Parašė andyour
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Geriausia buto vieta Vilniuje
Collapse
X
-
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Važinėjamas iš užmiesčio laukymės irgi turi kainą. Laikas irgi turi kainą. Ištaškyta energija irgi turi kainą. Kažkodėl šių kainų niekas neskaičiuoja.
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Skaičiuoja. Beje, aš sakau apie seną statybą, o ne apie vietą. Sena ar nauja statyba laikas nedaug skiriasi, žiūrint kiek greitas liftas. Nebent lyginti nuosavą parkavimo vietą požeminiame parkinge su kiemų karais.
Comment
-
Ta papildoma valanda gali daugeliui kainuoti iki 10eur, skaičiuojant degalus, automobilio nusidėvėjimą, tavo paties prarastą laiką ir energiją. Savaitgalį irgi teks pasivažinėti, vaikus pavežioti. Per mėnesį gaunasi 200eur. Už tiek gali gauti iš banko 60k eur. Vidutiniam butui 1k eur/m2. Tuomet už 2.5k eur/m2 jau kažkas normalaus turėtų Vln išeiti. Žinoma, didesnei paskolai reikia atitinkamų pajamų.
Comment
-
Parašė _rB_ Rodyti pranešimą
Ar aš kažko nesuprantu, ar tu nesuvoki teksto? Aš gi tau uždaviau konkretų klausimą, kam tu man kažkokius paskaičiavimus rašai? Tai visi mes kažkur važiuojam: darbo dienom į sportą, darželį/mokyklą, parduotuvę, pas draugus, pas klientus, kažkas ir į valstybines įstaigas. Savaitgaliais taip pat važiuojam lankyti įdomių vietų ir nesvarbu ar jos mieste ar kitame mieste. Iš tavo logikos ir bandymo primesti paskaičiavimus gali nusivažiuoti iki absurdiškumo: lašink vandenį, juo plauk indus, o paskui su juo nuleisk tualetą. Įsivaizduoji, kiek sutaupysi? Aš tau tokių paskaičiavimų galiu be galo daug sugalvot. Niekad nebus idealios vietos, bet kalba eina apie vieną paprastą dalyką, diskutuokit čia nediskutavę - viską lemia KAINA.
Tai tu nesvoki skirtumo, ar važiuoji iki 3km ar iki 10 ir daugiau iki savo objektų ir ne kartą per dieną. Tai gyvenk Ukmergėje, ten tau viską ir lems kaina. Gali man neatsakinėti, nėra ką čia kalbėti su tavim.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąTai tu nesvoki skirtumo, ar važiuoji iki 3km ar iki 10 ir daugiau iki savo objektų ir ne kartą per dieną. Tai gyvenk Ukmergėje, ten tau viską ir lems kaina. Gali man neatsakinėti, nėra ką čia kalbėti su tavim.
Kaina visada yra santykis su atlyginimu. Kai kuriems ir gaunasi, kad Ukmergė bendrai paėmus, ne tik kainos, patampa geresniu pasirinkimu.
Comment
-
Skirtumas yra skalė, o ne taip/ne. Tiek kainoje, tiek atstume, tiek kituose dalykuose. Maža to, 3km ir 10km nieko nepasako. 3km neasfaltuotu keliuku per laukus gali būti daug toliau nei 10km gatve kuria dar ir viešas transportas kursuoja.
Kaina visada yra santykis su atlyginimu. Kai kuriems ir gaunasi, kad Ukmergė bendrai paėmus, ne tik kainos, patampa geresniu pasirinkimu.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė _rB_ Rodyti pranešimą
Neverta su juo diskutuot, kai pats net nenurodo savo atstumo iki darbo vietos. Pilstymas kažkoks beprasmių "argumentų". Vieno klausi, apie vieną kalbi, o atsako visai ką kitą. Ne visi dirba Konstitucijos pr., jog į darbą patektum VT ar pėstute iš aplinkinių namų. Kiti dirba ir toje pačioje Ukmergėje bei į ją važinėja. Kai nustosi skaičiuot centus, o susitelksi į save bei savo asmenybės geresnį pozicionavimą darbo rinkoje, tai ir uždirbsi daugiau bei pradėsi vertit truputį kitus dalykus.
