Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Paskola būstui

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Kema Rodyti pranešimą
    Tiesiog džiaugiuosi, kad savo laiku nepaklausiau visokio plauko egZpertų...
    As irgi... nusipirkau buta ir gyvenu be vargo... moku stuka kas menesi bankui ir patenkintas... dabar ta pacia stuka uz plika nuoma zmones moka...

Comment

Va va, būtent. Svetimus pinigus skaičiuot lengviausia, bet kai reikia priimti sprendimus dėl savo paties gyvenimo ir gerovės, vadovaujiesi savo galva, o ne egzpertų burtais. Gyvent tai teks pačiam, o ne egzpertams.

Comment

Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
        Va va, būtent. Svetimus pinigus skaičiuot lengviausia, bet kai reikia priimti sprendimus dėl savo paties gyvenimo ir gerovės, vadovaujiesi savo galva, o ne egzpertų burtais. Gyvent tai teks pačiam, o ne egzpertams.
        Manau čia labai dideliu "egzpertu" ir nereikia būti tam, kad jau prieš metus suvokti, kad daugumoje Lietuvos vietų, ypač didmiesčiuose kainos yra per aukštos ir kad laiko klausimas kada jos pradės normalizuotis. Jos ir krenta.

Nereikia būti dideliu egzpertu, o užtenka pasižiūrėti, kas darosi Rygoje ir Taline, kad spėti, kad po metų turėsime apie dar minus 20 proc.

Nereikia turėti ypatingų matamatinių sugebėjimų apsiskaičiuoti, kiek tūkstančių galima sutaupyti dar palaukus. Ir nereikia daug galvoti, kad suprasti, ką reiškia uždirbti ir sugrąžinti bankui tuos pinigus, kuriuos pasiskolinai kokiems 30 metų.

O šiaip tiems, kurie įsivaizduoja, kad pasiėmę kreditą 30 metų ir dabar moka palūkanas bankui, kad investuoja pinigus į savo būstą, rekomenduoju pasižiūrėti - kokią įmokos dalį sudaro banko palūkanos ir kokią paskolos gražinimas.

Reikia būti labai naiviu, ir neskaičiuoti savo pinigų, kad pirkti eilinę kartonkę už dabartines kainas. Ir dar skolintis pinigus iš banko už 6 proc.

Nereikia būti labai protingu

Comment

Parašė mindakas Rodyti pranešimą
          O šiaip tiems, kurie įsivaizduoja, kad pasiėmę kreditą 30 metų ir dabar moka palūkanas bankui, kad investuoja pinigus į savo būstą, rekomenduoju pasižiūrėti - kokią įmokos dalį sudaro banko palūkanos ir kokią paskolos gražinimas.
          1. Mokama bankui dalis už palūkanas mažesnė nei reikėtų mokėti už nuomą. Kita dalis - paskolos grąžinimas. Aplamai, visa įmoka mažesnė nei reikėtų mokėti už analogiško buto nuomą.
          2. Per deklaravimą susigrąžinu sumą lygią 2 mėnesių banko įmokai. Reiškias moku įmokas tik 10 mėnesių.

So?

Reikia būti labai naiviu, ir neskaičiuoti savo pinigų, kad pirkti eilinę kartonkę už dabartines kainas. Ir dar skolintis pinigus iš banko už 6 proc.
          Nereikia būti labai protingu
          Tai nereikia pirkti eilinės kartonkės . Jeigu tu man gali paskolinti kokius 200kLt be procentų ar žinai kas taip skolina, imu iš karto.
          Nereikia būti labai protingu.
          gera gyventi gerai

Comment

Kema, turbut kalbi asmeniskai apie save tokia diskusija niekur neveda. O pas mane pavyzdziuo nuomos mokestis dvigubai mazesnis nei reiktu moketi bankui palukanu dali. So?

Koks skirtumas kas ten rado pas dieduka papigiai isinuomot ar nusipirko pas bobute pries desim metu pusvelciui buta. Manau konstruktyviau diskutuoi apie visa rinka ar kazkoki jos segmenta.

Comment

Paprastas pavyzdys. Paskola 200'000 Lt. Palūkanos 6 proc. Paskolos trukmė: 30 metų.

Gražinant paskolą linijiniu metodu. Bendra įmoka bankui: apie 1550 Lt. Iš kurių: palūkanos apie 1000, paskolos gražinimas: 550 Lt.

Gražinant paskolą anuiteto metodu. Bendra įmoka bankui: apie 1200 Lt. Iš kurių: palūkanos apie 1000, paskolos gražinimas: 200 Lt.

Klausimas: kur yra nuomojami butai po 200-550 Lt?

Comment

Mindakai, tu ką nori įrodyt? Žmonės gi perka būstą sau, o ne investuoja skolintus pinigus, negi taip sunku suprast? Jei jauna šeima nieko kito nedaro, kaip tik svajoja apie savo kampelį, tai jie ir tą kartonkę nusipirkę bus laimingiausi žmonės pasaulyje. O pinigai yra uždirbami, tas 1000 ar 1500 atiduodami bankui nėra jau tokia didelė suma, dėl kurios reikėtų laukt dar metus, du ar keturis, kol "pas mus bus taip pat kaip Estijoj".

