Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Būsto kainų burbulas II

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Lina_Saule Rodyti pranešimą
    kaip tik situo klausimu minciu isgirst ir atejau
    jauciu, kad panaikinus lengvata nuo '09 - dabar Nt rinka patirtu adrenalino i sirdi injekcija. kainos turetu soktelti.
    Jei rinkoje ivyktu sujudimas veliau ji kristu i dar didesni sastingi kas aisku turetu atsiliepti kainoms. Manau daug protingiau butu laukti.

Bet manau kad vartotojai i tai apskritai nelabai te reguos pagrindinis rodiklis vartotoju lukesciai o kokie jie dabar visi puikiai zinom.

Comment

kurgi dingo didieji otkatoekonomikos šalininkai?
      Statybos Technikumo Technikumas

Comment

Parašė Lina_Saule Rodyti pranešimą
        kaip tik situo klausimu minciu isgirst ir atejau
        jauciu, kad panaikinus lengvata nuo '09 - dabar Nt rinka patirtu adrenalino i sirdi injekcija. kainos turetu soktelti.
        Šnekėjau su bendradarbiu amerikiečiu apie NT agenų nuojautas. Sakė, dabar kitus darbus dirba NT agentai pas juos :-)

Aš kaip būsimas NT pirkėjas galiu nuoširdžiai pasakyti: man ta lengvata gali būti gali nebūti - man ji paprasčiausiai nerūpi.

P.S. Atsiprašau, jei nesate NT agentė ir priimkite komentarą neasmeniškai...

Comment

Parašė dado1945 Rodyti pranešimą
          ... man ta lengvata gali būti gali nebūti - man ji paprasčiausiai nerūpi...
          Tokiu zmoniu, kuriems nerupi pinigai yra tik keleta per visa Lietuva, dauguma vistik butu ne pries gauti kasmet keleta tukstanciu litu.

Comment

Šios diskusijos aktyviausi dalyviai kažkodėl pražiopsojo šį "straipsniuką" iš DELFI

Statytojai vienas po kito skelbia butų išpardavimo akcijas:
            nuo.ma >>>

Comment

Parašė Carpenter Rodyti pranešimą
              Šios diskusijos aktyviausi dalyviai kažkodėl pražiopsojo šį "straipsniuką" iš DELFI

Tai kad eilinis uzsakytas straipsniukas, Gipsas dar pigiau gali kainoti...

Comment

Parašė Carpenter Rodyti pranešimą

Straipsnelyje yra vienas teiginys, žiauriai prieštaraujantis visai ankstesnei suinteresuotų asmenų (Avulis & Co) dainelei:

„Be abejo, ši kaina nėra savikaina. Aš manau, kad visi kažką uždirba, nes turėtų būti visiškai desperatiškas atvejis pardavinėti butus už savikainą", – sakė U. Jekentaitė.

Comment

Aš nesuprantu, apie kokį kainų didėjimą galima kalbėti, kai jau dabar žmonės nebeperka butų. O statytojai vis dejuoja, kad mažinti kainų negalima, jos tik didėti turi. O pelnai juk jų dabar tikrai ne menki 10 procentų... O dar branginti, branginti....
                  N N N

Comment

na va kad pirkt busta ruosiames ir ta gpm lengvata kaip ir skatina greiciau mastyt. kita vertus kiek jau spejau pasidomet, del gpm lengvatos guodzia - po nauju kainos turetu dar krist ir ta panaikinima atpirks. prognozuojama, kad 09 rudeni geriausios salygos nt pirkt bus. kiek tame visame tiesos?
                    bendra isvada - laukt...

Comment

mano asmenine nuomone, tai žmonės bus suinteresuoti iškišti savo butus iki naujųjų. Todėl, kad akivaizdu, jog pvz, jei butas kainuoja 150 000 su palūkanom, kai palūkanos, sakykim, yra 50 000 iš jų, tai su palūkanų lengvata, na, imkime, kad gražinamos visos palūkanos - butas kainuoja 100 000LTL. tai pardavėjui aišku, kad po naujųjų pirkėjas jau galės mokėti nebe 100 000, bet 100 000 su palūkanom. O tai reiškia, kad geriau apsimoka parduoti butą iki naujako už 120 000 su palūkanom, negu už 100 000 su palūkanom po naujako. Tas, tiesa, labiau apsimokėtų ir pirkėjui.

