banko pavedimo mokestį.
O pavyzdžių galiu pateikti nemažai, bet tik ne iš Lietuvos, nes visi tie pavyzdžiai susiję su apmokėjimu pasinaudojant banko kortelėmis. Tiesiog visada tenka sumokėti lygiai tiek, kiek matau užrašyta pardavėjo (paslaugų teikėjo) internetiniame puslapyje ties žodžiais Galutinė kaina. Tuo tarpu atliekant pavedimą aš sumoku galutinę kainą matomą pardavėjo puslapyje ir kartu dar bankas nuo manęs nuskaito kažkiek už transakciją, ko pardavėjo puslapyje ir jo pateikiamoje sąskaitoje nesimato.
Comment
-
Prisipažinsiu - nei vienoj užsienio šaly nesu atsiskaitinėjęs banklinkais, nežinau, kokia sistema kokioj UK ar Italijoj.
Bet klausiu nors vieno konkretaus pavyzdžio iš Lietuvos - kuri kompanija yra sudariusi su banku sutartį, kad bankas neimtų vietinio pavedimo mokesčio, kai pervedinėji įmonei pinigus? Aš kiek esu pirkęs Lietuvoj kažką, tokio dalyko gyvenime nesu matęs.
Comment
-
Parašė nesekasi Rodyti pranešimąPrisipažinsiu - nei vienoj užsienio šaly nesu atsiskaitinėjęs banklinkais, nežinau, kokia sistema kokioj UK ar Italijoj.
Bet klausiu nors vieno konkretaus pavyzdžio iš Lietuvos - kuri kompanija yra sudariusi su banku sutartį, kad bankas neimtų vietinio pavedimo mokesčio, kai pervedinėji įmonei pinigus? Aš kiek esu pirkęs Lietuvoj kažką, tokio dalyko gyvenime nesu matęs.
Lietuvoje tokiu būdu esu mokėjęs irgi tik kelis kartus, kai nebuvo pasirinkimo, nes man tiesiog toks būdas labai nepriimtinas. O nepriimtinas dėl anksčiau išvardintų priežasčių.
O pavyzdžio kai nekainuotų pavedimas nepateiksių, nes tokio veikiausiai ir būti negali. Pavedimas apmokestinamas pagal banko sutartį su mokėtoju ir pinigų gavėjas tam įtakos neturi.
Dėl ir to kritikuoju galimybės atsiskaityti bankinėmis kortelėmis nebuvimą, nes tokia operacija nėra pavedimas ir papildomai pirkėjas nėra apmokestinamas.
Comment
-
O aš tik sakau, kad tai įprasta praktika Lietuvoje, ir čia LG kažkokia bloga verslo praktika kaltint negalima. Taip pat noriu priminti, kad net už įeinantį pavedimą, t.y. už tą banklinko turėjimą, jie moka kažkokį procentą. Aišku labai galimas dalykas, kad tas procentas mažesnis nei rinkos vidurkis, dėl to kad jie milžiniška kompanija, ir gali geresnes sąlygas išsiderėt, bet kad apskritai ir vartotojui pavedimo mokesčio nebūtų, tai jau ne jų kompetencija.
Išsiderėt sąlygas, kad nebūtų vietinio pavedimo mokesčio yra greičiau tavo darbdavio kompetencija, t.y. jis turi bankui sakyt - va kiek darbuotojų turiu, jiems visiems čia algas pervedu, prašau geras sąlygas jiems suteikt. Arba savo paties iniciatyva su banku susitart, tarkim SEBe pusantro euro per mėnesį planas yra, ir visi vietiniai nemokami bus. Arba būt pensininku, tada SEBas jokio mokesčio neims, o jei nesi pensininkas ir nenori pusantro euro mokėt, tai susirast tokį banką, kuriame vietiniai pavedimai nekainuoja. Ir tiek žinių.
O kad atsiskaitymo kortelėm reikia, tai nieks ir nesiginčyja manau.
Comment
-
Parašė nesekasi Rodyti pranešimąIšsiderėt sąlygas, kad nebūtų vietinio pavedimo mokesčio yra greičiau tavo darbdavio kompetencija, t.y. jis turi bankui sakyt - va kiek darbuotojų turiu, jiems visiems čia algas pervedu, prašau geras sąlygas jiems suteikt. Arba savo paties iniciatyva su banku susitart, tarkim SEBe pusantro euro per mėnesį planas yra, ir visi vietiniai nemokami bus. Arba būt pensininku, tada SEBas jokio mokesčio neims, o jei nesi pensininkas ir nenori pusantro euro mokėt, tai susirast tokį banką, kuriame vietiniai pavedimai nekainuoja. Ir tiek žinių.AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
Comment
-
Parašė booraz Rodyti pranešimąIr tai, kad banklinkai Lietuvoje popiuliaru, tai nereiškia, kad tai yra gerai. LG galėtų parodyti pavyzdį ir nedaryti tų banklinkų apskritai, tada būtų galima LG pagirti elgiantis pasaulietiškai.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąGaliu būti neteisus, bet prieš kelis metus mokant kortele lyg ir imdavo kažkiek procentų nuo sumos (2-3%). Ar aš kažką painiuoju?AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
Comment
-
Parašė sleader Rodyti pranešimąNa banklinkais užsienyje irgi nesu atsiskaitinėjęs, nes visų pirma tam reikia turėti el.paslaugų sutartį vietiniame banke. Ir šiaip nelabai pamenu ar kažkur netgi buvo tokia galimybė.
Lietuvoje tokiu būdu esu mokėjęs irgi tik kelis kartus, kai nebuvo pasirinkimo, nes man tiesiog toks būdas labai nepriimtinas. O nepriimtinas dėl anksčiau išvardintų priežasčių.
Bet kuriuo atveju pardavėjas moka bankui už kiekvieną mokėjimą banklinku. Ir kartais netgi visai nemažai (kiek tiksliai visada gali būti derybų objektas tarp konkretaus banko ir stambesnio pardavėjo). Dėl to pardavėjams apmokėjimas paprastu pavedimu daug naudingiau.kaip?
Comment
-
Parašė alm Rodyti pranešimąBanklinkai (www.ideal.nl) populiarūs Olandijoje. Jų geležinkelių puslapyje (www.ns.nl) tai atrodo vienintelis būdas mokėti už vietinius bilietus. Kortele galima mokėti tik atskirame puslapyje, kuris parduoda tarptautinius bilietus.
Bet kuriuo atveju pardavėjas moka bankui už kiekvieną mokėjimą banklinku. Ir kartais netgi visai nemažai (kiek tiksliai visada gali būti derybų objektas tarp konkretaus banko ir stambesnio pardavėjo). Dėl to pardavėjams apmokėjimas paprastu pavedimu daug naudingiau.
Comment
-
Parašė Salvijus Rodyti pranešimąĮsigijau bilietą Nr. 1242
Sistema susieta su lojalumo kortelėmis - įvedus atpažįsta pirkėją, tačiau prisijungti per e-paštą iškart nepavyko - teko persisiųsti laikiną slaptažodį.
Pačių bilietų neišsaugo profilyje, keliauja į el. paštą.
Comment
Comment