Radau 1937m. plane parodytą kažką panašaus į bėgius. Jei tai bėgiai tai jie parodyti pakloti ratu aplink pilį. Juoda linija pažymėjau 60cm buvusius bėgius (iš XXa pradžios žemėlapių.)
Jei jau buvo linija pro pilį, tai greičiausiai ji buvo naudojama, tiltų ar krantinių statybos, grunto pervežimui.
Visa tai tik prielaidos, daug įdomesni būtų faktai.
Kuo remiamasi, jog plane pažymėta linija yra gelžkeliukas, o ne, pavz., teritorijos ribos? Versija "taip atrodo", nes MAN taip atrodo, švelniai tariant, nėra įtikima. Tarp pilies ir šv.Jurgio bažnyčios yra nemažas griovys, kitados sklidinas vandens. Kokiems tikslams vagonėlius stumti per tą "duobę"? (Čia mano versija).
Paskutinis taisė jRamke; 2010.01.17, 20:26.
Priežastis: Įkeltas žemėlapio fragmentas
Beskaitant kitų forumiečių tekstus, atradau tokį Freimq'u posta (cituoju tik dalį):
"Kauno senosios pilies tolimesnis naikinimas buvo tik tuomet sustabdytas, kai Kauno Miesto Savivaldybė pradėjo ją tvarkyti: 1930 m. išpirko, sumokėjus buv. savininkams 300.000 litu ir nugriovė senas lūšnas, pašalino gruza. likusius nuo pilies akmenis ir plytas suvežė į nuošalią vietą ir pagaliau, nors ir iš dalies užtvėrė tvorą, panaudojus tam reikalui Kauno tvirtovės geležį[...]"
(žiur. tema "Kaunas", potemis "Statomas Kauno pilies atstatymas", #533)
Panašu į tai, jog bėgiai ir buvo nutiesti tam "gruzui" - akmenims ir plytoms suvežti į nuošalią vietą..."
Na, man jau klausimų čia nebekyla. Puiku, Freimq.
Prie Kauno esančios Ežerėlio stoties vaizdas. Matyt nuotrauka daryta siaurojo geležinkelio klestėjimo laikais ~1973 m. Matosi traukinuko maršruto Kazlų Rūda- Ežerėlis keleiviai. Antrame plane (kairėje)matosi vietinų "Drezina" vadinta transporto priemonė.
Apžiūrint dalį Ukmergės - Jonavos ruožo buvo apžiūrėti du 600 mm krovininiai vagonėliai. Vienas Smarkiai paveiktas korozijos, o kitas paverstas sandėliuku.
Savaitgalį aplankiau Ukmergės buvusia siaurojo geležinkelio stotį. Visi pastatai išsidalinti. Stoties pastatas apgailėtino stovio. Atvaizdas Atvaizdas Atvaizdas
Manau būtų naudinga nurodyti Ukmergės buvusios siaurojo geležinkelio stoties adresą ar padėtį žemėlapyje Kažin, kokia trasa ėjo bėgiai per patį Ukmergės miestą?
Comment