Rugsėjo 26 d.(penktadienį) nuo 11 val. Naujos siauruko geležinkelio stoties atidarymas Panevėžyje.
Rugsėjo 27 d. (šeštadienį) 11:00 val. Siauruko gimtadienio traukinys į Rekstino mišką išvyksta iš Siauruko Naujosios stoties Panevėžyje (S.Kerbedžio g. 9).
Iš septyniolikos Europos šalių į Ventspilį suvažiavę siaurojo geležinkelio muziejininkai, gamyklų atstovai ir šiaip fanai vienbalsiai nusprendė 2016 m. 26–ąjį Europos siaurųjų geležinkelių festivalį surengti Panevėžyje.
Tikimasi, kad į Aukštaitijos sostinę suvažiuos "siauruko" entuziastų bent iš 20-ies Europos bei kaimyninių šalių, Rusijos, Baltarusijos - viso per 200 žmonių.
Vienu metu LG skelbė aukcijoną, dėl Panevėžys - Biržai ruožo. Mano manymu, kažkas jį vis gi nupirko. Tačiau kas nupirko, nėra aišku, nors aš turiu savų variantų.
Vasario 16 d., rytojaus dieną po Užgavėnių traukinio į Rekstino mišką, internete siaurukas.eu pasmalsavau, kada numatomas kitas šventinis traukinys. Paskelbta dar nebuvo nieko. O vasario 19 d. vakarą radau informaciją apie Kovo 11-osios kelionę iš Panevėžio į Troškūnus ir prierašą, kad bilieiai išparduoti.
Matyt, šventinės kelionės siauruku yra superpopuliarios, ir neatsitiktinai pasvajojame apie Biržų kryptimi.
O kodėl iš Anykščių būna? Panevėžys didelis miestas. Bent per mėnesį kartą ar du vasarą galėtų. O tai dabar iš Panevėžio beveik nevažiuojama, nebent užsakomaisiais reisais.
matai, aš kažkada sakiau apie must see sukūrimą. Šiuo atveju Anykščiuose tiršta turistų, tad dar viena pramoga super. Kas liečia Panevėžį - važiuoti į vieną pusę 1,5 valandos ir atgal tiek pat - nuobodu. O reisai iš Panevėžio yra, vienas ar du tikrai per mėnesį.
Tarp Panevėžio ir Anykščių - kur kas rečiau. Iš Panevėžio dažniau atsitiktiniai reisai kelias stoteles. Čia jau siaurojo geležinkelio vadovų galvas turėtų skaudėti, kaip pritraukti ir kuo sudominti. Nes joti visą laiką ant dviejų maršrutų iš Anykščių arkliuko irgi amžinai neišeis.
Comment