O tu pats dirbi Valakampiuose, ten kur ir gyveni? Žmona irgi ten pat dirba? Valakampiai kiek arčiau nei Pilaitė ir turi geresnį susisiekimą su miestu. Diskusija vyko apie "pigų" būstą laukymėse vs būstą mieste kiek arčiau centro. Aš pats gyvenau gale miesto ir dabar gyvenu 5min iki centro. Man asmeniškai Valakampiai patinka, tik čia prestižinis rajonas ir šioje vietoje kelionės kaina turi mažesnę reikšmę, jei išvis turi.Paskutinis taisė andyour; 2019.01.11, 13:23.
Comment
-
Tai tu nesvoki skirtumo, ar važiuoji iki 3km ar iki 10 ir daugiau iki savo objektų ir ne kartą per dieną. Tai gyvenk Ukmergėje, ten tau viską ir lems kaina. Gali man neatsakinėti, nėra ką čia kalbėti su tavim.
Comment
-
Skirtumas yra skalė, o ne taip/ne. Tiek kainoje, tiek atstume, tiek kituose dalykuose. Maža to, 3km ir 10km nieko nepasako. 3km neasfaltuotu keliuku per laukus gali būti daug toliau nei 10km gatve kuria dar ir viešas transportas kursuoja.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Puiku, kai kam nėra problema išleisti 100 Eur kurui, kad gyventų kokybiškoje aplinkoje, jums tai per brangu, todėl gyvenate šalia užterštos gatvės nešvariame rajone mažame bute, bet aiškinate, kaip kitiems gyventi.
Comment
-
Čia tik vienam šeimos automobiliui 100 eur. Dar klausimas dėl rajono švarumo. Prie tavo namo keliai bus nevalomi ir vos pravažiuojami. Dar teks laužyti savo mašiną. Vasarą teks valyti žvirkelio dulkes nuo langų.
Comment
-
Jau buvo įdėti užterštumo žemėlapiai, centras ir aplinkiniai rajonai užterščiausi, tad tau reiks valyti suodžius nuo langų ir plaučių, valakampiuose kaip ir visuose kituose normaliuose rajonuose senai viskas išasfaltuota, ne apie kaimo vienkiemius juk kalbam. Norėdamas centre turėti tokį patį plotą kaip užmiestyje, paskolai turėsi ne 100 Eur daugiau išleisti, o kelis tūkstančius. Pažiūrėk, kokios naujos statybos butų 100+ kvadratų kainos centre ar aplink jį.
Comment
-
Aš tiesiog elementariai primečiau, kad iš užmiesčio važinėjant į darbą ir kažkur į miestą, susidaro kiekvieną mėnesį nemaži kaštai per šeimos abu automobilius. Vaikams būna irgi nuperka. Tuos kaštus mokant bankui, bankas tau duoda pinigų. Pridėjus tuos pinigus, galima susirasti kiek arčiau miesto centro.
Beje, laukuose prie žvirkelių statomų kotedžų laikai baiginėjasi. Dabar neretai ir gatvės asfaltuotos, ir kaimynai susimeta ant traktoriaus sniego prastumdymui ir pan ir t.t.
Be to, nebūtina eiti į kraštutinimus ir taupant imiti pigiausią variantą vidury laukų su kuriuo tu lygini. Yra n+k tarpinių variantų pagal kiekvieno pomėgius ir piniginę.
Comment
-
Jau buvo įdėti užterštumo žemėlapiai, centras ir aplinkiniai rajonai užterščiausi, tad tau reiks valyti suodžius nuo langų ir plaučių, valakampiuose kaip ir visuose kituose normaliuose rajonuose senai viskas išasfaltuota, ne apie kaimo vienkiemius juk kalbam. Norėdamas centre turėti tokį patį plotą kaip užmiestyje, paskolai turėsi ne 100 Eur daugiau išleisti, o kelis tūkstančius. Pažiūrėk, kokios naujos statybos butų 100+ kvadratų kainos centre ar aplink jį.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąBe to, nebūtina eiti į kraštutinimus ir taupant imiti pigiausią variantą vidury laukų su kuriuo tu lygini. Yra n+k tarpinių variantų pagal kiekvieno pomėgius ir piniginę.
