Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvorelės

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė MindesAcc Rodyti pranešimą
    Nezinau ar tinkama forumo tema ar ne, bet gal kas gali man paaiskinti kodel cia toks Lietuvoje trendas atsirado uzdarineti gatves visokiais slagbaumais ir tvorom? Sita nuotrauka is Kauno rajono.

Click image for larger version  Name:	Screenshot 2025-06-20 092754.png Views:	34 Size:	2,51 MB ID:	2206477
    Kažkiek atbaido kandžiulnikus kurie bando įžiūrėt kas ką kieme paliko be priežiūros ir gal dar vartų neužsidarė. Kaimo FB dažnai būna postų apie tokius slampinėjančius/važinėjančius, kurie juos užkalbinus tepa slides, o bandant fotkint slepia mašinų numerius.

Mane irgi užknisa šita mada, bet logiką suprantu. Viena vertus asmeniškai su kandžiulnikų probelma nesusidūriau, kita vertus mano gatvelėj irgi šlagbaumas stovi dėl kaimynų iniciatyvos, tal gal dėl to ir nesusiduriu.

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Kažkiek atbaido kandžiulnikus kurie bando įžiūrėt kas ką kieme paliko be priežiūros ir gal dar vartų neužsidarė. Kaimo FB dažnai būna postų apie tokius slampinėjančius/važinėjančius, kurie juos užkalbinus tepa slides, o bandant fotkint slepia mašinų numerius.

Mane irgi užknisa šita mada, bet logiką suprantu. Viena vertus asmeniškai su kandžiulnikų probelma nesusidūriau, kita vertus mano gatvelėj irgi šlagbaumas stovi dėl kaimynų iniciatyvos, tal gal dėl to ir nesusiduriu.
      O cia legalu tiesiog paiimti ir gatve uzsibarikuoti taip?

As dabar gyvenu Vokietijoje, nusipirkom nama nesenai ir cia absoluciai niekas jokiu tvoru net neturi aplink savo kiemus. As ir kaimynai visus savo lauko baldus, grilius ir tt tiesiog paliekam lauke be jokiu tvoru. Keista matyti kad ten zmones taip nesaugiau jauciasi kad net visus kvartalus turi apsitverti ir tuo paciu dar ir savo kiemus atskirai kad jaustusi saugus. Primena kaip buvau Pietu Afrikoje ir Kenijoje. Ten zmones kurie turi pinigu gated communities gyvena yra ir dar tuo paciu visi su elektrinem tvorom ar dar kokius stiklu sukes ant tvoru pribetonuoja kad niekas neperliptu tvoru.

Comment

Kalbant apie tvoras, tai ir problema miegamuosiuose rajonuose. Neretai daugiabučiai pasistato tvoras aplinkui save, tad neretai, kelias pėsčiomis tampa daug ilgesnis. Dar blogiau kai miegamuosiuose rajonuose, tarp daugiabučių, kas nors pasistato namelį, ir užblokuoja pesčiūjių maršrutus.

Pavyzdys. Žmogus norintis nueti į šalia esantį nama, turi pražygiuoti virš puse kilometro, dėl užtvertos teritorijos ( pažymėta oranžinia ).
        Click image for larger version

Name:	tvoros wt.png
Views:	306
Size:	1,83 MB
ID:	2206496

Kitas pavyzdys, šį kartą netgi sovietmečių statybos kvartalas užsitvėres, bei dalis užtverta dėl darželio, nors tas suprantama.

Name:	tvoros wt2.png
Views:	296
Size:	2,03 MB
ID:	2206497

Tikriausiai pats blogiausias pavyzdys. Mokiniams, kad nueti nuo pradinės mokyklos iki autobusų stotelės, kuri tiesia linija yra už vos 200m, reikia nužygiuoti 600m.

Name:	tvoros wt3.png
Views:	305
Size:	2,46 MB
ID:	2206498

Tokiose vietose tikriausiai geriausias sprendimas būtų padaryti siaurus takelius tarp namų, tačiau Kaune tokio sprendimo neesu mates.

Comment

Šiuolaikinis kandžiulnikas apsižiūri su dronu, o pėsčių vagių šlagbaumas nestabdo. Tiesą sakant ir mašinuotų nestabdo, nes su dronu užmačius gerą laimikį negaila bus kiaurai pravažiuoti.

