Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geležinkelio pervažos

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kas čia išvis per idiotizmas kelti klausimą:
    „Nesu kalta. Ne aš esu ta pavojinga – atvirkščiai, aš nukentėjau, nes grėsmė kilo man ir mano vaikams! Kas atsakytų, jei mus nublokštų traukinys?
    Turbūt visi supranta, kad atsakingas vairuotojas, kuris ......... šiuo atveju yra ta pati supermamytė. Žurnalistika dabar tokio žemo lygio, kad tiražuoja žmonių su protine negalia kliedesius.

Comment

Spoorwegovergang Carmiano-Magliano (I) // Railroad crossing // Passaggio a livello
      Spoorwegovergang Dolianova (I) // Railroad crossing // Passaggio a livello

Italai kylantį užtvarą supranta lygiai taip pat , bet čia italai ten įprasta per raudonas važiuoti

Bahnübergang Zerpenschleuse (DE) // Railroad Crossing // Bahnübergang
      Bahnübergang Stralsund (DE) // Railroad Crossing // Bahnübergang

Vokietijoje šviesoforas užgęsta su kylančiu užtvaru... tvarka yra tvarka...

Ir niekas jų nenulaužo... tad tokias situacijas galima būtų lengvai eliminuoti....

Comment

Parašė PredatorGTR Rodyti pranešimą
        Bahnübergang Zerpenschleuse (DE) // Railroad Crossing // Bahnübergang
        Bahnübergang Stralsund (DE) // Railroad Crossing // Bahnübergang

Vokietijoje šviesoforas užgęsta su kylančiu užtvaru... tvarka yra tvarka...

Ir niekas jų nenulaužo... tad tokias situacijas galima būtų lengvai eliminuoti....
        Tai ir pas mus panašiai viekianti sistema. Įprastai tie šviesoforai pilnai pasikėlus užtvarui užgesta. Reikėtų gal pažiūrėti ne per kiek pakėlus užtvarą užgesta šviesoforo signalas, o kiek prieš nusileidžiant užtvarams jis įsijungia.
        O jis pas mus įsijungė praktiškai beveik tiek pat laiko prieš nusileidžiant užtvarams (~14-15 s) kaip ir Vokietijoje. Tik čia taip sutapo, kad tik atsidarius pervažai, atvažiavo traukinys iš kitos pusės ir šviesoforai nenustojo mirgsėti, nes pervaža vėl užsidarė ir po ~15 s nuo užtvaro pasikėlimo jis vėl nusileido.
        Esminis dalykas, kad vairuojama pagal KET, o ket reikalauja sustoti prie raudono pervažos signalo, visiškai nepriklausomai kokia užtvaro padėtis, jis yra ar jo nėra ir kt.

Comment

Parašė sleader Rodyti pranešimą

Tai ir pas mus panašiai viekianti sistema. Įprastai tie šviesoforai pilnai pasikėlus užtvarui užgesta. Reikėtų gal pažiūrėti ne per kiek pakėlus užtvarą užgesta šviesoforo signalas, o kiek prieš nusileidžiant užtvarams jis įsijungia.
          O jis pas mus įsijungė praktiškai beveik tiek pat laiko prieš nusileidžiant užtvarams (~14-15 s) kaip ir Vokietijoje. Tik čia taip sutapo, kad tik atsidarius pervažai, atvažiavo traukinys iš kitos pusės ir šviesoforai nenustojo mirgsėti, nes pervaža vėl užsidarė ir po ~15 s nuo užtvaro pasikėlimo jis vėl nusileido.
          Esminis dalykas, kad vairuojama pagal KET, o ket reikalauja sustoti prie raudono pervažos signalo, visiškai nepriklausomai kokia užtvaro padėtis, jis yra ar jo nėra ir kt.
          Na nereik pritempinėti.... palyginus su ankstesniu buvusio straipsnio video skirtumas akivaizdus... pateiktose Vokietijos pervažose šviesoforas užgęsta po 1-2 sekundžių nuo kilimo pradžios, pas mus užgeso tik po 11 sek. Tai tikrai ne panašiai
          Vairuojant pagal KET teoriškai ir avarijos neturėtų vykti, bet kažkodėl papildomai diegiama daugybė saugumą didinančių sprendinių. Mano pateikti pavyzdžai rodo kad ne tik pas mus daroma tokia klaida. Niekas neteisina tokio važiavimo per raudoną, bet užuot tarkavę pagal pilną programą, apsiribotų bauda ir paleistų šviečiamųjų video per spaudą apie daromą klaidą. Bet juk lengviau bausti.... padaryti kaip Vokietijoje net nereik tikėtis... juk reljefas ne toks....

