Šiaip dėl šildymo sąskaitų sumažėjimo tai labai didele dalim lėmė, kad pastaraisiais metais gan ženkliai atpigo šildymas, tai net nerenovavus sąskaitos yra gerokai mažesnės. Mano atveju, kadangi šildymas dujomis (įrengtas prieš renovaciją) tai matau, kad sunaudojimas krito per pusę maždaug, bet dabar šilčiau gyvneu, nes taupyt nebereikia. Bet per tą laiką ir dujos atpigo 20% (nuo 2Lt (0,58EUR) iki 0,40-0,46EUR už m3), tai net be renovacijos sąskaitos sumažėtų, miesto šiluma pigo dar labiau ta ten sąskaitos gali mažėti ir 30% nieko nedarant.
Išlikus tom pačiom kainom kaip ankščiau dažnu atveju išlaidos renovacijai yra daugiau nei sutaupoma ant šildymo. Bet renovacijos metu sutvarkomi visokie kiauri stogai, drėgstantys pamatai, optional vėdinimo sistemos, šildymo sistemos, pakeičiami laiptinių langai, durys - t.y. tie dalykai kuriuos ir taip reiktų daryti ir jie kainuotų.
Bet man didžiausias privalumas tai atnaujinama pastato išvaizda ir gyvenimo kokybė. O pakilus būsto vertei kartais ir kaimynai "pasirenovuoja", įsikelia tvarkingesni.
Išlikus tom pačiom kainom kaip ankščiau dažnu atveju išlaidos renovacijai yra daugiau nei sutaupoma ant šildymo. Bet renovacijos metu sutvarkomi visokie kiauri stogai, drėgstantys pamatai, optional vėdinimo sistemos, šildymo sistemos, pakeičiami laiptinių langai, durys - t.y. tie dalykai kuriuos ir taip reiktų daryti ir jie kainuotų.
Bet man didžiausias privalumas tai atnaujinama pastato išvaizda ir gyvenimo kokybė. O pakilus būsto vertei kartais ir kaimynai "pasirenovuoja", įsikelia tvarkingesni.
Comment