Taigi man klausimas:
                      ar įmanomi bus tokie dalykai, kad, tarkime, sandoris sudaromas pvz sausio 10 ar sausio 15 dienomis, o registruojamas, kaip sudarytas gruodžio 29 pvz? Ir taip jau pasiimama nuolaida, valstybės sąskaita, jau žinant kainas, esančias po termino

Comment

O cia tas palukanu lengvatas panaikins taip pat garantuotai kaip eura ivede? ))

Comment

Parašė tadux Rodyti pranešimą
                          O cia tas palukanu lengvatas panaikins taip pat garantuotai kaip eura ivede? ))
                          Matai, dėl euro neįvedimo Lietuvoje gali nebent VST ir soc.demus kaltinti (ir tai pakankamai sunku), o šiaip euras buvo neįvestas dėl priežasčių, kurias Lietuva vargiai galėjo įtakoti. Sudėtingas klausimas.

Tuo tarpu lengvatos panaikinimas beveik garantuotas - biudžetas šiemet matyt nebus surinktas, keisis valdžia ir ateis ne pačiu geriausiu ekonominiu momentu - reikės valstybės išlaidas apkarpyti. Pvz.: atrodo tie 30 mln., kuriuos studentams surado soc. demai yra iš valstybės tarnautojams skirto algų padidėjimo...

Comment

Parašė x21 Rodyti pranešimą
                            Tokiu zmoniu, kuriems nerupi pinigai yra tik keleta per visa Lietuva, dauguma vistik butu ne pries gauti kasmet keleta tukstanciu litu.
                            Nemokamas sūris būna tik pelėkautuose ;-) Man pinigai tikrai rūpi... nors ne per daug.

Comment

Matai, dėl euro neįvedimo Lietuvoje gali nebent VST ir soc.demus kaltinti (ir tai pakankamai sunku), o šiaip euras buvo neįvestas dėl priežasčių, kurias Lietuva vargiai galėjo įtakoti. Sudėtingas klausimas.

Tuo tarpu lengvatos panaikinimas beveik garantuotas - biudžetas šiemet matyt nebus surinktas, keisis valdžia ir ateis ne pačiu geriausiu ekonominiu momentu - reikės valstybės išlaidas apkarpyti. Pvz.: atrodo tie 30 mln., kuriuos studentams surado soc. demai yra iš valstybės tarnautojams skirto algų padidėjimo...
                              Manding, tas pasvaiciojimas apie lengvatos naikinima buvo tik dar vienas pr triukas - paskatinti tuos, kurie lyg ir pirktu, bet dar postumio reikia... Juk logika kokia - be lengvatu palukanoms zmogiukams bus dar sunkaiu NT ipirkti ir, kaip pasekme, kainos dar nukris. Statytojai turetu agituoti uz dar didesnes lengvatas...

Comment

Parašė Gintautas Rodyti pranešimą
                                Manding, tas pasvaiciojimas apie lengvatos naikinima buvo tik dar vienas pr triukas - paskatinti tuos, kurie lyg ir pirktu, bet dar postumio reikia... Juk logika kokia - be lengvatu palukanoms zmogiukams bus dar sunkaiu NT ipirkti ir, kaip pasekme, kainos dar nukris. Statytojai turetu agituoti uz dar didesnes lengvatas...
                                Įpirkti nt dėl lengvatų dabar nėra lengviau, tai tieisog yra gražinami pinigai vieną kartą metuose, kuriuos žmonės iš kart ir išleidžia, o paskola mokama toliau.
                                Flickr

Comment

Manding, tas pasvaiciojimas apie lengvatos naikinima buvo tik dar vienas pr triukas - paskatinti tuos, kurie lyg ir pirktu, bet dar postumio reikia...
                                  Na čia tik konspiracijos teorija :-)

Comment

Na čia tik konspiracijos teorija :-)
                                    Zinoma! O kas galetu paneigti?

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Kodėl nuo 2009 turėtų brangti? Kaip tik turėtų pigti, nebent iki 2009, bet ir tai minimaliai nebent.
                                      taip iki 2009, taciau pris
                                      iminiau, kad tie 2009 jau cia pat, o atrode kad dar laaaabai negreit.

Comment

Šnekėjau su bendradarbiu amerikiečiu apie NT agenų nuojautas. Sakė, dabar kitus darbus dirba NT agentai pas juos :-)

Aš kaip būsimas NT pirkėjas galiu nuoširdžiai pasakyti: man ta lengvata gali būti gali nebūti - man ji paprasčiausiai nerūpi.

P.S. Atsiprašau, jei nesate NT agentė ir priimkite komentarą neasmeniškai...
                                        nesu agente - esu pirkeja potenciali, ir man skirtingai nei jums, tie keli pinigeliiai visai nieko butu

Comment

na, siaip jau gana senai ekonomikos genijai siule "isjungt" sita lengvata, dabar girdisi kalbos, kad jau velu... betgi idomiausia, kad svarstoma ar lengvata ir seniau emusiems panaikint, ne tik naujai keptiems skolininkams...

Comment

Working...
                                          X