Comment

Na nereik pritempinėti.... palyginus su ankstesniu buvusio straipsnio video skirtumas akivaizdus... pateiktose Vokietijos pervažose šviesoforas užgęsta po 1-2 sekundžių nuo kilimo pradžios, pas mus užgeso tik po 11 sek. Tai tikrai ne panašiai
            Vairuojant pagal KET teoriškai ir avarijos neturėtų vykti, bet kažkodėl papildomai diegiama daugybė saugumą didinančių sprendinių. Mano pateikti pavyzdžai rodo kad ne tik pas mus daroma tokia klaida. Niekas neteisina tokio važiavimo per raudoną, bet užuot tarkavę pagal pilną programą, apsiribotų bauda ir paleistų šviečiamųjų video per spaudą apie daromą klaidą. Bet juk lengviau bausti.... padaryti kaip Vokietijoje net nereik tikėtis... juk reljefas ne toks....
            Čia mes tą patį video žiūrėjom? Ten šviesoforas po jokių 11 s neužgeso, o po 14 s nuo užtvaro atsidarymo jis vėl užsidarė dėl kita kryptimi važiuojančio traukinio. Nelabai žinau tada apie kokį video tamsta kalba.

Comment

Čia mes tą patį video žiūrėjom? Ten šviesoforas po jokių 11 s neužgeso, o po 14 s nuo užtvaro atsidarymo jis vėl užsidarė dėl kita kryptimi važiuojančio traukinio. Nelabai žinau tada apie kokį video tamsta kalba.
              Tamsta atidžiau skaityk... apie ankstesnį video prieš šitą aptariamą

Comment

Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
                Bet, kaip sakė gynybinio vairavimo ekspertas:
                Kažkokia manija bent tris kartus per dieną prisiminti mane, net jei nedalyvauju diskusijoje.
                Ir iš kur pas patį tas idiotiškas įprotis dėti kitiems į burną tai, ko nebuvo sakyta.

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                Bet koks tamsta vis dėlto negatyvus ir piktas žmogus, pastebiu jau kelioliktą kartą. Net gėda, kad iš tų pačių kraštų.
                Paskutinis taisė Romas; Vakar, 17:40.

Comment

Parašė Romas Rodyti pranešimą
                  Ir kur pas patį tas idiotiškas įprotis dėti į burną kitries tai ko nebuvo sakyta.
                  Tai, kad nieko dėta nebuvo - pacituota konkreti pranešimo dalis.

Comment

... ir pripaišytos kažkokios paties fantazijos iš feisbuko.

Ir iš kur pas patį tiek negatyvo ir noro taškytis purvais?

Comment

Grįžtant į temą.
                      Kužių - Telšių geležinkelis nutiestas 1926 m., o Telšių - kretingos - 1932 metais

Fotografas Józef Perkowski (1896 - 1940)
                      Peizažas su pervaža XX a. 4-as dešimtmetis.

Žemaičių muziejus „Alka“, inv. Nr. ŽAM P-FN 15603
                      https://www.limis.lt/valuables/e/806116/37699297

Žemaičių muziejus „Alka“, inv. Nr. ŽAM P-FN 156604
                      https://www.limis.lt/valuables/e/806116/37699583

Comment

Tamsta atidžiau skaityk... apie ankstesnį video prieš šitą aptariamą
                        Tai prie ko tada komentaras į mano pusę, kad aš kažką pritempinėju, jei tamsta analizuoja kažkokį kitą video, kurio nei aš mačiau, nei kažką komentavau dėl jo? Aptariame konkrečią situaciją, kur vairuotoja akivaizdžiai neteisi ir elgėsi pavojingai. Kaip tik bandymai pateisinti jos elgesį kažkokiais užtvaro judėjimo sistemingumais yra pritempinėjimas.

Comment

Tai prie ko tada komentaras į mano pusę, kad aš kažką pritempinėju, jei tamsta analizuoja kažkokį kitą video, kurio nei aš mačiau, nei kažką komentavau dėl jo? Aptariame konkrečią situaciją, kur vairuotoja akivaizdžiai neteisi ir elgėsi pavojingai. Kaip tik bandymai pateisinti jos elgesį kažkokiais užtvaro judėjimo sistemingumais yra pritempinėjimas.
                          Na tiesiog maniau, kad seki temą... prieš tai konfliktinė situacija buvo aprašyta #183
                          Sakei, kad sistema veikia panašiai... todėl ir komentaras apie pritempinėjimą buvo, bet ne esmė. Dar pažiūrėjau Prancūzija, kaip Vokietija Trespass at Beau-Marais Railway Crossing, Hauts-de-France, Austrijoje kaip pas mus...
                          Tiesiog man labiau patiktų vokiškas variantas, kur nėra palikta net teorinės galimybės padaryti nusižengimą pravažiavus traukiniui...

Comment

Turbūt todėl, kad komentuojate dalį, kur kiti video irgi buvo minėtame straipsnyje.
                            Kur šviesaforai akivaizdžiai ilgą laiką neužgęsta net ir jau pilnai pakilus užtvarui ir nebesant jokių antrų važiuojančių traukinių arti.