Comment

To Valiukas. Aš norėjau tik pastebėti, kad Lietuvoje jau senai neliko nei vienos priežasties, kodėl artimiausiu metu butai neturėtų atpigti dar mažiausiai 20 proc., o tuo pačiu pigti ir nuoma. Todėl ir noriu įrodyti, kad šiuo metu skolintis už dabartines palūkanas ir pirkti būstą už dabartines kainas nėra finansiškai naudinga. Juk tą pinigų dalį, kurią dabar permokėsi turėsi už ją mokėti bankui palūkanas likusią didžiąją dalį savo gyvenimo. Tik tiek.

Comment

Paprastas pavyzdys. Paskola 200'000 Lt. Palūkanos 6 proc. Paskolos trukmė: 30 metų.

Gražinant paskolą linijiniu metodu. Bendra įmoka bankui: apie 1550 Lt. Iš kurių: palūkanos apie 1000, paskolos gražinimas: 550 Lt.

Gražinant paskolą anuiteto metodu. Bendra įmoka bankui: apie 1200 Lt. Iš kurių: palūkanos apie 1000, paskolos gražinimas: 200 Lt.

Klausimas: kur yra nuomojami butai po 200-550 Lt?
                    Kažkoks kreivas tavo pavyzdys. Prilyginkime įmoką bankui 1000Lt mokesčiui už nuomą 1000 Lt bobotei į leteną (ir tuo ir tuo atveju sakykim, kad tai išmesti į balą pinigai). Turbūt sutiksi, kad už 1000Lt galima išsinuomoti neprabangų 2 k. butą. Reiškia, tau papildomai dėl to, kad tai gali būti tavo nuosavybė kas mėnesį reiktų primokėti po 200-550 Lt. Toliau, ką sumokėjai bobutei, tai tikrai prapuolė, o nuo įmokos bankui per GPM susigrąžinsi apie 2kLt (skaičius iš akies). Neįžvalgus skaitytojas paklaus: na ir? O tai reiškia, kad jei imam anuiteto pavyzdį, tu per metus už nuosavybę sumoki papildomus 2400 Lt - 2000Lt = 400Lt.
                    Ir reiktų atskirti du dalykus pirkimą dėl spekuliacijos ir pirkimą sau gyvenimui. Pirmu atveju sakykim dabartinis laikotarpis netinkamas, o antru atveju jis buvo tinkamas ir prieš 10 m. ir prieš metus ir šiandien, jeigu tau reikia ir gali.
                    gera gyventi gerai

Comment

Bet tu supranti, kad kai kurie jau 2, o gal net ir 3 metus klausosi tokių prognozių ir dabar nagus graužiasi, kad anksčiau nepirko NT? Aš suprantu tavo mintį, bet 100 procentų būt įsitikinus visgi nereikėtų. Nei tu, nei aš, nei Nausėda, nei agentūros iš tiesų nežino kaip bus, todėl aš visgi lieku prie savo nuomonės, kad jei jau kartą radai savo svajonių butą - pirk. Nes kitaip aš nupirksiu

P.S. čia Mindakui atsakymas.

Comment

Bet tu supranti, kad kai kurie jau 2, o gal net ir 3 metus klausosi tokių prognozių ir dabar nagus graužiasi, kad anksčiau nepirko NT? Aš suprantu tavo mintį, bet 100 procentų būt įsitikinus visgi nereikėtų. Nei tu, nei aš, nei Nausėda, nei agentūros iš tiesų nežino kaip bus, todėl aš visgi lieku prie savo nuomonės, kad jei jau kartą radai savo svajonių butą - pirk. Nes kitaip aš nupirksiu

O as manau kad dar labiau nagus grauziasi tie, kurie pirko pries metus ar pries menesi O dar labiau grausis tie, kurie pirks dabar

Comment

To Valiukas. Aš norėjau tik pastebėti, kad Lietuvoje jau senai neliko nei vienos priežasties, kodėl artimiausiu metu butai neturėtų atpigti dar mažiausiai 20 proc., o tuo pačiu pigti ir nuoma. Todėl ir noriu įrodyti, kad šiuo metu skolintis už dabartines palūkanas ir pirkti būstą už dabartines kainas nėra finansiškai naudinga. Juk tą pinigų dalį, kurią dabar permokėsi turėsi už ją mokėti bankui palūkanas likusią didžiąją dalį savo gyvenimo. Tik tiek.
                          jeigu toks tikras, tai parduok dabar savo turima (o jeigu neturi savo, tai ikalbek parduoti tevus, gimines) savo turimus butus/namus/sodus, "artimiausiu metu garantuotai" atpirksi 20 proc. pigiau. Free money, tskant.