Comment

As dabar gyvenu Vokietijoje, nusipirkom nama nesenai ir cia absoluciai niekas jokiu tvoru net neturi aplink savo kiemus. As ir kaimynai visus savo lauko baldus, grilius ir tt tiesiog paliekam lauke be jokiu tvoru. Keista matyti kad ten zmones taip nesaugiau jauciasi kad net visus kvartalus turi apsitverti ir tuo paciu dar ir savo kiemus atskirai kad jaustusi saugus. Primena kaip buvau Pietu Afrikoje ir Kenijoje. Ten zmones kurie turi pinigu gated communities gyvena yra ir dar tuo paciu visi su elektrinem tvorom ar dar kokius stiklu sukes ant tvoru pribetonuoja kad niekas neperliptu tvoru.
            Nežinau kokioje tu ten Vokietijoje nusipirkai namą, bet kur aš būdavau Vokietijoje, tai vien aklinos tvoros visur, tiesa jos apaugusios zaliaja augmenija ir viduje nieko nesimato. O lt, tai taip pat darosi zmones tvoras, nes pvz as nenoriu, kad man kiekvienas pravaziuojantis spoksotu ka as turiu kieme arba ka as veiku tuo metu. Buna dar suletintai marsrutuojaciu su masinom ir zvalgosi i kiemus ir namus visokie prasalaiciai, tai zmones ir slagbaumus del to susistate, nes jei gatve jiem priklauso.

Comment

Jei gatvė privačioje teritorijoje (t.y. nuomojama arba nusipirkta žemė) - taip.

Matant kaimo FB grupėj kaip vis kam nors išneša iš kiemo ar palikto atidaryto garažo įrankius, grilius, dviračius ir t.t., tai pas mus nėra kažkokia visiška idilė. Aišku ir spygliuotų tvorų kol kas nereikia, žmonių negrobia ir su ginklais į vidų nesiveržia.

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
                Šiuolaikinis kandžiulnikas apsižiūri su dronu, o pėsčių vagių šlagbaumas nestabdo. Tiesą sakant ir mašinuotų nestabdo, nes su dronu užmačius gerą laimikį negaila bus kiaurai pravažiuoti.
                Tai taip. Bet niekur nedingo ir senamadiški be dronų. Biški skirtingas pastangų kiekis ar užtenka stabtelt prie paliktų vartų (į ką kaimynai net dėmesio neatkreips, nes meistriukai pas vieną ar kitą kaimyną kasdienybė), greit susimest kieme rastas šmutkes ir tept slides. Ar užpelengavus su dronu bandyt nutaikyt momentą nusinešt daiktus (kas jau didesnė tikimybė, kad kaimynai pamatys) ar išvis laužtis per šlagbaumą kas dar labiau dėmesį atkreips.

Visiško saugumo niekada nėra ir jei paliksi kieme kažką labai įdomaus tai visada yra tikimybė. Bet santykinai pigūs ir paprasti sprendimai gali išspręsti nemažą dalį problemų.

Comment

Parašė ojojoj Rodyti pranešimą

Nežinau kokioje tu ten Vokietijoje nusipirkai namą, bet kur aš būdavau Vokietijoje, tai vien aklinos tvoros visur, tiesa jos apaugusios zaliaja augmenija ir viduje nieko nesimato. O lt, tai taip pat darosi zmones tvoras, nes pvz as nenoriu, kad man kiekvienas pravaziuojantis spoksotu ka as turiu kieme arba ka as veiku tuo metu. Buna dar suletintai marsrutuojaciu su masinom ir zvalgosi i kiemus ir namus visokie prasalaiciai, tai zmones ir slagbaumus del to susistate, nes jei gatve jiem priklauso.
                  schwarzwalde gyvenu. cia tik kai kuris turi kokius krumus kurie atlieka tvoros funkcija bet kad kazkas save apsibarikaduotu tvoromis kaip Lietuvoje tai nera.

Comment

schwarzwalde gyvenu. cia tik kai kuris turi kokius krumus kurie atlieka tvoros funkcija bet kad kazkas save apsibarikaduotu tvoromis kaip Lietuvoje tai nera.
                    Lietuviškuose kaimuose irgi dažnai net ir brangios sodybos be tvorų Vilniaus ar Kauno priemiesčius irgi reiktų lyginti su vokiškų didmiesčių suburbijom. Ir reiktų palyginti visokio plauko vagysčių statistikas. Ar sakai svarbiausia nesidėt tvorų/šlagbaumų/etc dėl estetikos, o gyvenimo realybė paskutinėj vietoj?

