Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvarkau miestą. Parkavimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Nitro Rodyti pranešimą
    Kitoje temoje buvo diskutuota apie parkavimą Vingio parke po ženklais ir/arba ant žolės, prelegentai bandė argumentuoti, kad "dažnai vaikštau, bet niekada nemačiau ten mašinų".

Prašau eilinio trečiadienio vakaro nuotrauka - eilė išsirikiavusi nuo šlagbaumo link išvažiavimo. Aš vis negaliu suprast ir logiškai paaiškint kodėl VMS reikėjo Vingio parko šlagbaumą perkelti nuo parko prieigų arčiau estrados. Perkėlus šlagbaumą dabar visas kelias tapo "parkofke" ir šiaip palyginus gana intensyvaus eismo gatve.
    ]
    Tai ten aš komentavau, ne dėl to, kad ginčiau nėra kur parkoci fauną, bet tik dėk faktinės info. Dabar specialiai atkreipdavau daugiau dėmesio, tai taip, sekmadienio popietę buvo 5 auto numesti prieš šlagbaumą, gaila, kad bėgioju be telefono, o tai mielu noru būčiau supaveikslavęs. Obettačiau, 5 auto 900 metrų atkarpoje iš mano perspektyvos nebūtų įvardijama "visi kampai nuparkuoti".

Tą patį ir minėjau dėl renginių, kas beje, tavo foto ir matosi. Kažkodėl oro balionai sutraukia labai daug žiūrovų. Tokiu atveju būtų geriausia viešąją tvarką kviesti, nes pačiam sufotkint ir reportuot biški užsiknisimas.

Comment

Parašė Vinecko Rodyti pranešimą

Nesakau, kad reikia ieškoti legalaus parkingo tarnyboms, kurios užtikrina mūsų kasdieninį gyvenimą.
      Tiesiog keista, kad jeigu jau užvažiavo ant vejos, tai kodėl nesustoti ten pilnai? Nes tokiu atveju, koks buvo ten, žmogui reikia rinktis tarp eiti keliu nes šaligatvių netilpsi arba veja. Ir jeigu dar paprastas žmogus galėtų paeiti, tai neįgalus jau ne.
      Visi mes keisti, kiekvienas savaip... gal tuo momentu vairuotojui taip pasirodė, kad nieko blogo. Dabar bežiūrint jau į foto visokių minčių ir pasiūlymų galim priraityti. Faktas, kad čia ne šiaip tiesiog piktybiškai numestas automobilis, kaip daugeliu atvejų.
      Galima sutikt, kad galėjo labiau ant žolės lipt... bet iš kitos pusės vėl, kuo mažiau išvažinės, tuo geriau. Tai gal jau ant šaligatvio kraštinės plytelės logiškiau būtų vienais ratais minimaliai likt. Ir visos pusės mažiau tada nuskriaustos būtų.

Comment

Vingio parke dar yra gudručių, apvažiuojančių šlagbaumą pėsčiųjų taku. Nežinau, kiek tokia praktika populiari, bet neseniai teko trumpai pabendrauti su tokiu vadyla.

Comment

Parašė Nitro Rodyti pranešimą
          Kitoje temoje buvo diskutuota apie parkavimą Vingio parke po ženklais ir/arba ant žolės, prelegentai bandė argumentuoti, kad "dažnai vaikštau, bet niekada nemačiau ten mašinų".

Prašau eilinio trečiadienio vakaro nuotrauka - eilė išsirikiavusi nuo šlagbaumo link išvažiavimo. Aš vis negaliu suprast ir logiškai paaiškint kodėl VMS reikėjo Vingio parko šlagbaumą perkelti nuo parko prieigų arčiau estrados. Perkėlus šlagbaumą dabar visas kelias tapo "parkofke" ir šiaip palyginus gana intensyvaus eismo gatve.
          Statau ¥1, kad darė sąmoningai norėdami pamaloninti „nera kur parkoci“ fauną. Galimai patys savivaldybės darbuotojai norėjo.

Comment

Parašė transpondster Rodyti pranešimą

aš manau turėjo omeny jei jau užvažiavai ant žolės 2 ratais tai kokio velnio dar 70% šaligatvio, bent jau aš taip manyčiau tokį parkavimą pamatęs
            Vistiek forumiečiai būtų prisiknisę Ar nulis ar penki ratai ant šaligatvio

Comment

Parašė liudasbar Rodyti pranešimą

Vistiek forumiečiai būtų prisiknisę Ar nulis ar penki ratai ant šaligatvio
              Savo atsakymą pateikiau aukščiau. Jokio pykčio.

