Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rail Baltica II

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė alga Rodyti pranešimą

Na, planuojama, kad eketrifikaciją ir valdymą pirks bendrai viskam RB Rail. Klaipėdos elektrifikacijos projektavimo ir įrengimo rangovas ne LTG Infra, o ispanų Elecnor ir Instalaciones Inabensa koncernas.
    O tai ne LTG Infra perka? Rangovai rangovais, jei aš pasamdau rangovą kad pastatytų man namą, ar ne aš šitą organizuoju? Tai gal tada sakom kad čia žinai koks Tadas su ekskavatorium yra RB įgyvendintojas, nes jis sankasą pylė.

Dėl elektrifikacijos ir valdymo, 99% šansas kad bus daromas tarp LTG Infra ir RB Rail kontraktas kad RB Rail ir jos subkontraktoriai įrengtų elektrifikaciją/signalizaciją LTG Infra valdomoje Rail Baltica dalyje - vis dėl to, LTG Infra yra infrastruktūros savininkė, ir be jos noro/žinios/koordinacijos prie tos infrastruktūros niekas nebus pridėta.

Comment

Elektrifikacijos atveju vis vien statytojas bus LTG Infra. Pagal mūsų teisę negali būti kitas statytojas, nei sklypo, kuriame vykdoma statyba savininkas/valdytojas. Galės jie būti ir ne perkančioji organizacija, bet formaliai vis vien turės vykdyti statytojo pareigas.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
        800 mln. Eur ir 129 km gaunasi apie 6,2 mln. Eur/km, kas nėra šiuolaikinio geležinkelio kaina už 1 km. Turint omeny, kad užbaigto geležinkelio kaina turėtų būti kažkur arčiau 20 ar net 25 mln. Eur/km, tai piniginiu požiūriu toms atkarpoms dar turės būti išleista apie porą mlrd. Eur. virš tų numatomų 800 mln.
        Prieš tai irgi buvo padarytos tam tikros investicijos, visgi visokie tyrimai ir projektavimai nėra nemokami , o žemės išpirkimas galėjo visai nepigiai kainuoti, visą tai irgi turėtų įeiti į bendrą RB kainą.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Prieš tai irgi buvo padarytos tam tikros investicijos, visgi visokie tyrimai ir projektavimai nėra nemokami , o žemės išpirkimas galėjo visai nepigiai kainuoti, visą tai irgi turėtų įeiti į bendrą RB kainą.
          Tai kainavo, bet tos sumos nėra labai reikšmingos bendrai sumai. Keli %.

Comment

Working...
          X