Comment

~10 sekundžių yra ilgas laikas?

Comment

~10 sekundžių yra ilgas laikas?
                                Dar papildomai po to kai per 13s pilnai pasikelia? Nežiūrėjau kitų linkų, bet aukščiau diskutavote, kad Vokietijoje apskritai per sekundes užgęsta.

Comment

Matai, geležinkelis yra šiek tiek daugiau saugumo reikalaujanti vieta nei tiesiog sankryža. Ir dažnu atveju taisyklės ten rašytos krauju.
                                  Better safe than sorry.

Comment

Matai, geležinkelis yra šiek tiek daugiau saugumo reikalaujanti vieta nei tiesiog sankryža. Ir dažnu atveju taisyklės ten rašytos krauju.
                                    Better safe than sorry.
                                    Tai manau tarpą nukėlus iki pradedant jo pakėlimą gautum automatiškai daugiau saugumo tame procese, dar geresnio rezultato norint? Laikotarpis sekundžių išeitų identiškas, tiems kur tai pvz pažeista ar kokiems avariniams atvejams, o tiesiog užlaikymą darant ilgesniu iki kylant užtvarai, vietoj dabartinio tarpo po užtvaros pakėlimo.

Man dar vistiek neaišku kaip yra kitur ES su incidentų skaičiais?

Comment

Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
                                      Man dar vistiek neaišku kaip yra kitur ES su incidentų skaičiais?
                                      Pabandžiau surasti kažką, bet Eurostat'e yra tik absoliutūs skaičiai, nekoreguoti traukinių važiavimo kiekiui, o traukinių važiavimo kiekio statistikose arba trūksta duomenų daugumai šalių, arba kažkokios nesamonės (nulis šansų kad Moldovoje daugiausia traukinių o Vokietijoje mažiausiai važiuoja)

Comment

Na tiesiog maniau, kad seki temą... prieš tai konfliktinė situacija buvo aprašyta #183
                                        Sakei, kad sistema veikia panašiai... todėl ir komentaras apie pritempinėjimą buvo, bet ne esmė. Dar pažiūrėjau Prancūzija, kaip Vokietija Trespass at Beau-Marais Railway Crossing, Hauts-de-France, Austrijoje kaip pas mus...
                                        Tiesiog man labiau patiktų vokiškas variantas, kur nėra palikta net teorinės galimybės padaryti nusižengimą pravažiavus traukiniui...
                                        Pradžioje perskaitęs, supratau kad buvo kalba jog šviesoforas išsijungia tik x sekundžių po užtvaro pakėlimo Mano klaida.
                                        Šiaip sakyčiau pas mus labai logiškai ir tvarkingai viskas įrengta, galima sakyti net pavyzdingai, kai šviesoforas užgęsta tik pakilus užtvarui ir praktiškai iškart.
                                        Tik man nesuprantamas traktavimas, kad reikia naikinti galimybes padaryti pažeidimą. Gal tiesiog reikia nesirauti į tą pervažą dar judant užtvarui? Pakilo ir važiuoji, nes lygiagrečiai ir užgęsta tas šviesoforas. Jeigu būtų kaip Nyderlanduose, kai pakilo ir dar žybsi ten keletą sekundžių, gal ir būtų galima sakyti, kad be reikalo žybsi ir neapdairiai žmogus tiesiog suklydo.

Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
                                        Turbūt todėl, kad komentuojate dalį, kur kiti video irgi buvo minėtame straipsnyje.

Kur šviesaforai akivaizdžiai ilgą laiką neužgęsta net ir jau pilnai pakilus užtvarui ir nebesant jokių antrų važiuojančių traukinių arti.
                                        Neužgęsta, nes žr. mano ankstesnį komentarą.
                                        Įprastinėmis sąlygomis veikia taip: Geležinkelio pervaža: dažna vairuotojų klaida | Video | 15min.lt
                                        T.y. šviesoforas užgęsta per ~1s kai užtvaras pasiekia galutinį savo tašką. Užtvaro judėjimo momento negalima pavadinti "užtvaras jau pasikėlė".

Comment

apie šviesoforų pervažoje įsižiebimą ir vairuotojų laukimo laiką.

tai skaičiuojama. laikas nuo šviesoforo įsižiebimo iki traukinio pasirodymo turi būti toks, kad ilgiausia Lietuvoje leidžiama mašina (berods 24 metrai), spėtų išvažiuoti iš pilnai iš pervažos važiuodama 8km/h greičiu. techniškai nieko baisaus, bet skaičiuojamas maksimalus leistinas traukinio greitis, kuriuo paprastai važiuoja keleiviniai traukiniai, o va jei važiuoja gerokai lėtesnis prekinis traukinys - laukti tenka gerokai ilgiau.

Comment

Working...
                                          X