Comment

Ar kas nors žino, ar pasikeitė tvarka paskambinus 112 pranešus apie neleistinoje vietoje priparkuotą auto? Anksčiau iškart sulaukdavau policijos skambučio ir atsiųsdavo emailą, kuriuo nusiųsdavau foto. Dabar išvis nebeskambina. Tik geroookai vėliau atkeliauja kažkokia vargana sms, kad užregistravo mano pranešimą bei jam suteikė numerį.
                Tai policija nuo šiol be nuotraukų gali nubausti pažeidėjus, ar kaip? Nes nuotraukų manęs nebeprašo...

Bei dar vienas klausimas: kai auto priparkuotas ant šaligatvio, ar užtenka iš galo padaryti foto idant pažeidėjas būtų nubaustas, ar reikia ir iš priekio - kad matytųsi, jog nėra neįgalusis. Šiaip neįgaliesiems negalima parkuoti ant šaligatvio, tai gal nebūtina iš priekio?
                Paskutinis taisė Pompadu; 2025.07.20, 20:52.

Comment

Čia kažkas minėjo avarines ir tas oranžines lemputes. Aš irgi kažkaip maniau, jog įjungti oranžiniai švyturėliai ir mašina ant šaligatvio yra leistinas dalykas. Nufotkinau inkasatorius eurocash, epolicija patvirtino pažeidimą. Degė avarinės ir švyturėliai nuotrauoje. Ateičiai drąsiau fotkinsiu tokius dalykus.

Tai dabar ir kilo man pačiam klausimas, kam galima stovėti ant šaligatvio su oranžiniais švyturėliais ir kam ne.

Comment

Parašė Vilkovalanda Rodyti pranešimą
                    Čia kažkas minėjo avarines ir tas oranžines lemputes. Aš irgi kažkaip maniau, jog įjungti oranžiniai švyturėliai ir mašina ant šaligatvio yra leistinas dalykas. Nufotkinau inkasatorius eurocash, epolicija patvirtino pažeidimą. Degė avarinės ir švyturėliai nuotrauoje. Ateičiai drąsiau fotkinsiu tokius dalykus.

Tai dabar ir kilo man pačiam klausimas, kam galima stovėti ant šaligatvio su oranžiniais švyturėliais ir kam ne.
                    Tas ESO busiukas neįjungė net juos.

Comment

Parašė Pompadu Rodyti pranešimą

Bei dar vienas klausimas: kai auto priparkuotas ant šaligatvio, ar užtenka iš galo padaryti foto idant pažeidėjas būtų nubaustas, ar reikia ir iš priekio - kad matytųsi, jog nėra neįgalusis. Šiaip neįgaliesiems negalima parkuoti ant šaligatvio, tai gal nebūtina iš priekio?
                      Mane nubaudė nufotkinę iš galo, su tamsinstais stiklais ir net nenurodę adreso. Jei tave nubaus, tai ginčyk sprendimą ir baudos nemokėk, sakyk "trūksta įrodymų", kad tu stovėjai. Pasakyk, nesi įsitikinęs, jog nevažiavai šaligatviu nesustojęs. Tokiu atveju negalės nubausti, nes privalo pritaikyti konkretų straipsnį, t. y. neturi antros foto įrodančios, kad per tą laiko tarpą tarp foto tu stovėjai, bet taip pat, "apkaltintas" būsi tik už stovėjimą, ne važiavimą. Perkvalifikuoti, jog važiavai irgi negali, nes nėra duomenų, jog važiavai, t. y. gal tavo mašiną su sraigtasparniu nuleido, kaip krovinį.

Oranžiniai švyturėlai nesuteikia visiškai jokių privilegijų, jokioj situacijoj. Jie skirti tik "atkreipti dėmesį". Net apsauginis vykstantis gaudyti vagies, negali viršyti greičio.

♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map ♚

Comment

Ant šaligatvio galima stovėti tada, kai tą nurodo stovėjimą leidžiantys ženklai. Jokiais kitais atvejais užvažiuoti ir stovėti ten negalima.
                        Yra kitas dalykas, kaip dirbantys kelyje asmenys ir jų transportas. Dirbant kelyje (lėtai judant ar stovint) yra privalu įsijungti švyturėlį. Ir čia atsiranda šioks toks neapibrėžtumas ir laisvas traktavimas. Inkasatoriai ar apsaugos tarnybos kaip ir neturėtų galėti užvažiuoti bei sustoti ant šaligatvio, bet jeigu ten važiuodamas stabtelėjo koks traktoriukas valantis sniegą, tai turbūt tokio niekas nebaus.
                        Pas mus aišku tokia kultūra, kad pėstiesiems galima užgriozdinti praėjimą ir "čia nieko tokio". Nors dauguma atveju tokie automobiliai su oranžiniais švyturėliais turėtų ir galėtų sustoti važiuojamojoje dalyje, jeigu yra toks poreikis.

Comment

Parašė dondc Rodyti pranešimą

Mane nubaudė nufotkinę iš galo, su tamsinstais stiklais ir net nenurodę adreso. Jei tave nubaus, tai ginčyk sprendimą ir baudos nemokėk, sakyk "trūksta įrodymų", kad tu stovėjai. Pasakyk, nesi įsitikinęs, jog nevažiavai šaligatviu nesustojęs. Tokiu atveju negalės nubausti, nes privalo pritaikyti konkretų straipsnį, t. y. neturi antros foto įrodančios, kad per tą laiko tarpą tarp foto tu stovėjai, bet taip pat, "apkaltintas" būsi tik už stovėjimą, ne važiavimą. Perkvalifikuoti, jog važiavai irgi negali, nes nėra duomenų, jog važiavai, t. y. gal tavo mašiną su sraigtasparniu nuleido, kaip krovinį.

Oranžiniai švyturėlai nesuteikia visiškai jokių privilegijų, jokioj situacijoj. Jie skirti tik "atkreipti dėmesį". Net apsauginis vykstantis gaudyti vagies, negali viršyti greičio.
                          LOL. Žemas lygis. Čia ne mane nubaudė, o aš fiksuoju nuolatinius šlykščius pažeidėjus iš šūdų šalies, negerbiančius Lietuvos įstatymų bei savo šūdinu elgesiu bandančius padaryti Lietuvą šūdų šalimi - kaip ta, iš kurios pabėgo. Vakar tik iš galo pavyko vieną nufotografuot. Tegu moka į biudžetą.
                          Paskutinis taisė Pompadu; 2025.07.21, 12:55.

Comment

Tai ir aš fiksuodavau, bet nubaudė ir mane. Tai jau tikrai, kad LOL

Comment

Pala, jūs fiksuodavot negerbiančius Lietuvos šūdvabalius, o paskui [dėl to?] pats pradėjot taip elgtis?!

Ar aš visiškai nesupratau istorijos, ir jus nubaudė už pažeidimų fiksavimą?

Comment

Viską supratot. Supratau ir aš tave ("Jus"), iš pirmos žinutės. Aš taip parkavausi vedinas "būtinojo reikalingumo principu". Čia toks teisinis principas, kuris leidžia prie tam tikrų aplinkybių pažeidinėti įstatymus. Nesigilinkit. Iš mano pirmos žinutės, galima sau tiesiogiai netaikyt, kaip "išsivartyt" prireikus išsivartyt, bet galima tiesiog pasiimti pamokymą, kaip teisingai nufotografuoti, kad neleisti kitiems pažeidėjams išsisukti, t. y. reikia dviejų nuotraukų.

Tik tiek, viskas labai paprasta, nereikai labai gilintis.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Vingio parke dar yra gudručių, apvažiuojančių šlagbaumą pėsčiųjų taku. Nežinau, kiek tokia praktika populiari, bet neseniai teko trumpai pabendrauti su tokiu vadyla.
                                  Tai kokie argumentai buvo? Ką sakė?

Comment

Parašė MartynasT Rodyti pranešimą

Tai kokie argumentai buvo? Ką sakė?
                                    "Nu nebūkit policininku", bet taip labai atsargiai, nepiktai. Tai tiesiog mandagiai paaiškinau, kad čia visgi yra pėsčiųjų takas ir kitą kartą vertėtų važiuoti automobiliams skirtu keliu. Sakė, kad neva kažkaip jo ten šlagbaumas neišleido. Tai tą kartą nusprendžiau nespalvoti situacijos. Bet jeigu ten dažnai taip būna, galima būtų iš užkurti pirtelę kokiam panašiam

Comment

Nu būna su šlagbaumais problemų tikrai pasitaiko. Bet jeigu išvažiavo apvažiavęs, tai jam tiesiog toliau pinigai kapsės už parkingą..

Comment

Parašė MartynasT Rodyti pranešimą
                                        Nu būna su šlagbaumais problemų tikrai pasitaiko. Bet jeigu išvažiavo apvažiavęs, tai jam tiesiog toliau pinigai kapsės už parkingą..
                                        Manau galima nuspėti, kad išvažiavo pro ten pat, pro kur ir įvažiavo, t.y. pėsčiųjų taką.

Comment

Working...
                                        X