kaip jau dauguma tikriausiai žinot (išskyrus Delfi.lt) Saulės sistemoje liko tik AŠTUONIOS planetos. Po aršių diskusijų Prahoje buvo nuspręsta 'atsisakyti' Plutono. Jis buvo priskirtas kažkokiai Mini planetų kategorijai, mat jis yra labai mažas, o jo skriejimo trajektorija yra labiau ištęsta ir tuo panaši į asteroido skriejimo trajektoriją, negu į planetos. Mano manymu, tai ir buvo pagrindiniai argumentai atimti planetos 'titulą'. Jeigu kas žinot daugiau info apie šį įvykį - paviešinkit
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Saulės sistemoje liko aštuonios planetos
Collapse
X
-
Pirmosios =inios internete:
Parašė [Bwww.lrt.[/B]lt]
Plutonas neteko planetos statuso
...2006 08 24 / 18:09 /
Lietuvos radijas/ELTA Čekijos sostinėje Prahoje susitikę astronomai nusprendė atimti iš Plutono planetos statusą.
Apie 2,5 tūkst. astronomijos ekspertų susitiko per Astronomų sąjungos asamblėją, pranešė BBC.
Astronomai atmetė pasiūlymą palikti Plutonui planetos statusą. Plutonas gavo planetos statusą 1930 metais, kai buvo atrastas.
Plutono statusas buvo svarstomas daugelį metų, kadangi jis yra labai nutolęs nuo Saulės ir kur kas mažesnis nei kitos aštuonios Saulės sistemos planetos.
-
Parašė jokerVargšas Plutonas
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
-
Parašė vytaucna šviesos greitis yra 299.792.458 m/s, atatinkamai šį skaičių dauginam iš 60, po to dar iš 60 ir galiausiai iš 6.
Gauname 6.475.518.000 km.... Tai beveik kaip nuo Šiaulių centro iki Medelyno galoMano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė vytaucna šviesos greitis yra 299.792.458 m/s, atatinkamai šį skaičių dauginam iš 60, po to dar iš 60 ir galiausiai iš 6.
Gauname 6.475.518.000 km.... Tai beveik kaip nuo Šiaulių centro iki Medelyno galo
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
Comment