Comment

Parašė Kema Rodyti pranešimą
                            Kažkoks kreivas tavo pavyzdys. Prilyginkime įmoką bankui 1000Lt mokesčiui už nuomą 1000 Lt bobotei į leteną (ir tuo ir tuo atveju sakykim, kad tai išmesti į balą pinigai). Turbūt sutiksi, kad už 1000Lt galima išsinuomoti neprabangų 2 k. butą. Reiškia, tau papildomai dėl to, kad tai gali būti tavo nuosavybė kas mėnesį reiktų primokėti po 200-550 Lt. Toliau, ką sumokėjai bobutei, tai tikrai prapuolė, o nuo įmokos bankui per GPM susigrąžinsi apie 2kLt (skaičius iš akies). Neįžvalgus skaitytojas paklaus: na ir? O tai reiškia, kad jei imam anuiteto pavyzdį, tu per metus už nuosavybę sumoki papildomus 2400 Lt - 2000Lt = 400Lt.
                            Ir reiktų atskirti du dalykus pirkimą dėl spekuliacijos ir pirkimą sau gyvenimui. Pirmu atveju sakykim dabartinis laikotarpis netinkamas, o antru atveju jis buvo tinkamas ir prieš 10 m. ir prieš metus ir šiandien, jeigu tau reikia ir gali.
                            nutriususi dvieju kambariu buta isinuomot uz 1000 gal ir galima. bet kaip tu ji su tokia palukanu dalim zadi nusipirkt tai nezinau...

Comment

Parašė tadux Rodyti pranešimą
                              nutriususi dvieju kambariu buta isinuomot uz 1000 gal ir galima. bet kaip tu ji su tokia palukanu dalim zadi nusipirkt tai nezinau...
                              Aruode dedi filtrą, kad iki kokių 220000 Lt išfiltruotų 2k. butus (mindako skaičiavimų pavyzdys buvo 200kLt). 20kLt palieki deryboms. Ir vualia, išmeta krūvą pasiūlymų.
                              Arba ne taip supratau klausimą .
                              gera gyventi gerai

Comment

kema, a jo mano klaida tikrai variantu daug Tiesiog senai beziurejau skelbimus nes visai nesenai tokios pacios kainos buvo vieno kambario butu...

Reiktu dar pastebeti kad situ pigesniu senu butu graza daug didesne nei kokiu brangesniu prabangesniu, bent jau taip pasirode is skelbimu.
                                Paskutinis taisė tadux; 2008.09.10, 10:23.

Comment

Parašė tadux Rodyti pranešimą
                                  kema, a jo mano klaida tikrai variantu daug Tiesiog senai beziurejau skelbimus nes visai nesenai tokios pacios kainos buvo vieno kambario butu...
                                  Tai butu irodymas, kad tie kas nesenai eme paskolas ir pirko dabar turi grazaus nuostolio.
                                  Dar reikia palaukt kol bankai uzsiims savo portfeliu auditu ir bus priversti is realiai ivertinti paskolu uzstatus.

Comment

todėl aš visgi lieku prie savo nuomonės, kad jei jau kartą radai savo svajonių butą - pirk.
                                    Jeigu tai svajonių butas - tada tikrai taip. O jeigu turi rinktis tarp "skruzdėlynų" abiejose Ukmergės gatvės pusėse? Štai ir abejoja žmonės - ar imti š dabar su paskola iki pensijos, ar laukti ir tikėtis kad rinka taps normalesnė?

Comment

Mindako žinutės mane net paskatintų pirkti būstą, o jis kaip suprantu atvirkščiai bandė įrodynėti beje 6 proc. man gausis irgi beveik. Pas mane nuo 09.13. bus 5,9 proc...... Bankininkas draugas sakė, laukti pavasario, jos tada nukris
                                      Paskutinis taisė fredis; 2008.09.10, 14:38.
                                      You've got one life! Live it!

Comment

Parašė Lina_Saule Rodyti pranešimą
                                        siuo metu neturint stipriu ekonominiu ziniu istikruju sunku susivokti ka daryt - pirkt ta NT, laukt, jei taip tai kiek ir pan. Visi expertai sneka kas kam paranku... Vis daugiau is mano pazistamu ir kolegu spjauna i visas prognozes ir perka, ar nusibrezia "dedlaina" 09 ruduo...
                                        Teisingas apsiprendimas šiuo momentu. Spėju butų kainos tau geriausios bus vasarį, kovą, balandį....

Beje šian straipsniuką skaičiau LR priede "Būstas", kad jaunom šeimoms labai sunku susirasti butą nuomai, nes taip paprastai neišmesi ir sutarties negali nutraukti su šeima, kuri turi vaikiuką, ne taip kaip studentus praspirti. Šeimas saugo valstybė! Todėl jiem niekas nenori nuomoti. Va taip va....
                                        You've got one life! Live it!

Comment

visiskai pritariu Valiukui ir Kemai, suprantu ir Mindaka, bet kad jus snekat skirtingom kalbom atrodo. vienas racionaliai ir is iskaiciavimo puses, kiti gi dar iskaiciuoja ir poreikiu, noru, svajoniu verte. manau kad visi esat teisus

Comment

Working...
                                          X