Mano fotodebiutas. Kadangi šiandien neturėjau ko veikti, nusprendžiau pasivažineti traukiniu iš Marijampolės i Šeštokus ir atgal. Už nuotraukų ir aprašymų netobulumą iš karto atsiprašau.
Ižangai - Marijampoles geležinkelio stotis (negalima nenufotografuoti). Šiandien joje ar prie jos vyko kažkokie smulkus statybos darbai. Vaikšciojo LG darbuotojai dažuotais kombinezonais.:
Šalia - pagalbinis pastatas, taip pat labai gražus ir stilingas:
Stoties keliai pietų (Šeštokų) kryptimi:
Marijampolės manevrinis šilumvežis TEM2 2719:
Viename iš kelių stovi M62K 1597.
Jis čia atitempė keletą skaldos ir vieną keleivinį vagoną remonto darbams Marijampolės stotyje.
Atvažiuoja DR1AM:
Keleivių išlipo gal apie 30, įlipom keturiese. Važiavau prikabinamame vagone, kuris, visai tinka ir miegoti sostinės įspūdžių išvargintai simpatiškai turistei. Be manęs šiame vagone važiavo dar 20 žmonių.
Kalvarijos geležinkelio stotis Jungėnų kaime. Išlipo 4 keleiviai, niekas neįlipo.
Iki Šeštokų stoties fotografuoti kaip ir nemačiau ką. Beje, likus maždaug 5km iki Šeštokų, šalia kelio pastebėjau railfaną fotografuojantį mano traukinį. Tikėkimės jis taip pat šio forumo dalyvis ir išvysime ir jo nuotraukų.
Šeštokų geležinkelio stotis:
Šeštokų minidepas:
Kolegos pasisveikino ir kolega iš Lenkijos pradėjo judėti link kito savo traukinio galo:
Iešmų perjungimas ne per daug automatizuotas:
Pasirodo traukiniai ne man vienam siejasi su romantika:
Lygiai 15.00 išvažiavom atgal. Dabar vagone sėdėjom jau tik šešiese, Kalvarijoj įlipo 3 vaikai. Marijampolėje įlipo daugiau, gal 20 žmonių.
Lenkai vis dar tampo visą sąstatą... Nuostolius generuoja. Naktinį PKP IC autobusą Vilnius - Varšuva nuo spalio 4 d. panaikins. Gal ruošiasi ir traukinį naikint... Dėl nuostolių ir blogų santykių...
Bet reikia greito interneto. Net jei jis ir greitas, on-line įrankiai veikia gan lėtai ir didesnio kiekio nuotraukų apdorojimas (o tai gali būti kelios dešimtys megabaitų) užtruks ilgiau nei su programa. Be to vien tik sumažinti nuotraukų nepakanka. Dažnai reikia "pasukti horizontą", apkarpyti, pašviesinti ar pakoreguoti spalvas ir t.t.
„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment