Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Mano akimis ta vieta tikrai nėra kažkuo ypatinga, vertinga ar patraukli. Šalia yra upė, bet upė aplinkoje faktiškai nefigūruoja, nes ją skiria pernelyg platus ir labai nepatrauklus KM prospektas. Čia turiu omenyje, kad šalia jo eiti visai "nefaina", o ir automobiliai juo pralekia pro šalį dideliu greičiu. Taigi aplinka šiai vietai diktuoja tik tokią paskirtį: atvažiavau, išlipau, užėjau, išėjau, sėdau ir išvažiavau.
Kitoje sklypo pusėje aplinka irgi niekuo neišskirtinė. Tolėliau plyti mažaaukščiai gyv. namai, o šalia yra irgi mažaaukščiai kitos (neapibrėžtos) paskirties statiniai. Taigi aš šioje vietoje matyčiau irgi kažką mažaaukščio. Juo labiau, kad aukštas statinys labai "iškristų iš konteksto".
Ir nebūtinai tai turi būti Lidl, bet tai nebent bus kažkoks nedidelis kokios įmonės biuras-prekybos salonas.
Ten išvis kažkoks viešasis transportas važiuoja?
Mano požiūris - geriau dar 5 ar net visus 10 metų ten niekas nestato, bet paskui pastato vertingą miestui pastatą, nei 100 metų ten stovi lidl.
Lidl ar kita parduotuvė ten 100 metų tikrai nestovėtų. Kai tik atsirastų tos teritorijos potencialas, ji transformuotųsi.
Tarkim pvz. iš Vilniaus, Ukmergės g. Laiko tarpo, kokio reikėjo tokiems pokyčiams neįvardinsiu, bet čia svarbi esmė. Kai aplinka buvo nepatraukli ir aplink buvo tik parduotuvės, garažai ir autoservisai, nes tai buvo šioks toks pakraštys, pastatas atrodė taip: Foto
Kai teritorija tapo nebe tokio pakraščiu ir aplink ėmė dygti nauji objektai. Statinys transformavosi į tokį: Foto
Dar vėliau vėl atėjo pokyčių metas ir dabar pastatas atrodo daugmaž taip: Foto
Esu tikras, kad jeigu aplink ir toliau būtų stovėję tik garažai, o kitos teritorijos lauktų "geresnių variantų", tai niekas pernelyg daug ir nebūtų pasikeitę nuo pradinio vaizdo.
Comment