Comment
-
Beabejo, pvz. dabar stato didelius kotedžų kvartalus pilaitėje Karaliaučius g. su visa miesto infrastruktūra ir pėsčiom pasiekiamais visais objektais, VT stotelėmis, mokyklomis ir t.t. Už 100K gali gauti apie 100 kv. 5 kamb. būstą (plius dar truputį žemės ir kelias nemokamas parkingo vietas), koks centre išeitų būstas už tokią kainą? Net toje pačioje pilaitėje už 100K išeina jau tik 70 kv. butas, jei perki daugiabučių projekte, o arčiau centro tik koks 40-50 kv.
Comment
-
Pastebėjau, kad tu nemėgsti lyginti adekvačiai. Prie 100k gali drąsiai pridėti 60k už važinėjimą. Už 160k eur jau turėtų išeiti toks butas.
Comment
-
Na aš esu gyvenęs artimąjame priemestyje privačiame name, palygint su pakankamai geru susiekimu, tiesa tas buvo Kaune. Dabar jau gyvenu bute Vilniaus centre 5metai, (tarp jų, nuosavam name Žvėryne). Grįžt atgal gyventi už miesto/netoli miesto sutikčiau tik į privatų namą, kokiam gamtos prieglobstyje, su geru privažiavimu. Kiekvienam savo, mažas butukas centre turint šeimą manau irgi nieko gero. Kaip ir Lettered minėjo kokybiškos architektūros su daugiau kvadratų butas be kokių 170k net neverta žiūrėt. O ir senamiesčio barų/restoranų ir kitų šikarnų vietų, daugeliui žmonių net nereikia..
Comment
-
Jei jau atsakant į tavo mintį - kuo geriau pozicionuoji save darbo rinkoje, tuo daugiau uždirbi, tuo labiau vertini savo laiką ir sėdėjimas kamštyje pasidaro per brangus laiko ir energijos švaistymas. Dažniausiai laiką veltui švaisto tik tie, kurių laikas yra menkavertis. Natūraliai jiems to laiko negaila.
O tu pats dirbi Valakampiuose, ten kur ir gyveni? Žmona irgi ten pat dirba? Valakampiai kiek arčiau nei Pilaitė ir turi geresnį susisiekimą su miestu. Diskusija vyko apie "pigų" būstą laukymėse vs būstą mieste kiek arčiau centro. Aš pats gyvenau gale miesto ir dabar gyvenu 5min iki centro. Man asmeniškai Valakampiai patinka, tik čia prestižinis rajonas ir šioje vietoje kelionės kaina turi mažesnę reikšmę, jei išvis turi.
Ne, gi rašiau, jog dirbu 30 min. nuo namų arba 13 km. nuo namų būnant tiksliam.
Aš iš praktikos galiu pasakyti, kad pas mus įmonėje dirba žmonės ir iš Kauno ir jiems apsimoka važinėti, eikvoti laiką. Aš kalbu apie vadybininkus. Jeigu kalbėti apie vadovus tai kaip tik alga nėra lemiantis faltorius, o jau visi kiti dalykai ir tas 30 km. ar 100 km. nėra esmė. Taip, pavargsti tą 100 km. važiuot, bet racionaliai pagalvojus, mano atveju, visos gamybinės įmonės įsikuria už miesto, logistikos centrai taip pat, Kauno LEZ už miesto, Ukmergės LEZ irgi už Ukmergės, bet lengva pasiekt nuo Vilniaus.
Kaip daugelis jau ir pastebėjo, kaina viską lemia, nes gali nusiprikti didesnį plotą Pilaitėje, nei centre. Be to, jeigu gyveni Pilaitėje ir dirbi toje pačioje Ukmergėje, tai ir važiavimas yra patogesnis. Kiekvienas atvejis yra skirtingas, bet, dar kartą pasikartosiu, jog mano nuomone, pasirinkimą lemia kaina.Paskutinis taisė _rB_; 2019.01.11, 14:27.
Comment
Comment