Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rail Baltica II

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    "Teks skubiai pastatyti geležinkelio magistralę Maskva-Naujieji Vasiukai..." © Grosmeisteris O. Benderis

    Comment


      Latvijos ministras: turi būti metams įšaldytas „Rail Baltica“ projektas https://www.delfi.lt/verslas/transpo...ktas-120056453

      Latvija negali sau leisti „Rail Baltica“ projekto, todėl jį reikia metams įšaldyti, kad būtų išspręsti visi finansiniai klausimai, pareiškė interviu naujienų agentūrai LETA šalies žemės ūkio ministras Armandas Krauzė. Jis pažymėjo, kad neteisinga planuoti „Rail Baltica“ projektą valstybiniu lygiu. Anksčiau buvo planuojama, kad projekto sąnaudos sudarys 1,9 mlrd. eurų, o dabar prognozuojama, kad jos sieks apie 10 mlrd. eurų. „Žinoma, yra infliacija, bet akivaizdu, kad projektas nebuvo deramai planuojamas ir propaguojamas. Aš nesuprantu, kaip dabar galima pritarti beveik 10 mlrd. eurų išlaidoms. Galbūt daugelis gyventojų svajojo, kad mes Rygoje įlipsime į traukinį ir išlipsime Berlyne, bet dabar mes suprantame, kad sėsti į traukinį teks Salaspilyje. 10 mlrd. eurų! Latvija neturi pinigų, bet niekas negali atvirai pasakyti, kad mes „Rail Baltica“ projekto apskritai negalime sau leisti“, – pabrėžė A. Krauzė.
      Ministras ypač pažymėjo, kad Latvija projektui negali skirti tokių pinigų iš biudžeto ir turi imti paskolą. Briuselis iš pradžių žadėjo finansuoti 85 proc. projekto, tačiau dabar galima daryti išvadą, kad realus finansavimas bus gerokai mažesnis ir gali nutikti priešingai: Briuselis skirs 15 proc., o 85 proc. turės padengti Latvija.
      „Jei neturime pinigų, tai neperkame prabangos prekių nei sau, nei namams, nei šeimai. Šiuo atveju sėdime medinėje daržinėje ir svajojame, kad turėsime rūmus, kad mums kažkas duos milijardus šių rūmų statybai“, – pažymėjo ministras.
      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        Kažkaip nestebina, latviam sunkiai sekasi su infrastruktūra anyway. Reik dabar tikėtis, kad pas mus bus nešaldoma

        Comment


          Čia kaip suprantu ministras tik šiaip panikuoja dėl vaizdo, pinigų bus tiek kiek reikia, ar ne VLR ir John?

          Comment


            Juk svarbiau stotims pinigus ištaškyt nei bėgius nusitiest. O kad galų gale liks ir be bėgių, ir su griaučiais centre bei prie oro uosto, tai nesvarbu.

            Comment


              Kad 1-os dar pilnai neuzbaige
              When a man lies, he murders some part of the world

              Comment


                Nereikia pamiršti, kad tai žemės ūkio ministras Armandas Krauzė. Latvijoje vyksta arši konkurencija valdančiosios koalicijos viduje. Tikrai nenuostabu, kad konkuruojančios partijos ministras, vadovaujantis visiškai su transportu nesusijusiai sryčiai, leidžia sau tokius pareiškimus. Bet jie taip ir liks tik pareiškimai. Į ką reikia kreipti dėmesį, tai į transporto ir finansų ministrų, premjerės pareiškimus ir pasisakymus.

                Comment


                  Parašė Palpatine Rodyti pranešimą
                  Kažkaip nestebina, latviam sunkiai sekasi su infrastruktūra anyway. Reik dabar tikėtis, kad pas mus bus nešaldoma
                  Pas mus Jonavos tiltas de facto įšaldytas buvo porą metų. Kaunas-Vilnius įšaldytas, o Kaunas-Lenkija katastrofiškai vėluoja net nuo naujos pavėlintos 2030 deadline. Tai kaip čia pasakius dėl to neįšaldymo. Tiesiog bet kokia kaina tai nėra oficialiai deklaruojama, nors projektas yra nuvažiavęs nuo bėgių ir šiuo metu nejudėdamas guli griovyje, vaizdžiai tariant.

                  Comment


                    DKL
                    Gal tamsta ir teisus, bet gali būti ir taip, kad pagrindiniai negali skelbti baisios tiesos. Nes prisistatė stočių pagal devizą "pinigų bus kiek reikia", o dabar nebeaišku kaip pabaigti. Opozicija/konkurentai tam ir yra kad keltų problemas į viešumą.

                    Comment

                    Working...
                    X