Parašė Andrys
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
BREEAM - pastatų vertinimo sistema
Collapse
X
-
Yra tokia pastatų vertinimo schema www.breeam.org, kuri atsižvelgia į pastato draugiškumą aplinkai.
Comment
-
Parašė ejs Rodyti pranešimąBREAM'as rašo kiek kitaip. Ir per didelis stovėjimo vietų skaičius nuima brangius BREAM'o taškus.N N N
Comment
-
Parašė LBP Rodyti pranešimąDeja, Lietuvoje pastatai projektuojami vadovaujantis STR'ais
Ir dar yra redukcijos koeficientai bei kompensacinės priemonės, kurias priima savivaldybės.
Comment
-
Parašė Andrys Rodyti pranešimąNEPYK, BET KAS TAS BREAMAS. ir ką jis konkrečiai rašo. įdomu, kai kažko nežinai
Pasakysiu tiek, kad BREAM'as apima pakankamai daug statinio aspektų - tiek statybos, tiek eksploatavimo, tiek atnaujinimo ar pritaikymo naujiems nuomininkams, tiek poveikio aplinkai ir aplinkos poveikiui jam. Kiekviena aspektų grupė turi savo svorio koeficientus bendrame vertinime.
Comment
-
Parašė LBP Rodyti pranešimąDeja, Lietuvoje pastatai projektuojami vadovaujantis STR'ais
Comment
-
Parašė represser Rodyti pranešimąNa Eurokodai jau po truputį keičia juos.
Comment
-
Neseniai atsitiktinai gavau medžiagos apie ejs kalbamą BREAM'ą. Tai šiaip BREEAM (angl. Building Research Establishment Environmental Assessment Method) rašosi. Ir čia ne joks projektavimo dokumentas, o tiesiog darnių pastatų vertinimo metodas adaptuotas Lietuvai. Ir informacija net nėra konfidenciali, ji viešai skelbiama pvz. VGTU ir apie šį metodą mokomą. Andry, jei įdomu galiu teorinės medžiagos atsiųsti
p.s. tik parašęs tajaus komentarą pamačiauPaskutinis taisė represser; 2012.12.20, 15:18.
Comment
-
Parašė represser Rodyti pranešimąNeseniai atsitiktinai gavau medžiagos apie ejs kalbamą BREAM'ą. Tai šiaip BREEAM (angl. Building Research Establishment Environmental Assessment Method) rašosi. Ir čia ne joks projektavimo dokumentas, o tiesiog darnių pastatų vertinimo metodas adaptuotas Lietuvai. Ir informacija net nėra konfidenciali, ji viešai skelbiama pvz. VGTU ir apie šį metodą mokomą. Andry, jei įdomu galiu teorinės medžiagos atsiųsti
p.s. tik parašęs tajaus komentarą pamačiau
Antra, klausimynas, pagal kurį yra atliekamas vertinimas ir skiriami taškai yra ganėtinai konfidencialus. Arba tiesiog ligonis pasitaikė
Tai yra: išdėstė esminius momentus, pakomentavo kur galima gauti papildomų taškų, kur juos lengviausia gauti ir kur net neverta stengtis.
Ir beje, kas ten moko VGTU? Lietuvoj, mano žiniom, nėra nei vieno sertifikuoto vertintojo. O kalbėt gali betkas.Paskutinis taisė ejs; 2012.12.24, 17:09.
Comment
-
Parašė ejs Rodyti pranešimąNieko jis neadaptuotas. Dabatinis vertintojas - iš GB.
Antra, klausimynas, pagal kurį yra atliekamas vertinimas ir skiriami taškai yra ganėtinai konfidencialus. Arba tiesiog ligonis pasitaikė
Tai yra: išdėstė esminius momentus, pakomentavo kur galima gauti papildomų taškų, kur juos lengviausia gauti ir kur net neverta stengtis.
Ir beje, kas ten moko VGTU? Lietuvoj, mano žiniom, nėra nei vieno sertifikuoto vertintojo. O kalbėt gali betkas.
Comment
-
Parašė ejs Rodyti pranešimąNieko jis neadaptuotas. Dabartinis vertintojas - iš GB.
Ir beje, kas ten moko VGTU? Lietuvoj, mano žiniom, nėra nei vieno sertifikuoto vertintojo. O kalbėt gali betkas.
Klausimynas, pagal kurį atliekamas vertinimas ir skiriami taškai yra pateiktas toje knygutėje (taip man atrodo iš pirmo žvilgsnio). Ten rašo, kad yra adaptuota versija su pakoreguotais taškais Lietuvai ar kažkas tokio. Kadangi man tai nėra labai įdomu ir nežadu į tai gilintis, gal tiesiog nori, kad tau atsiųsčiau tą knygutę ir tu pats ją pavartysi?
Comment
-
Parašė represser Rodyti pranešimąKlausimynas, pagal kurį atliekamas vertinimas ir skiriami taškai yra pateiktas toje knygutėje (taip man atrodo iš pirmo žvilgsnio). Ten rašo, kad yra adaptuota versija su pakoreguotais taškais Lietuvai ar kažkas tokio. Kadangi man tai nėra labai įdomu ir nežadu į tai gilintis, gal tiesiog nori, kad tau atsiųsčiau tą knygutę ir tu pats ją pavartysi?
Deja, jis "adaptuotas" gyvenamiesiems pastatams. Ką daryti su visuomeniniais? Kaip pvz. ką daryti su 'grey water', kuris lyg ir labai akcentuojamas BREEAM 'e, bet jį įgyvendinant Lietuvoje, kur turim lietaus vandens perteklių, išlaidos niekada neatsipirks.
Comment
-
Parašė Silber418 Rodyti pranešimąMokiausi kursą, kurio projektinis darbas buvo paremtas Environmental Impact Assessment (EIA). Tačiau nežinau, kokia praktika taikoma Lietuvoje.
Construction21 projekto rėmuose nesenai buvo surengta konferencija GAIA.
Comment
Comment