Parašė alga
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus viešasis transportas
Collapse
X
-
Be tinkamos infrastruktūros tvarkaraščių nepataisysi. O šiaip pats turbūt niekada nesu matęs piko metu dėl tvarkaraščio ištempimo per anksti atvažiavusio autobuso. Tik Antakalnyje kai gyvenau nuolat pasitaikydavo tokie bajeriai, kad kiekvieną rytą troleibusai iš Plytinės/Antakalnio žiedo išvažiuodavo 3 minutėm anksčiau ir išlaikydavo tokį skubėjimą, kad pastovėję prie Šilo tilto ir Olandų žiedo bent kiek mažiau vėluotų.
Bet nesakau, kad vairuotojai visada nekalti. Absurdas, kad 13 minučių vėluojančio autobuso vairuotojas turi laiko parodyti man rankų gestą ir palaukti kol pereisiu prie vidurinių durų – užuot atidaręs priekines.Paskutinis taisė lanxtot; 2025.03.24, 22:42.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimąTai vis tiek nepateisina to, kad grafikai ištempti. Drąsiai galima 10-15% laiko kirpti.
Galvoti galima bet ką.
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Reiškia nesinaudojote naktinių VT. Dažniausiai jis ne tuščias, o per šventes iš viso kaip silkės važiuoja, nors ir važiuoja kas 12-15 min vietoj tų valandinių tarpų.
Comment
-
Parašė Justiakas Rodyti pranešimą
Kai tadžikai ir uzbekai boltuoja už kelis eurus, naktiniai autobusai, kurie važiuoja kartą per valandą, prarado aktualumą.
P.S. Dėl kelių eurų tai perlenkėte, aš pvz praeitą kartą nuo Rotušės iki Antakalnio sumokėjau 13 eur. Aš sau galiu leisti, bet jaunimui, kurių didžioji dalis kaip tik leidžia laiką mieste, tikrai per brangu.
Comment
-
Pastaruoju metu gatvėse visus 2018-2020 metų MAN autobusus matau su gynybinėmis sienomis. Kai kuriuose matosi papildomi mod'ai, kaip pledų uždėjimas ar plevėlių užklijavimas ant stiklų. Senesniuose MAN autobusuose taip pat sumontavo sienas, bet panašu, kad iš senesnių autobusų, nes yra su kilimais arba pinigų dėtuvėmis. Per mėnesiuką VVT susimontavo, įdomu, kiek tai kainavo?
Vairuotojai matyt labai patenkinti, gali kalbėtis nematomi keleivių telefonais, klausytis rusiškos muzikos, neatidarinėti pirmų durų, nes nesimato per barikadą keleivių po dešine ranka.
Per mėnesį laiko parašiau apie 10 pranešimų, būtent su MAN autobusais, jog neatidarinėja pirmų durų, tai tiesiog taisyklė, barikaduoti - neatidarinėja. Visų atsakymai buvo, kad perduos įspėjimą vairuotojui, bet absoliučoai niekas nepakito: https://tvarkaumiesta.lt/pranesimai/416398
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
Na pirmiausiai, mūsų naktinis VT buvo labiau dėl pliuso, nes važiuodavo labai retai ir normaliai nepadengdavo rajonų. Jei padarytų kaip toje pačioje Prahoje, kur naktiniai puikiai padengia visą miestą ir važinėja kas 15-20 min (yra netgi naktiniai tramvajai, nakčiai iš transporto stabdomas tik metro), tai tikrai žmonės naudotųsi. Nes dabar taip, visi prisitaikė kad vakarėlius reikia pabaigti 23h, kad spėti į paskutinį normalų autobusą/troleibusą. O po 23h didžioji dalis miesto išmiršta.
P.S. Dėl kelių eurų tai perlenkėte, aš pvz praeitą kartą nuo Rotušės iki Antakalnio sumokėjau 13 eur. Aš sau galiu leisti, bet jaunimui, kurių didžioji dalis kaip tik leidžia laiką mieste, tikrai per brangu.
Comment
-
Jeigu važiuotų dažnai ir patogiais maršrutais, tai kažkas gal ir pasinaudotų. Dabar nelabai yra prasmės. Neseniai važiavau iš centro Bolt į miegamuosius rajonus naktį, mokėjau 9-11 EUR. Vienas kokteilis bare. Dviese važiuojant gausis 4-6 EUR.
Comment
-
Jeigu važiuotų dažnai ir patogiais maršrutais, tai kažkas gal ir pasinaudotų. Dabar nelabai yra prasmės.
Neseniai važiavau iš centro Bolt į miegamuosius rajonus naktį, mokėjau 9-11 EUR. Vienas kokteilis bare. Dviese važiuojant gausis 4-6 EUR.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimąSavanorių pr. tarp Gerosios Vilties/Savanorių pr. sankryžos ir Žemaitės/V. Pietario/Savanorių pr. sankryžos nutrintos A juostos iš abiejų gatvės pusių.
Informuojame, kad Savanorių pr. viešojo transporto eismo juostos yra per siauros. Šiuo metu vyksta Savanorių pr. nuo žiedinės sankryžos iki J. Basanavičiaus g. projektavimo darbai. Šios gatvės dalies sutvarkymas galėtų būti 2026 metais.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė Kaid Rodyti pranešimą
Esu gavęs atsakymą dėl Savanorių pr. A juostų:
Comment
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Tai ką jie metams taip paliks? Tai kaput bus.
Comment
-
Parašė Kaid Rodyti pranešimą
Informuojame, kad Savanorių pr. viešojo transporto eismo juostos yra per siauros. Šiuo metu vyksta Savanorių pr. nuo žiedinės sankryžos iki J. Basanavičiaus g. projektavimo darbai. Šios gatvės dalies sutvarkymas galėtų būti 2026 metais.
Lietuva visiems.
Comment
-
Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
Tai taip ir reikia formuoti klausimą, kad reikia normalaus naktinio viešojo transporto, kad juo kažkas naudotųsi. O ne nustekenti naktinį iki to lygio kad juo niekas nesinaudoja (nes paprasčiausiai nepatogu), o tada tipo visai atsisakom, nes niekas gi nesinaudoja.
Jūs svarstote kaip dirbantis (ir greičiausiai, neblogai uždirbantis) žmogus, kuris tuo naudojasi retkarčiais. Tada taip, galima paimti taksą. Bet jeigu mes kalbame apie jaunimą, jiems tie 11-13 eur (jei važiuoji vienas, o tokie dažniausiai po vieną ir gyvena), yra dideli pinigai. Net aš, taip pat dirbantis ir uždirbantis, vasaromis pagailiu mokėti tuos 13 eur iki namų ir verčiau pasirenku valandą pasivaikščioti, o ką kalbėti apie moksleivius/studentus.
Comment
-
Jeigu paleisim dažnai važiuojančius normaliais maršrutais naktinius autobusus, jie ir taip važinės pustuščiai, plius Bolt tada dar pigiau veš, kas dar paskatins tuštėjimą. Tiesiog nėra tiek daug važiuotojų ir alternatyvos pakankamai pigios.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Galima ir įprastus autobusus užraukt. Nėra tiek daug važiuotojų ir alternatyvos pakankamai pigios.
Comment
-
Tiesiog nėra tiek daug važiuotojų
ir alternatyvos pakankamai pigios.
P.S. Naktiniems iš viso, turėtų galioti tie patys bilietai, kaip normaliam transportui. Kaip Prahoje, Varšuvoje ir kituose normaliuose miestuose.
Comment
-
Kai kuriuos maršrutus gal ir verta. Kuriais aš važiuoju - pilni žmonių.
Comment
Comment