Comment

Lietuviškuose kaimuose irgi dažnai net ir brangios sodybos be tvorų Vilniaus ar Kauno priemiesčius irgi reiktų lyginti su vokiškų didmiesčių suburbijom. Ir reiktų palyginti visokio plauko vagysčių statistikas. Ar sakai svarbiausia nesidėt tvorų/šlagbaumų/etc dėl estetikos, o gyvenimo realybė paskutinėj vietoj?
                      Mano pagrindinis komentaras buvo apie aptvertas gatves, nes tiesiog keista matyti kad kazkas gali gatve uztverti ir tiek. Tai norejau pasiklausti kas ten darosi.

Edit: Dar norejau pasidometi del tos tendencijos kvartalus aptverti ir gated communities nes pastebejau vis daznesis dalykas darosi Lietuvoje. Kaip sakiau anksciau, primena kokius turtuoliu rajonus Pietu Afrikoje, russistane, Amerikoje, ir panasiai. Nelabai Europeatiskas trendas.
                      Paskutinis taisė MindesAcc; 2025.06.20, 14:40.

Comment

Jei gatve vystytojo yra perduota gyventojams (dalis nuosavybes), tai jie ir darosi viska patys - slagbaumas, danga, saligatviai, apsvietimas. Bet ir uz tai moka visi visa laika - uz elektra, kas valo gatve, saligatvius, priziuri kameras ir slagbauma.
                        ​​​​​

Comment

Nezinau ar tinkama forumo tema ar ne, bet gal kas gali man paaiskinti kodel cia toks Lietuvoje trendas atsirado uzdarineti gatves visokiais slagbaumais ir tvorom? Sita nuotrauka is Kauno rajono.

Click image for larger version  Name:	Screenshot 2025-06-20 092754.png Views:	194 Size:	2,51 MB ID:	2206477
                          Mano tėvų kvartale bendruomenė nusprendė irgi pasistatyti šlagbaumą. Argumentas buvo vienas - viršija greitį gyvenamojoje zonoje. O gatvė yra 6m pločio asfalto su žvyro kelkrasčiais, kai siūlemė daryti trinkeles ir siaurai, tai pirmininkas priešinosi, nes nebus patogu važiuoti.

Comment

Mano pagrindinis komentaras buvo apie aptvertas gatves, nes tiesiog keista matyti kad kazkas gali gatve uztverti ir tiek. Tai norejau pasiklausti kas ten darosi.

Edit: Dar norejau pasidometi del tos tendencijos kvartalus aptverti ir gated communities nes pastebejau vis daznesis dalykas darosi Lietuvoje. Kaip sakiau anksciau, primena kokius turtuoliu rajonus Pietu Afrikoje, russistane, Amerikoje, ir panasiai. Nelabai Europeatiskas trendas.
                            Man rodos du skirtingi dalykai yra šlagbaumas apie kurį gali apeit ir aklini vartai su sargybiniu būdelėj. Antru atveju Lietuvoj turbūt tik Laurų kvartalas? Nors tuose pačiuose Lauruose buvo galima iš miško pusės ramiai įeit be jokių tvorų ir t.t. iš miško pusės Esu taip netyčia pakliuvęs ir tik po to iš supanikavusių apsauginių sužinojau kur esu

O kai tik šlagbaumas tai nelabai matau skirtumo nuo eilinio daugiabučio kiemo su šlagbaumu ar pusiniais vartais, kad neprisiparkuotų visi iš eilės, bet praeit pėsčiom niekas netrukdo. Kas ir toj pačioj Vokietijoj nėra retas dalykas.

Comment

Kiek žinau, Lietuvoje viena didžiausių turtinių nelygybių Europoj. Tai gaunasi, kad esam per vidurį tarp Afrikos ir normalios Europos. Afrikoj stiklai ant tvorų, Lietuvoj šlagbaumai, Vokietijoj be tvorų. Juolab Švarcvaldas ribojasi su Šveicarija, kurioje bent anksčiau net namų durų nieks nerakindavo.
                              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map ♚

Comment

Parašė ojojoj Rodyti pranešimą

Visam pasauly tas pats ir miestai.net fetišistai įsivaizduoja, kad visur kitur visi savo turtą palieka netvertą visiems žiūrėt ir grožėtis, bet tik Lietuvoj visi bijo ir nenori kitiems rodyt ką turi. Fakin visas pasaulis taip gyvena. Toj pačioj Kopenhagoj pragyvenus tris metus, 99% atsitvėrę savo teritoriją tvorom.

Comment

Working...
                                X