Utenos Vyžuonos parke kuriama sportinio turizmo (poilsio) infrastruktūra
2008-01-15
Utenos rajono savivaldybės administracija kartu su partneriais iš Latvijos ir Lietuvos 2005-2007 metais vykdė INTERREG IIIA programos lėšomis finansuojamą projektą „Regiono renesansas per regeneraciją“. Vykdant projektą parengta regiono strategija ir vieno iš pilotinio projekto - Vyžuonos parko – techninė dokumentacija. Šiuo projektu siekiama pagerinti ir išplėsti Utenos miesto aktyvaus turizmo (poilsio) infrastruktūrą.
Vykdant I-ąjį projekto etapą, 2006 m. parengtas 22 ha teritorijos pritaikymo techninis projektas. Jame numatyta įrengti tris kalnų slidinėjimo trasas, vieną keltuvą, dviračių-riedučių-riedslidžių trasą (pastaroji žiemą būtų naudojama kaip slidinėjimo trasa), pėsčiųjų takus, riedlentininkų ir apžvalgos aikšteles.
2007 m., įgyvendinant II-ąjį projekto etapą, su UAB „Statybos strategija“ pasirašyta sutartis dėl techninės dokumentacijos parengimo 9 ha parko teritorijai sutvarkyti. Šioje parko dalyje bus įrengta 480 m pėsčiųjų ir dviračių (4 m pločio) takų, 1500 m pėsčiųjų takų, 2 tilteliai per Vyžuonos upę.
III etape (2008-2010 m.) bus parinkti rangovai ir atlikti statybos darbai.
Įgyvendinus projektą, verslininkai Vyžuonos parke galės teikti šias paslaugas: nuomoti riedučius ir dviračius, užsiimti viešojo maitinimo organizavimu. Numatoma, kad privatūs verslininkai Vyžuonos parke investuos ne mažiau kaip 0,8 mln. litų ir įkurs ne mažiau 16 darbo vietų.
Utenos rajono savivaldybės administracija
Ne Vyžuonų, Vyžuonos parkas . Jis bus (tikėkimės, kad bus) palei Vyžuonos upelį, tarp Aukštakalnio ir Dauniškio mikrorajonų ir tesis iki miesto centro, tai yra iki buvusio univermago. Ir dar tikriausiai kitapus Aukštakalnio gatvės palei Vyžuonos upelį link Palijoniškio.
Untanai, nemanau, kad ten kazino. Mačiau, kad buvo atvažiavę furgonai su Norfos ženklais.
Nors šiaip aš negaliu tiksliai negaliu sakyt. Pastatys - pamatysim.
Untanai, nemanau, kad ten kazino. Mačiau, kad buvo atvažiavę furgonai su Norfos ženklais.
Nors šiaip aš negaliu tiksliai negaliu sakyt. Pastatys - pamatysim.
Daug kas sako, kad bus Norfa. Buvau pastato viduje ir labiau panašu į kazino, nes lubos nuleistos labai žemai ir šviestuvai kažkokie kvadratiniai tipo apšviesti tam tikrai siaurai vietai, kokiems stalams ar panašiai.
wow, s@V@s dėkoju už puikias nuotraukas. Matosi, kad sporto kompleksas gana greitai statosi. O dėl kazino - norfos, tai rimtai ten greičiausiai bus kazino. Ėjau šiandien pro pastatą, tai pro langus mačiau, kad padaryta visiškai ne parduotuviniu stiliumi (Lubos, Šviestuvai ir etc.)
Beje, labai smagu, kad Utenoje vyksta nemažai projektų.
Savas, dėkoju už informaciją
Niekas nieko nežino apie tą projektą palei upelį? Ar vis dėl to kas nors ten vyks ir kada?, nes oficialiame tinklapyje nieko gero apie tai daugiau nerašoma
Savas, dėkoju už informaciją
Niekas nieko nežino apie tą projektą palei upelį? Ar vis dėl to kas nors ten vyks ir kada?, nes oficialiame tinklapyje nieko gero apie tai daugiau nerašoma
Kol kas nieko nevyksta. Jei pats esi uteniškis tikriausiai žinai kokia dabar teritorijos būklė palei upelį - kai palyja tešlynai, neišsiterliojus praeiti negalima, ypač Aukštakalnio kalnas nuo centro link poliklinikos. Na gal vasarą ką nors pradės krapštyti. Pagyvensim - pamatysim .
Kol kas nieko nevyksta. Jei pats esi uteniškis tikriausiai žinai kokia dabar teritorijos būklė palei upelį - kai palyja tešlynai, neišsiterliojus praeiti negalima, ypač Aukštakalnio kalnas nuo centro link poliklinikos. Na gal vasarą ką nors pradės krapštyti. Pagyvensim - pamatysim .
Kad nevyksta, matau, vos ne kasdien ten man tenka praeiti Tačiau įdomu ar čia reiks dar kelis metus laukti, ar jau Vasarą darbai vyks.
Beje, ačiū visiems už greitus atsakymus, į mano kvailus klausimus
Kad nevyksta, matau, vos ne kasdien ten man tenka praeiti Tačiau įdomu ar čia reiks dar kelis metus laukti, ar jau Vasarą darbai vyks.
Beje, ačiū visiems už greitus atsakymus, į mano kvailus klausimus
Savivaldybės tinklapyje data gana abstrakti: III etape (2008-2010 m.) bus parinkti rangovai ir atlikti statybos darbai. Lauksim darbų pradžios, o kol kas braidysim po tešlynus .
Girdejau jog cia tiesiog paleistas gandas, kad valdininkai atseit dirba ir tiek :-)
Kitaip tariant kiek teko girdeti is paciu politiku, tai cia yra ilgalaikis projektas (irengtos skeitborderiu aiksteles etc) ir vienas is projekto planu buvo sutvarkyt ta paupi-parka.
Is principo jeigu sutvarkytu taip kaip palei Dauniskio ezera, tai butu liuks.
Kas del slidinejimo trasos tai bus Aukstakalnio kalnas ir Nuo maluno ezero kitos puses, bet dar karta pasikartosiu jog informacija yra a little bird told me lygio ..
Savivaldybės tinklapyje data gana abstrakti: III etape (2008-2010 m.) bus parinkti rangovai ir atlikti statybos darbai. Lauksim darbų pradžios, o kol kas braidysim po tešlynus .
Comment